fbpx Skip to content

Az Apple a már megszokott módon csendben kiadott egy AirPods firmware frissítést, ami új funkciókkal látja el a legfrissebb füleseket.

Az AirPods Pro és az AirPods Max ugyanis valódi Lokátor támogatással bővült, beleértve a precíz helymeghatározást, egy frissített kereső felületet, elveszett módot és még értesíteni is tud az iPhone-od, ha az AirPods-od hátrahagynád. És ha ez nem lenne elég, megérkezett a beszélgetés kiemelése is, amivel az AirPods Pro áteresztő módját is jobban testre szabhatjuk.

Sajnos az Apple nem biztosít egy egyértelmű frissítési módszert vezeték nélküli fülhallgatói firmware-éhez, ezért csak annyit tudsz tenni, hogy ellenőrzöd a jelenlegi verziót:

 1. Ellenőrizd, hogy az AirPods biztosan csatlakoztatva van-e.
 2. Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
 3. Menj az Általános → Infó → AirPods alá.
 4. Nézd meg, hogy mit ír a „Firmware verzió” mellett.
 5. Ha 4A400, akkor már frissült.

A frissítést magától végzi el a csatlakoztatott iOS eszköz, amikor az AirPods Pro a töltőtokjában van töltőn (vagy a Max csak simán töltőn) és az iOS eszközön van aktív internetkapcsolat.

Tudtuk, hogy itt az ideje ennek a firmware frissítésnek, mert az Apple már nyáron beharangozta ezt az újdonságot, amiről itt be is számoltunk: iOS 15: Apple ID-hoz társul az AirPods a Lokátorban.

A Lokátor frissítek mellett ez a frissítés engedélyezi a beszélgetés javító funkciót, a beszélgetés kiemelését is, valamint teljesen testreszabhatjuk már az AirPods Pro-t és Max-et.

  1. Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  2. Válaszd ki Kisegítő lehetőségeket és azon belül az AirPods menüponot.
  3. Itt görgesd le és bökj a Kisegítő lehetőségek hangbeállításaira.
  4. Ezután kapcsold be legfelül a fejhallgató alkalmazkodása menüpontot.

Ilyenkor felugrik majd, hogy Audiogram hozzáadása, ott válasszuk alul a kihagyást és folytassuk:

Itt beállíthatjuk, ha esetleg halk lenne az AirPods beszéd közben. Végül pedig görgessünk le és kapcsoljuk be a Beszélgetés kiemelését.

Ezzel együtt az áteresztő mód sokkal jobban testreszabhatóbb is lett, aminek például Admin kolléga kifejezetten örül, mert ő elektromos rollerezés közben így szokott telefonálni, hogy hallja a körülötte lévőket.

Te kipróbáltad már az új Lokátor és beszélgetés kiemelése funkciókat?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!