iOS 15: így állíthatod vissza a megszokott Safari címsort

Az iOS 15 egy új Safari felhasználói felületet hozott, ami a hüvelykujjadhoz közelebb hozza a cím- és keresősort, hogy könnyebben el tudd érni.

Ez azonban megtöri 14 év rutinját és ezért végül az Apple úgy döntött, hogy lehetővé teszi a korábbi elrendezés visszaállítását. Nézzük meg, hogy hogyan!

Beállítások segítségével

Az első módszer a Beállítások alkalmazást veszi igénybe.

 1. Nyisd meg a Beállítások alkalmazást
 2. Látogass el a Safari beállítási altáblára
 3. A Lapok szekció alatt válts a „Lapsor” nézetből „Egy lap” nézetre

Ezzel máris visszaköltözik a Safari címsor oda, ahol 2007 óta megszoktad.

Safariból

Szerencsére nem is kell megnyitni a Beállítások alkalmazást, az is elég, ha Safariban az „aA” ikonra böksz, majd a „Felső címsor” lehetőséget választod.

Ha pedig vissza akarod csinálni, akkor fent bökj ugyanerre az ikonra a címsor bal szélén, és válaszd az „Alsó lapsor” lehetőséget.

Megjegyzés

Ha visszaállítod a felső címsort, akkor két funkciót is buksz, mégpedig a lapok közti gyors váltást és a lapváltó gyors megjelenítését.

Az alsó címsor ugyanis gesztusvezérelt, így ha balra vagy jobbra húzod rajta az ujjad, akkor válthatsz a nyitott lapok (fülek) közt és ha a nincs az aktuálisan kiválasztott laptól jobbra másik lap, akkor egy balra húzással új lapot is tudsz nyitni azonnal.

Ha pedig felfele húzod, akkor a lapváltó nézetbe jutsz. Ezek a gesztusok az iPhone X óta megszokott alkalmazásváltó és főképernyőre jutó gesztusok közeli rokonai, így ha azt megszoktad már, az új Safariban is azonnal otthon érzed majd magad.

Érthető, hogy ezekről a funkciókról miért kell lemondani a felső címsor mellett, de kicsit sajnálom, hogy az Apple nem talált ki valamilyen más megoldást a gyors lapváltásra fenti címsor mellett.

Te lent vagy fent szereted jobban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. kohary says:

  Én mióta a ios 15-öt használom, állandóan bezárom a megnyitott lapokat. Új oldalt nyitok megnézem amit szeretnék, és mikor bezárom bezáródik az összes korábban megnyitott oldalam. Szerencsére jól működik a szinkronizálás a lapcsoportokon belül kiválasztom és visszatölti az utolsó oldalaimat.

 2. Én nagyon örülök ennek, android alatt Firefoxot használtam, és nekem ott alapból lent volt. A lapcsoportokért hatalmas plusz pont, azért meg pláne, hogy nem csak listában látni végre a megnyitott lapokat. Ami nem tetszik a Térkép új ikonja, de az egy másik történet :slight_smile:

 3. Durrogo says:

  Mivel nekem iPhone x alatti verzióm van, így ez a “frissítés” kifejezetten csalódás! Az értesítések több sora az egyetlen pozitív dolog, a többi vagy használhatatlan az én 8 plusomon, vagy negatív érzelmeket kelt…a kérdésre pedig a válaszom, hogy a régi safari megoldásra vissza is állítottam a segítségetekkel…

 4. Ezt a cikket pusholtam mert én is agyf@szt kapok az új Safaritól hogy nem fér ki semmi, és sok weboldal ott tárol dolgokat.

 5. Nem_Tom says:

  Jelenleg így is, úgy is fel kell nyúlni, mert a weboldalak menüje zömmel felül van…
  (visszaraktam felülre félnap próbálkozás után, lehet később, ha mazo kedvem lesz teszek még egy próbát)

 6. Nekem annyira kényelmetlen lent, hogy a telefon is majdnem kiesik a kezemből.

 7. ef-dani says:

  iPhoneon nekem bejön az új, iPaden viszont amint a betában lehetőség volt rá, állítottam is vissza.

 8. dokk says:

  Én már megszoktam, hogy lent van, nagyon adja így.

 9. Uh, kb. az elso dolog volt amit visszaallitottam

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!