fbpx Skip to content

Ahogy a tesztelők és újságírók megkaparintották a teszteszközöket, lefuttatták rajtuk a Geekbench teljesítménytesztjét, amiből sok érdekesség kiderült.

Arról már beszámoltunk, hogy az iPad mini 6-nál az Apple korlátozta az A15 chipet, most azonban azt nézzük meg, hogy az iPhone 13 Pro-ba ennek a chipnek milyen variánsa került és hogy viszonyul elődjéhez.

Az iPhone 13 Pro (avagy iPhone14,2) Metal pontszáma 14216, ami óriási előrelépés az iPhone 12 Pro-hoz képest, annak ugyanis csak 9123 pont jött össze.

Ez egy 55%-os emelkedés, ami igazán nagynak mondható. A Metal pontszám a grafikus teljesítményt méri, így egy jó jelzője lehet annak, hogy mire lehet számítani az új iPhone-októl GPU fronton.

Külön izgalmas az is, hogy az Apple erről a teljesítménybeli ugrásról egyáltalán nem beszélt a prezentáció során, az iPhone-okban található chipeket csak a konkurenciával hasonlították össze.

Sajnos a sima iPhone 13-ról még nem készült teszt, így nem tudni, hogy az abba került 4 grafikus magos A15 chip mire képes. Idén a Pro telefonokba ugyanis egy 5 magos GPU került.

Ahogy azt már fentebb említettük, az iPad mini 6-ban alacsonyabb órajelen ketyeg az A15, de abban ugyanúgy 5 grafikus mag található, mint az iPhone 13 Pro-ban, így már biztos, hogy az Apple legalább 3 különböző A15 chipet gyártat.

Korábban az Apple extra betűkkel megkülönböztette volna ezeket a chipeket, most azonban mindegyik az A15 név alatt fut.

Ezen chipek teljesítményéről általános összefoglaló azonban majd csak akkor lesz készíthető, ha a sima iPhone 13 és az iPad mini 6 is átesik a teljes tesztelésen. Én már tűkön ülve várom, hogy legyen egy átfogó képünk az A15 különböző variánsairól.

Téged is meglepett, hogy idén ekkora ugrás van a grafikus teljesítményben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Mennyivel izgalmasabb lenne, ha egyszer az az eredmény jönne ki, hogy mondjuk felével gyengébb a teljesitmény az elődjénél…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for totopad