fbpx Skip to content

A tesztelők és újságírók már megkaparintották az új eszközöket, és természetesen a Geekbench teljesítmény-tesztjeit is lefutatták rajtuk.

Ezek azonban felfedték, hogy milyen órajelen ketyeg az A15 chip az új iPad mini 6-ban és arra jutottak, hogy az Apple visszafogta magát, legalábbis az iPhone 13 Pro-hoz képest.

Először a MacRumors-nak tűnt fel, hogy a Geekbench oldalán már fenn van az új iPad mini teljesítménye, utána pedig hamar konstatálták szomorúan, hogy rosszabbak az értékei, mint az iPhone 13 Pro-nak.

Emögött az áll, hogy az iPhone 13 Pro-ban 3,2 GHz-en ketyeg az A15 chip, de az Apple valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy az iPad mininél csak 2,9 GHz-et engednek a legújabb SoC-nek.

Szerencsére ez teljesítményben nagyon nagy látványos különbséget nem eredményez, körülbelül 2-8% romlást tapasztalhatnak majd az új iPad mini 6 felhasználói az iPhone 13 Pro-val összemérve.

Számosítva az új iPad mini a Geekbench 1 magos tesztjén 1595 pontot ért el és 4540 pontot a több magoson, míg az iPhone 13 Pro-nál ez a két érték 1730 és 4660 pont.

Egyelőre nem tiszta, hogy az Apple miért döntött úgy, hogy gyengébb A15 chipet tesz az iPad minibe, de könnyen állhatunk elő saját indokokkal, mint például a kisebb felbontású kijelző miatt gyengébb chippel is elvan az iPad mini, vagy hogy így is óriásit ugrott teljesítményben az iPad mini az elődjéhez képest.

Szerinted mennyire etikus, hogy az Apple úgy reklámozza az iPhone 13-at és az iPad mini 6-ot, hogy ugyanaz a chip van bennük, miközben a Geekbench eredmények alapján ez nem fedi a valóságot?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok