fbpx Skip to content

Szinte lehetetlen, hogy egy termékbemutató alatt minden újítást felsoroljon az Apple, főleg azért, mert mindig van 1-2 olyan részlet, ami nem feltétlen jó színben tünteti fel a telefont.

Nézzük meg, hogy milyen újítások kerültek az iPhone 13-ba és az iPhone 13 Pro-ba, amikről nem beszélt az Apple.

Vastagabb és nehezebb

Mind a négy modell ugyanúgy 0,15 mm-rel vastagabb lett, mint elődje. A súly terén kicsit azért árnyaltabb a kép.

Az iPhone 13 mini 7 grammal nehezebb lett elődjénél. Az iPhone 13 súlya viszont 9 grammot nőtt.

A Pro iPhone-ok esetén is hasonló változások történtek. Az iPhone 13 Pro 16 grammal nehezebb lett, az iPhone 13 Pro Max pedig 12 grammal nyom többet a patika mérlegen.

Ezek jelentős ugrások az iPhone-ok vastagságában és súlyában, főleg, ha hozzávesszük, hogy nem ez az első év, hogy az Apple vastagabb és nehezebb iPhone-okat készít.

Persze ennek megvan az eredménye is, az idei iPhone-ok akkumulátor-üzemideje jelentősen jobb, mint a korábbi években.

Keskenyebb de cserébe magasabb szenzorsziget

Az Apple röviden megemlítette, hogy a szenzorsziget keskenyebb lett – de arról már nem beszéltek, hogy cserébe kissé magasabb lett.

Ha megnézed egymásra téve az iPhone 12-t és az iPhone 13-at, a piros részen látszik, hogy az új szenzorsziget bizony magasabb, mint elődje.

Dual eSIM támogatás

Az iPhone az utóbbi években kínált dual SIM támogatást, amit Kínán kívül egy fizikai és egy eSIM segítségével használhattál.

Az iPhone 13-mal azonban lehetővé válik az is, hogy két eSIM-et vegyél igénybe és egyáltalán ne használj klasszikus, fizikai SIM kártyát. (Ez, ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, továbbra is egyszerre csak kettő kártya egyidejű használatát teszi lehetővé, tehát ha van két eSIM a készüléken, és beteszünk melléjük harmadikként egy fizikai SIM-et is, a három közül csak kettő lehet aktív.)

Filmszerű mód korlátok

Az iPhone 13 egyik újítása, hogy a portrémódot már videóknál is használhatod. Ez a filmszerű mód, de sajnos a funkció korlátozott.

Normál videofelvételkor simán 4K-ban is rögzíthetsz, az új filmszerű mód azonban 1080p-re és 30 fps-re kényszerít.

ProRes korlátok

Az Apple a jövőben egy szoftverfrissítéssel engedélyezni fogja a ProRes videók készítését, de a kisebb tárhelyű iPhone 13 Pro-k itt a rövidebbet húzzák.

Ha legalább 256 GB-os iPhone 13 Pro-d van, akkor 4K-ban 30 fps mellett rögzíthetsz ebben a formátumban, a 128 GB-os belépő modell azonban 1080p-s felbontásra van kárhoztatva.

Összefoglaló

Ezek persze nem sorsdöntő tulajdonságok az iPhone 13 családban, de mindenesetre határozottan előnyös, ha tisztában vagy velük vásárlás előtt.

Téged melyik iPhone 13 újítás lepett meg a leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.