Érkezik a térbeli hangzás Netflixre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ráhangolódtál az igazi fülbemászó muzsikákra az iOS 14.5 megjelenése után? Most itt az igazi örömhír: hamarosan a kedvenc ,Netflixen található sorozataidat és filmjeidet is élvezheted térhatású hangzással.

Ráadásul ez nem is pletyka, mert a Netflix szóvivője megerősítette a MacRumors-nak, így már szabad a pezsgőbontás!

Ha térhatást kínáló műsort nézel, a Vezérlőközpontban a hangerő csúszkát hosszan nyomva kapcsolhatod majd be a funkciót:

Természetesen azért hozzá kell tenni, hogy kezdetben szinte biztosan nem lesz elérhető a legtöbb netflixes tartalom térhatású hanggal, hanem várnunk kell arra, hogy frissítsék a hangsávokat. Ennek ellenére roppant izgalmas, hogy a Netflix is beállt a sorba és ők is támogatják az Apple elképzelését, miszerint a hangzásban a térhatás a következő lépés.

A térbeli hangzás kihasználásához persze továbbra is AirPods Pro-ra vagy AirPods Max-re van szükség, ezért némi korlátokkal jár a dolog, de így is örvendetes a Netflix döntése.

A térbeli hangról például itt írtunk korábban részletesebben: Kipróbáltuk az AirPods automatikus váltás és az AirPods Pro térhangzás funkcióját.

Te ki fogod használni a térbeli hangzást Netflixen?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. nemethj says:

  Érdekes, hogy Apple music spatial audio működik AirPods 2-vel viszont filmeknél nem

 2. Azért nem, mert jelenleg kizárólag az Apple TV alkalmazás támogatja, és most már a Netflix.

 3. nemethj says:

  Csak az AirPods Pro és AirPods Max támogatja filmeknél szerintem a sima AirPods 2 már nem fog támogatást kapni. Azért írtam, hogy érdekes mert ha zene alatt működik akkor filmeknél is tudna csak nem akarják. Szerintem

 4. Jadeye says:

  nekem csak egy megdöglött akkumulátorú, első generációs AirPods-om van, így nem tudom ezt kipróbálni sem, de szerintem itt két külön dologról van szó. a zenénél gondolom nem követi azt, hogy hogyan mozgatod a fejed – hogyan helyezkedsz el a képhez képest, míg a filmeknél igen.

  kiegészítés – hja, ez a helyzet jelenleg, megtaláltam az Apple leírásában:

  Elérhető a zenék esetében a dinamikus fejkövetést is alkalmazó térhangzás?

  Örömmel jelentjük be, hogy az Apple Music szolgáltatásba ősszel megérkezik a dinamikus fejkövetéssel kiegészített térhangzás. A dinamikus fejkövetés még magával ragadóbbá varázsolja a térbeli hangzás élményét. A funkció dinamikusan követi a feje forgatását, így még meggyőzőbben kelti életre a zenét. A dinamikus fejkövetést alkalmazó térhangzáshoz AirPods Pro és AirPods Max, valamint egy kompatibilis iPhone vagy iPad szükséges.

 5. nemethj says:

  Szerintem én összekevertem a dolby atmos-al. Az működik AirPods 2-vel

 6. andoro says:

  Csak mint tényt szeretném leírni technikai részletek nélkül, hogy akinek Plex servere van, be lehet lőni hogy legyen Spatial Audio, 5.1 ACC legtöbb esetben adott. Persze a minőség lehet nem lesz olyan, de kipróbáltam és működik és nem vettem észre zavaró tényezőt…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!