fbpx Skip to content

Ráhangolódtál az igazi fülbemászó muzsikákra az iOS 14.5 megjelenése után? Most itt az igazi örömhír: hamarosan a kedvenc ,Netflixen található sorozataidat és filmjeidet is élvezheted térhatású hangzással.

Ráadásul ez nem is pletyka, mert a Netflix szóvivője megerősítette a MacRumors-nak, így már szabad a pezsgőbontás!

Ha térhatást kínáló műsort nézel, a Vezérlőközpontban a hangerő csúszkát hosszan nyomva kapcsolhatod majd be a funkciót:

Természetesen azért hozzá kell tenni, hogy kezdetben szinte biztosan nem lesz elérhető a legtöbb netflixes tartalom térhatású hanggal, hanem várnunk kell arra, hogy frissítsék a hangsávokat. Ennek ellenére roppant izgalmas, hogy a Netflix is beállt a sorba és ők is támogatják az Apple elképzelését, miszerint a hangzásban a térhatás a következő lépés.

A térbeli hangzás kihasználásához persze továbbra is AirPods Pro-ra vagy AirPods Max-re van szükség, ezért némi korlátokkal jár a dolog, de így is örvendetes a Netflix döntése.

A térbeli hangról például itt írtunk korábban részletesebben: Kipróbáltuk az AirPods automatikus váltás és az AirPods Pro térhangzás funkcióját.

Te ki fogod használni a térbeli hangzást Netflixen?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Érdekes, hogy Apple music spatial audio működik AirPods 2-vel viszont filmeknél nem

 2. Azért nem, mert jelenleg kizárólag az Apple TV alkalmazás támogatja, és most már a Netflix.

 3. Csak az AirPods Pro és AirPods Max támogatja filmeknél szerintem a sima AirPods 2 már nem fog támogatást kapni. Azért írtam, hogy érdekes mert ha zene alatt működik akkor filmeknél is tudna csak nem akarják. Szerintem

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nekem csak egy megdöglött akkumulátorú, első generációs AirPods-om van, így nem tudom ezt kipróbálni sem, de szerintem itt két külön dologról van szó. a zenénél gondolom nem követi azt, hogy hogyan mozgatod a fejed – hogyan helyezkedsz el a képhez képest, míg a filmeknél igen.

  kiegészítés – hja, ez a helyzet jelenleg, megtaláltam az Apple leírásában:

  Elérhető a zenék esetében a dinamikus fejkövetést is alkalmazó térhangzás?

  Örömmel jelentjük be, hogy az Apple Music szolgáltatásba ősszel megérkezik a dinamikus fejkövetéssel kiegészített térhangzás. A dinamikus fejkövetés még magával ragadóbbá varázsolja a térbeli hangzás élményét. A funkció dinamikusan követi a feje forgatását, így még meggyőzőbben kelti életre a zenét. A dinamikus fejkövetést alkalmazó térhangzáshoz AirPods Pro és AirPods Max, valamint egy kompatibilis iPhone vagy iPad szükséges.

 5. Szerintem én összekevertem a dolby atmos-al. Az működik AirPods 2-vel

 6. Avatar for andoro andoro says:

  Csak mint tényt szeretném leírni technikai részletek nélkül, hogy akinek Plex servere van, be lehet lőni hogy legyen Spatial Audio, 5.1 ACC legtöbb esetben adott. Persze a minőség lehet nem lesz olyan, de kipróbáltam és működik és nem vettem észre zavaró tényezőt…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for nemethj Avatar for Szifon Avatar for andoro Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin