fbpx Skip to content

Az Apple Watch Series 7 várhatóan a jövő hónapban kerül bejelentésre. A híresztelések szerint a design terén történnek változtatások, emellett persze új funkciók is érkeznek a piacvezető Apple kiegészítő esetében.

Sokak szerint az iPhone 12 széria esetében debütált szögletesebb forma kap majd erőteljes hangsúlyt, amelyet az ismert elemző, Ming-Chi Kuo is megerősített 2020 szeptemberében. A frissítés egyébként elkél már, hiszen arra 2017-ben került sor utoljára design tekintetében, amikor is a kijelző körüli keretet vékonyították el jelentősen.

Néhány hónappal Kuo bejelentését követően Jon Prosser akadt renderképekre, amelyen állítása szerint a következő Apple Watch látható lapos oldalakkal, ráadásul két új – kék és zöld – színben. Erről Posser a videójában részletesebben is beszámol (06:50-től kezdődik az órás rész).

Több, Apple dolgokkal foglalkozó oldal véleménye alapján elsősorban az Apple Watch üzemidejét kellene feljebb tornászni, valamint támogatni a Qi-szabványt a töltés esetében, hiszen így bármilyen, az említett szabványt támogató vezeték nélküli eszközzel tölthetnénk szeretett óránkat. (Az már más kérdés, hogy ez mennyire illeszkedne megfelelően a csuklónkra…)

Kábeles esetben pedig váltani kellene az USB-C szabványra a töltő kábel csatlakoztatásánál, hiszen így a már meglévő iPad, iPhone és MacBook hálózati adaptereink bármelyikét is használhatnánk töltésre.

Funkciók tekintetében várhatóan az Apple Watch Series 6-ban bevezetett véroxigén-szint mérésének továbbfejlesztése történik majd, amely jelenleg elmarad az EKG alkalmazás által mért adatok megbízhatóságától. A sokat emlegetett vércukor-szint érzékelés eljövetelére a Bloomberg szerint is még éveket kell várnunk.

Egy biztos: a fejlődés/fejlesztés nem áll meg. Az Apple okos kiegészítőjében pedig hatalmas potenciálok rejlenek. Gondolta volna valaki 10 évvel ezelőtt, hogy egy órával 99% feletti pontosságú EKG mérést tudunk végezni? A funkciót egyébként egy részletes írásban mi is teszteltük.

A cikk végére hagytam a bónuszt, egy szavazást, melyben kis szerkesztőségünkben mi is képet kaphatunk tisztelt olvasóink véleményéről. Számotokra mi lenne a fontos? Az alább egy kattintással elmondhatjátok. 🙂

[totalpoll id=”131827″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!