fbpx Skip to content

Az iOS 15-tel fejlődik a Lokátor alkalmazás is, ami ugye a barátainkat, eszközeinket és az AirTag segítségével a tárgyainkat is megmutatja.

Az iOS 15 bétájában már elérhetővé vált az a funkció, amivel értesítést kaphatunk, ha az adott, AirTaggel ellátott tárgyunk különválik tőlünk, ergo ott hagyjuk valahol. Ilyenkor a fenti értesítést kapjuk, aminek azért valljuk be, egy alap funkciónak kellett volna lennie már az AirTag megjelenésekor.

A funkció bekapcsolásához iOS 15 rendszerre van szükségünk, majd lépjünk be a Lokátorba, azon belül pedig válasszuk a tárgyak fület. Itt kattintsunk egy adott AirTagre, majd görgessünk le és engedélyezzük az “Értesítés, ha nem veszi magával” opciót.

Az iPhone innentől kezdve értesíteni fog, ha a tárgyat ott hagyjuk valahol, ez a tapasztalataink alapján néhány perc szokott lenni, természetesen a Bluetooth és GPS jelet is alapul veszi, tehát ha csak kikapcsoljuk a Bluetooth-t, akkor nem minden esetben szól, hanem a helyzetünket is figyelembe veszi. Ezen kívül megadhatunk megbízható helyeket is, például iroda, otthon, munkahely, ahol nem értesít, ha esetleg csak lemennénk inni egy kávét, vagy levisszük a szemetet otthon. 🙂

Értesít-e ha valaki elviszi a tárgyunkat? Nem. Ez a funkció és ezzel együtt az AirTag továbbra is arra jó, hogy ne hagyjuk el a dolgainkat. Ha valaki mondjuk elviszi a táskánkat, az AirTag nem feltétlenül fog jelezni, mert GPS alapján mi ott vagyunk, ahol az AirTag is volt, és a Bluetooth kapcsolat megszakadása nem jelenti azt, hogy a tárgy nincs velünk. Persze reméljük, hogy az Apple még több funkcióval látja majd el az AirTaget a jövőben. Olvasd el a korábbi AirTag tesztünket!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok