fbpx Skip to content

Az iOS 15-ön belüli, apróbb változások folyamatosan derülnek ki a béta verziók használata során. A főbb funkciók mellett, mint például a FaceTime újdonsága, a SharePlay, az iOS 15 számos kisebb, minőségi fejlesztést  is kapott.

Az alábbiakban az AirPrintet, a Lokátor alkalmazást és egyéb finomításokat vesszük górcső alá.

Lokátor

A Lokátor (Find My) alkalmazás sem marad ki a fejlesztésekből az iOS 15 rendszer alatt. Újragondolt kezdőképernyő widgetet kap, amelyben új értesítések is megjelennek majd. Ezek az értesítések figyelmeztetnek bennünket, ha egy eszközünket hátrahagynánk vagy elveszítenénk. Egy másik új funkció a Lokátorban amelyről nem esett szó, az a barátok és családtagok valós idejű tartózkodási helyének megtekintése a Find My alkalmazásban.

Ennek köszönhetően folyamatos frissüléssel, valós időben tekinthetjük meg barátaink és családtagjaink tartózkodási helyét és egyéni adatokat, mint például mozgásuk irányát és sebességét is.

Korábban a barátok és a család tartózkodási helye a Find My alkalmazásban csak periodikusan frissült. A valós idejű adatok segítségével az iOS 15 és az iPadOS 15 ezt egy következő szintre emeli a megújuló Lokátor alkalmazásban.

AirPrint

Az Apple jelentős átalakítást hajt végre a nyomtatási felületen is az iOS 15 és az iPadOS 15 rendszer esetében.

Amikor dokumentumot vagy weboldalt nyomtatunk, különféle új lehetőségeket kínál fel, többek között előre beállított sablonokat, másolatok számát, dokumentumtájolást és egyebeket. Ez az AirPrint frissítés a jelek szerint hatékonyabb funkciókat hoz az iPhone és az iPad készülékekbe.

Jobban látható Helymeghatározás ikon

Amikor megnyitunk egy alkalmazást, amely hozzáfér a tartózkodási helyünkhöz, egy kiemelt ikont látunk majd az iPhone vagy iPad állapotsorán az iOS 15 és az iPadOS 15 rendszer esetében. A múltban egy normál ikon jelezte az állapotsorban, amikor a helymeghatározás használatban volt.

Az új ikon élénk, kék háttérbe helyezése, minden bizonnyal sokkal észrevehetőbben jelzi majd, amikor egy alkalmazás hozzáfér a helyzetünkhöz.

Siri HomeKit vezérlés meghatározott időpontokban

Siri többek között olyan frissítést is kap, amely lehetővé teszi a HomeKit kiegészítők vezérlését egy adott napszakban, automatikusan. Például kiadhatjuk azt a parancsot is, hogy: “Hé Siri, kapcsold fel a villanyt reggel 6-kor!”, ahelyett, hogy automatizálást kellene beállítanunk.

Te használod majd ezeket az újdonságokat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    “Mi az hogy, nagyon is!” Főleg ha így, magyarul mondhatom és meg is érti!:smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Tamaci

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    “Mi az hogy, nagyon is!” Főleg ha így, magyarul mondhatom és meg is érti!:smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Tamaci