Jon Prosser: így nézhet ki az új iPad mini 6

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miután a Bloombergnél Mark Gurman megírta, hogy még idén jön az újratervezett iPad mini, mely formavilágában az iPad Airre fog hajazni, Jon Prosser is előrukkolt némi információ morzsával és renderekkel.

Ha minden igaz, a hatodik generációs iPad miniről eltűnik a Főgomb, a Touch ID átköltözik a lezáró gombba, a Lightning-csatlakozót USB-C váltja és még egy kisméretű Apple Pencilt is kapunk. Nézzük meg Prosser rajzait!

Az iPad mini méretben alig fog változni, de mivel az egész előlapot kijelző borítja majd, a képátló 7,9 hüvelykről 8,4-8,9-re fog növekedni. Az, hogy külső dimenziókban hasonló marad (3 mm-rel magasabb lesz, 4 mm-rel szélesebb, vastagsága változatlan) az iPad mini sok cégnek praktikus lesz, hiszen az Apple legkisebb táblagépét sok helyen használják valamilyen kioszk formában.

Persze ránézésre a kijelző növekedésén felül nagy újítás lesz, hogy végre az iPad mini is megkapja a szögletes széleket, amiket még az iPad Pro-k kezdtek el tavalyelőtt és azóta szépen lassan szivárog át a termékpaletta többi részére.

Prosser szerint a szokásos ezüst mellett asztroszürke és arany színben lesz megvásárolható az iPad mini, ami egy óvatos becslés, de kicsit furcsa, mert az új iPad Airnél az Apple 5 különböző színt kínál.

És ha már felmerült az iPad Air, valószínűleg annak a chipje kerül majd az iPad mini 6-ba, vagyis az Apple A14-es chipje, ami az iPhone 12-es szériában is megtalálható. Ez azt is jelenti, hogy a mobilnetes változat ismerni fogja az 5G hálózatokat is a még gyorsabb böngészés érdekében.

A jelenlegi iPad mini az első generációs Apple Pencilt támogatja, ami még a Lightning-csatlakozón keresztül töltődik. Mivel azonban ezen az új iPad minin USB-C lesz, így az Apple kénytelen valami újat kitalálni.

Az új alatt pedig egy kisebb második generációs Apple Pencilt értünk, ami mágnesesen tud majd csatlakozni az iPad minihez, pont, mint a nagyobb testvérei érintőceruzái.

Végül pedig azt is megemlítette Prosser, hogy az új iPad mini jobb hangszórókat is fog kapni, ami egyes források szerint „őrülten jó”.

Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog letenni az asztalra az Apple idén ősszel, amikor befut ez a kis táblagép, mert számomra mindig is az iPad mini volt a tökéletes méret.

Te várod már az iPad mini 6-ot?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. sandrew says:

  Cserélném a mini 4-et.

 2. swarc says:

  Azonnal veszem, ha jön, már rettentően akarok egy iPad Minit, csak a Home gomb tűnjön el! Ideális méret! :wink:

 3. jimbimx says:

  M1 processzort bele, és kettőt is veszek :slight_smile:

 4. ef-dani says:

  Dejó, ennek is csinálnak egy saját Pencil variánst😃

 5. jaba says:

  Azt gondolnám dual M1 vízhűtéssel dukálna… :yum:

 6. gunar says:

  Nem poen, mert pont ezt nem kell hűteni sem :roll_eyes:

 7. jaba says:

  azért viccelődöm, mert szerintem a tejesítmény automatikus visszaszabalyozás nem tökéletes (nem noname tokokban kezd megfőni majd laggolásig belassul a korábbi iPAD Prom)

 8. gunar says:

  Az ok, de ez is? Csak mert mindenhol azt olvasni, hogy így meg úgy nem is melegszik az M1 és ugye az új Pro még nem kapott olyan OS-t ami ki is használná vagy appot egyelőre. Gondolom az Apple előre tervezett kicsit és ha már volt nekik M1 és jó a tabletjeikbe akkor miért is ne csapjanak az asztalra vele.
  Hát meg az előző Pro igaz reszelgették, de csak a pár éves procival szerelve érkezett.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!