Bloomberg: AirPower-szerű töltőn és nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltésen dolgozik az Apple

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bloombergnél Mark Gurman felfedte, hogy információi szerint az Apple milyen frontokon szeretne fejlődni a vezeték nélküli töltés világában.

Ha minden igaz, a cupertinói cégnél dolgoznak egy új, AirPower-szerű vezeték nélküli töltőállomáson és nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltéssel is kísérleteznek. Nézzük meg, hogy mit tudunk!

Az Apple vezeték nélküli töltési ambícióit bemutató jelentésében Gurman azt írta, hogy az Apple még keresi a módokat egy olyan töltőállomás létrehozásához, ami egyszerre tudná tölteni az iPhone-od, Apple Watch-od és AirPods-od is.

Ugyanezt ígérte az AirPower is, amit az Apple még 2017-ben mutatott be az iPhone 8 család és az iPhone X eseményén és akkor azt állították, hogy a termék 2018-ban meg fog jelenni. Aztán csak teltek a hónapok és semmi biztos információ nem érkezett az Apple részéről egészen 2019 márciusáig, amikor is elkaszálták az AirPowert: Hivatalos: az Apple elkaszálta az AirPower-t!

Az AirPower a pletykák szerint azért nem lett soha valós termék, mert az Apple-nek nem sikerült megoldani az interferenciás hibákat és az eszköz túlmelegedésre volt hajlamos.

Azóta persze sokat fejlődtek az Apple vezeték nélküli töltésre képes eszközei és már nem csak a Qi-szabványt támogatják. A 2020-ban bemutatott iPhone 12 családban már megtalálható a feltámasztott MagSafe, ami mágnesekkel rögzített vezeték nélküli töltést tesz lehetővé.

Egy valódi AirPower persze már nem igazán futurisztikus, hiszen a 3 eszköz töltésére képes töltőpad gondolata már több éve velünk él. Az igazán nagy dobás egy nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltés lenne.

Úgy tűnik, hogy az Apple-nél már ezen is dolgoznak, de Gurman hozzátette, hogy még korai stádiumban van a projekt, vagyis akár több évet is várnunk kell, mire valódi termék lesz belőle.

Te megvennéd az új, AirPower-szerű vezeték nélküli töltőpadot, ha kiadná az Apple?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Airpowert megcsinálta a Xiaomi.
  A hatótávolságú vezeték nélküli töltést meg egy kínai cég csinálta meg, igaz még csak prototípus, szóval ha az Apple-nek több évébe telik megcsinálni akkor ott nagy gondok vannak.

  Edit: Huawei helyett Xiaomi.

 2. Jadeye says:

  és a Huawei terméke nem tölti az Apple Watch-okat is? mert ha nem, akkor almás környezetben nem vagy vele előrébb.

 3. Bob says:

  Jó dolog ez, csak nem tudom a nagy környezetvédelemben amit mindig hangoztatnak ezt miért nyomják? A hatékonyságuk sokkal rosszabb mint a kábelé.

 4. expa says:

  Nem jók ezek a fekvő töltők. Így nem lehet használni közben.
  Nekem állványos van és úgy töltés közben is használható a teló.

 5. ef-dani says:

  Xiaomi. Az Airpower készen volt, ki is volt állítva, ki lehetett próbálni. A nagy disszipáció miatt nem adták ki. Arra semmi garancia, hogy a csak a kínai belpiacra készült klónnak nincs ilyen problémja.

 6. Az igaz, hogy ki volt állítva de csak 1 prototípus, és azért kaszálták el mivel az Apple-nél nem felet meg az elvárásnak és hajlamos volt túlmelegedni amit nem tudtak megoldani.
  És elvileg a Xiaomi-nak sikerült ezt a túlmelegedést megoldania.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!