fbpx Skip to content

Az ősszel megjelenő iOS 15 azért is izgalmas lesz, mert egy rakás újítást hoz az AirPods, AirPods Pro és AirPods Max tulajdonosok számára.

Van itt bőven újdonság és az Apple nem csak az átlagfelhasználókra gondolt, hanem azokra is, akiknek kisegítő lehetőségekre van szüksége. Nézzük is meg, hogy miként hat az Apple ősztől a füleinkre.

Térhatású hangzás

Az Apple kiterjeszti az AirPods Pro és AirPods Max térhatású hangzását az Apple Music Dolby Atmos számaira és a FaceTime hívásokra is.

Korábban csak a támogatott video-alkalmazásokon keresztül nézett tartalmaknál volt elérhető ez a funkció, de könnyen belátható, hogy mekkora újítás lesz ez azoknak, akik zenehallgatásra vagy videohívásokra használják iOS eszközeiket.

Az Apple Music-on a Dolby Atmos számok esetén már korábban is sejtettük, hogy ez a funkció érkezik, de a FaceTime támogatása egy kellemes meglepetés volt az Apple részéről.

Az Apple végre megoldotta, hogy a tvOS is támogassa a funkciót, így tökéletes hangélményt élhetsz át úgy is, hogy a szomszéd szobában alszanak.

És ha ez még nem lett volna elég a térhatású hangzás terén, az M1 chippel felszerelt Mac-ek is tudni fogják a térhatású hangzást az őszi macOS 12 frissítés után.

Értesítések felolvasása

Az iOS 15 ki fogja elemezni az értesítéseidet, és ha úgy gondolja, hogy valami fontos lehet számodra, akkor AirPods-od fel fogja olvasni azok tartalmát.

A prezentáció során példaként azt hozták fel, hogy az AirPods így tud szólni, ha meghozta a futár az ebéded vagy felolvashatja a bevásárló listád a boltban.

Testreszabható lesz, hogy mely alkalmazások értesítései kerülhetnek felolvasásra, így véletlen sem kerülhetsz kínos helyzetbe.

A funkció nagyon hasonlóan fog működni a mostani hívás és üzenet felolvasási rendszerhez.

Beszélgetés segítő

Az AirPods Pro képes lesz felhangosítani az előtted álló személy hangját, így ha enyhe halláskárosodásod van, kisegíthet az Apple a bajból.

Ráadásul a Vezérlőközpontban a környezeti zaj szűrésére is lesz egy csúszka, így ha a Beszélgetés segítőt használod, akkor beállíthatod, hogy mennyire zavarjon a melletted lévő 4 sávos út alapzaja.

Lokátor támogatás

Jelenleg az AirPods-ok támogatása a Lokátor alkalmazásban némileg korlátozott, mert csak a kezedben lévő eszköz Bluetooth-ját veszi figyelembe.

A jövőben az AirPods-ok egy biztonságos Bluetooth jelet küldenek majd ki, amit más iPhone-ok észlelnek és így tudják küldeni az AirPods helyzetét a Lokátor hálózatba.

Lesz egy új közelség nézet is az AirPods-ok számára, ami nagyban hasonlít az AirTag kereső felületéhez, de valószínűleg sokkal kevésbé lesz pontos a Bluetooth szabvány korlátai miatt.

Hátrahagyási figyelmeztetés

Ha valamilyen AirPods-zal rendelkezel, biztos te is tartasz attól, hogy egyszer valahol ott fogod hagyni.

Erre tökéletes megoldás az iOS 15-től az, hogy ha elhagyod AirPods-od, akkor küld egy értesítést neked, hogy lehet vissza kell fordulnod.

Összességében elmondható, hogy az Apple egész jó frissítést készített az AirPods tulajdonosok számára, főleg hogy eddig is – mondhatni – “teljes csomagok” voltak ezek a fülesek.

Neked melyik AirPods újítás lesz a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tocso Tocso says:

    Villanyszerelőként hatalmas segítség lesz az értesítések felolvasása :grinning:
    Napi 1-2x jól tud jönni egy ilyen.

    Kár, hogy nem jött ki az új pro, mert nagyon vártam. Első generációsat már nem akarok venni.

  2. Nagyon várom az Airpods 3at :headphones:

  3. Pedig jó nagyon.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Tocso