Bloomberg: izgalmas változásokat hoz majd az iOS 15 és iPadOS 15

Mark Gurman a Bloombergnél egy rakás izgalmas részletet megosztott az Apple jövőbeli terveivel kapcsolatban, többek közt arról is árulkodott, hogy mire számíthatunk hétfőn iOS és iPadOS fronton.

Az iOS 15 új adatvédelmi felülettel és frissített értesítésekkel érkezik, az iPadOS 15 pedig ezek mellett még egy új főképernyőt és jobb multitaskingot ígér. Nézzük meg, hogy mit fedett fel Gurman!

iOS 15

Az iOS 15 még nagyobb hangsúlyt fektet majd a felhasználói adatok védelmére, így egy új vezérlőpultot hoz magával, ahol megnézheted, hogy az egyes alkalmazásaid hogyan használják fel az adataidat.

Ez a funkció valószínűleg az iOS 14.5-ben debütált Követésre fog épülni és segíthet majd bölcsebb döntések meghozatalában, mielőtt minden hozzáférést megadnál egy alkalmazásnak.

Az értesítések nagy frissítésen fognak átesni idén. Változni fog az értesítések kinézete: az új értesítés buborékokon hangsúlyosabb szerepet kapnak majd az automatikus válasz lehetőségek, hogy még könnyebben tudd kezelni a háttérben folyó beszélgetéseid.

Ehhez kapcsolódóan bővülni fognak a Ne zavarjanak lehetőségek is, beállíthatsz majd különböző módokat és azokhoz egyedi szabályokat is felvihetsz majd. Így például alváskor, munkában vagy vezetés közben más és más értesítések úszhatnak majd be.

iPadOS 15

Természetesen az iPadOS minden, fent említett újítást megkap, de emellett néhány egyedi funkcióval is bővül.

Tavaly az iOS 14 elhozta iPhone és iPod touch tulajdonosok számára a “widget paradicsomot”, ugyanis lehetővé vált, hogy az ikonok közé is tegyünk aprócska alkalmazásokat.

Ez azonban az iPadOS-ben nem történt meg, ott továbbra is a napi nézetben ragadtak a widgetek. Az iOS 15 ezt a hibát orvosolni fogja és végre az ikonok közé is beteheted majd a widgeteket, nem leszel az oldalsávként működő napi nézetre korlátozva.

A multitasking is okosabb lesz valamivel az iPadOS 15 esetén, ugyanis az Apple egyszerűbbé teszi majd a felhasználók számára, hogy egyszerre több alkalmazást indítsanak el. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az iPadet a haladó felhasználók komolyabban vegyék.

Sajnos ha Gurmannek igaza van, akkor a tvOS, watchOS és macOS idén nem fog nagy újdonságokkal bővülni. A tvOS-nél várható, hogy a felhasználói felület kicsit jobb legyen, a watchOS pedig jobb egészségügyi követő funkciókat kap, de ezeken a platformokon forradalomra nem érdemes számítani.

Te melyik frissítést várod a legjobban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. vjan says:

    A magyar Sirit, de arról szó sincs. :worried:

  2. Valami elindult már. Nálunk magyar angol nyelvtudással rendelkező embereket keresnek az Apple-höz. Feltétel volt a hirdetésben hogy több tájszólást is érteni kell. Vagy Siri vagy csak diktálási funkció miatt. Erre gondolok legalábbis

  3. Azt már keresnek egy ideje :slightly_smiling_face:

  4. gunar says:

    Az IOS 15-ről lesz cikk? Vagy az már eleve egy teszt is lesz és azért nincsen még kint?

  5. Itt Írországban eddig ennyire nem volt hirdetve mint most

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!