Hiánypótló magyar fejlesztés a Leszálló!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég futottam bele Twitteren @mrkbrts kolléga alkalmazásába, aminek a neve Leszálló. Röviden összefoglalva a budapesti metróhálózat ideális fel- és leszállási pontjait foglalja össze, hogy neked hol érdemes tartózkodnod, hogy minél előbb fel- vagy éppen leszállhass a metrót használva.

Ahogy láthatjuk, nem csak a legjobb kijáratokat találjuk meg, de a mozgássérültek számára a lifteket és a metrópótlókat is számba veszi az alkalmazás, ami természetesen ingyenesen letölthető az App Store-ból! Márk saját energiáját és idejét felhasználva járta be egyesével a megállókat és szedte össze az összes megálló legjobb fel- és leszálló lehetőségeit. És ezzel még közel sincs vége az alkalmazásnak.

Ez utazásonként akár 8 percet is spórolhat nekünk, és persze Apple Watch alkalmazással is rendelkezik, valamint a Lift csomag mellett hamarosan a villamos járatokat is tartalmazza, az pedig nem kis munka, ahogy elnézem a budapesti vonalakat.

2020 nyarán terveztem el, hogy meg szeretnék tanulni programozni középsuli mellett, és ehhez kerestem egy kézzel fogható projektet.

Innen jött a Leszálló ötlete, amivel bárki megnézheti, hol érdemes felszállnia a metróra, hogy a célállomásánál közvetlenül a mozgólépcső tövében “tegye le” a metró. Így nem csak a tömeg előtt tud a felhasználó elsőként a felszínre jutni, de akár egy-egy csatlakozás elérése is múlhat ezen.

Az elmúlt két hónapban készítettem hozzá egy Apple Watch alkalmazást is, most pedig a villamos és HÉV vonalak feltérképezésén dolgozom, a nyár végéig pedig szeretném a BKK FUTÁR pár, hasznos funkcióját is integrálni. Nagyon izgalmas belelátni  fanboy-ként, hogy miből tevődnek össze az alkalmazások.

Jelenleg az M3-as vonal felújítása alatt pedig egy-két többlet információval is bővült az alkalmazás, méghozzá a lezárt szakasz megállóit érintő alternatív vonalak jelennek meg a felhasználóknak, ha az érintett szakaszt kiválasztják.

Leszálló
 • Leszálló
 • Méret: 9.57 MB | Verzió: 2.7
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Az ilyen alkalmazások miatt szeretjük egyébként az Apple közösséget, mint amilyen a Leszálló, vagy éppen Hol a busz?. Ha tehetitek vásároljátok meg a liftes csomagot az alkalmazáson belül, még ha nincs is szükségetek rá, mert ezzel támogattok egy olyan fejlesztőt, aki csak önszorgalomból kezdett bele egy szuper közösségi alkalmazásba! Reméljük, hamarosan beszámolhatunk majd a villamosos és HÉV-es kiegészítésről is!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. 321 says:

  Hogy hiánypótló, az talán túlzás. De jó, hogy időről időre fejlődik ennek az ötletnek a megvalósítása, most például a liftekkel és metrópótlással.
  Pár évente előkerül:
  fovarosi.blog.hu/2011/04/02/az_idealis_ajto
  velvet.hu/bpma/2015/06/17/metro/
  (bocs, linkelni nem enged)

 2. vjan says:

  Az az infografika egész jó.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!