Ciki figyelmeztetést hozott az iOS 14.6 az Apple Watch Series 3 tulajdonosoknak

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple a mai napig árulja az Apple Watch Series 3-at, melyet még 2017 szeptemberében mutattak be, pedig újabban egyre inkább érződik, hogy az óra nem képes lépést tartani.

Egyik gyakran fellépő hiba, hogy kevés a szabad tárhely az órán, ezért nem lehet rá telepíteni a szoftverfrissítést. Ez odáig fajult, hogy az iOS 14.6 már figyelmeztet arra, hogy szoftverfrissítés előtt vissza kell állítani az órát gyári állapotra.

Az Apple Watch Series 3 belső tárhelye 8 GB, ami elsőre nem tűnik olyan végtelenül kevésnek, de a cég mérnökei már nem tudnak úgy optimalizálni, mint régen és igazából valószínűleg nem is annyira akarnak, ezért a 4 éves modell szenved szoftverfrissítések alkalmával.

Korábban ha nem volt elég szabad tárhely az órán, akkor az iOS feldobott egy figyelmeztetést, hogy a nem használt alkalmazások törlése segíthet.

Az iOS 14.6 már nem szórakozik ilyesmivel. Ha Series 3-as órád van, egyszerűen közli, hogy a legjobb az lesz, ha eltávolítod a párosítást és nulláról újra beállítod az órát a frissítéshez. Ezt egy portugál 9to5Mac olvasó vette észre először:

A watchOS frissítés telepítéséhez töröld az Apple Watch-od párosítását és párosítsd újra az iPhone-odon lévő Apple Watch alkalmazással.

Az, hogy az Apple így mondhatni kvázi feladta a küzdelmet, hogy az Apple Watch Series 3 tulajdonosoknak felhasználóbarát frissítési folyamatot nyújtson, teljességgel azt jelzi, hogy a közeljövőben véget fog érni az óra támogatottsága.

Másfél héten belül jön az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol bemutatásra kerül többek között a watchOS 8 első bétája is. Ha nem fogja támogatni az Apple Watch Series 3-at, akkor tudhatjuk, hogy ez itt már a támogatottság végének első jele volt.

Szerinted mennyire elfogadható, hogy az Apple így kezeli a 2017-ben bemutatott Apple Watch Series 3-at?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. szánalmas… a series (0-1-)2 bírja?

 2. Jadeye says:

  a watchOS 7 csak a Series 3 és újabb órákra érhető el, így az annál régebbieken a fenti probléma sem jelentkezik, mert már nem érkezik rájuk frissítés.

 3. akkor erre se kéne :smiley:

 4. ef-dani says:

  Akkor nem is a bluetooth miatt települ olyan baromi lassan az órákra a frissités, hanem mert a többszöröse méretben az iOS-nek is? Vagy hogy a fenébe nem elég neki a 8GB-os óra?

 5. Nem tudom honnan van a 8GB tárhely, merthogy az enyim csak 4GB-os. És magától érthető, hogy a 2GB üres helyre nem biztos, hogy elfér. Szerintem egyébként maga a frissítések kezelése a problémás, a 14.6 frissítés előtti konkrétan 2GB-os volt és csak törléssel sikerült feltenni, a mostani 14.6 frissítésem 250MB körül volt és a figyelmeztetés ellenére telepítette az iPhone a Watch-ra gond nélkül, bár az üres hely már csak 1.8GB-ra váltott, annak ellenére, hogy nem tettem fel új alkalmazást, sem adatot.
  És valóban ez lehetett az utolsó frissítés, ami lehet nem baj, bár én szerettem volna, ha a gyári alkalmazások törlése lehetőséget még erre is elhozzák! :slight_smile:

 6. Czo says:

  A gyari alkalmazasok torlesenek semmi ertelme nincs, mert semmi helyet nem szabadit fel a rendszeren.

 7. Apple watchból nincs 4GB-os változat, 8GB a legkisebb és abból tudsz használni 5GB-ot.

 8. Maga az óra igaz, hogy 8GB-os de csak abból 5GB használható ha hinni lehet ennek az oldalnak. (kérdés, akkor is fenn áll, hogy a pibe nem elég neki akkor is 5GB.) - (meg mi a fenére foglal el 3 és 6GB helyet?)
  A 16GB-osnál meg 10GB használható ami meg vicc ugye… :smiley:

  (Azért linkelem a series 2-t mert alapból a GPS+CELLULAR-t mutatja ami 16GB-os és mobilon nem tudom átváltani)
  Másik jó kérdés, hogy a series 4-5-6 miért nem szerepel az oldalon?! :thinking:

 9. Ez már eddig is így volt.
  Nekem többször akadt problémám a frissítéssel és legutóbb, amikor megelégeltem, hogy biztos csak én vagyok a béna, rákerestem:
  Az Apple support már hónapokkal ezelőtt azt írása az s3-ra, hogy így lehet telepíteni a rendszerfeissítést, csak most már az ios is tudja alapból.

 10. Akkor a Watch alkalmazás miért mutat 4GB-ot a kapacitásnál, és jelenleg 2,7GB-ot az elérhetőnél. Az én órám más? Hova lett a 4GB a 8-hoz? :slight_smile:

 11. Czo says:

  Az elmeletem szerint, a kb 2 GB meretu operacios rendszer 2x van tarolva az oran, eltero “particion”, hogy gond eseten, mindig indithato legyen a masik, mert ugye nincs olyan csatlakozo az eszkozon, amivel baj eseten otthon szervizelheto lenne. A korabbi tomeges oraelromlasok a frissitesek kornyeken pedig elmultak, illetve nem hallhato mereture csokkent a zajban.

 12. Nem is a hely miatt lenne fontos, hanem a rengeteg felesleges ikon rohadtuk zavaró. Sose találom, amit keresek.

 13. Jadeye says:

  miért nem rendezed át az ikonokat, középre csoportosítva a fontosakat, a szélére meg ami nem annyira fontos?

 14. Így használom, de ez a legkevésbé se oldja meg a problémát.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!