fbpx Skip to content

Az Apple a mai napig árulja az Apple Watch Series 3-at, melyet még 2017 szeptemberében mutattak be, pedig újabban egyre inkább érződik, hogy az óra nem képes lépést tartani.

Egyik gyakran fellépő hiba, hogy kevés a szabad tárhely az órán, ezért nem lehet rá telepíteni a szoftverfrissítést. Ez odáig fajult, hogy az iOS 14.6 már figyelmeztet arra, hogy szoftverfrissítés előtt vissza kell állítani az órát gyári állapotra.

Az Apple Watch Series 3 belső tárhelye 8 GB, ami elsőre nem tűnik olyan végtelenül kevésnek, de a cég mérnökei már nem tudnak úgy optimalizálni, mint régen és igazából valószínűleg nem is annyira akarnak, ezért a 4 éves modell szenved szoftverfrissítések alkalmával.

Korábban ha nem volt elég szabad tárhely az órán, akkor az iOS feldobott egy figyelmeztetést, hogy a nem használt alkalmazások törlése segíthet.

Az iOS 14.6 már nem szórakozik ilyesmivel. Ha Series 3-as órád van, egyszerűen közli, hogy a legjobb az lesz, ha eltávolítod a párosítást és nulláról újra beállítod az órát a frissítéshez. Ezt egy portugál 9to5Mac olvasó vette észre először:

A watchOS frissítés telepítéséhez töröld az Apple Watch-od párosítását és párosítsd újra az iPhone-odon lévő Apple Watch alkalmazással.

Az, hogy az Apple így mondhatni kvázi feladta a küzdelmet, hogy az Apple Watch Series 3 tulajdonosoknak felhasználóbarát frissítési folyamatot nyújtson, teljességgel azt jelzi, hogy a közeljövőben véget fog érni az óra támogatottsága.

Másfél héten belül jön az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol bemutatásra kerül többek között a watchOS 8 első bétája is. Ha nem fogja támogatni az Apple Watch Series 3-at, akkor tudhatjuk, hogy ez itt már a támogatottság végének első jele volt.

Szerinted mennyire elfogadható, hogy az Apple így kezeli a 2017-ben bemutatott Apple Watch Series 3-at?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!