fbpx Skip to content

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Apple 2021 folyamán kezdi meg a jövőbeni termékeinek véletlenszerű sorozatszámra való átállását. Ez az átmenet a jelek szerintaz új lila iPhone 12 modellel kezdődhet meg több országban.

Aaron Zollo, a ZolloTech nevű YouTube csatorna tulajdonosa megerősítette, hogy az április végén megjelent lila iPhone 12 új, 10 karakteres sorozatszámot kapott, amely eltér a legtöbb Apple termék által használt 12 karakteres formátumtól. Az Apple egyébként korábban azt közölte, hogy véletlenszerű sorozatszáma kezdetben 10 karakter hosszú lesz, így a lila iPhone 12 tűnik az első véletlenszerű sorozatszámmal érkező Apple terméknek. A változtatás valószínűleg a lila iPhone 12 minire is kiterjed, de ezt még nem erősítették meg. 

Úgy tűnik, hogy a véletlenszerűen generált sorozatszám formátuma a napokban megjelent AirTagnél még várat magára, hiszen jelenleg a 12 karakteres sorozatszámok láthatóak a nyomkövető esetében. Kíváncsian várjuk, hogy az új iMac, iPad Pro és az új Apple TV ezzel a véletlenszerű sorozatszámmal rendelkezik-e majd, amikor május második felében befutnak a modellek.

A MacRumors által márciusban megszerzett feljegyzésében az Apple elmondta, hogy az akkor szállított termékek továbbra is a vállalat korábbi sorozatszám formátumát használják. Ez évek óta lehetővé teszi az ügyfeleknek és a szolgáltatóknak, hogy meghatározzák a termék gyártásának dátumát és helyét. Az első három karakter a gyártás helyét, a következő két karakter a gyártás évét és hetét, az utolsó négy karakter pedig az eszköz modelljét, színét és tárolókapacitását mutatja.

Az új sorozatszám-formátum egy véletlenszerű, 8-14 karakteres (kezdetben 10 karakterből álló) alfanumerikus karakterláncból áll, amely az Apple feljegyzésének megfelelően már nem tartalmazza a gyártási vagy konfigurációs részleteket. Az Apple azt tanácsolta a viszonteladóinak a Spring Loaded eseménye előtt, hogy készüljenek fel az új formátumra való átállásra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Fradi szurkolók like-olják a lila iPhone-t. :joy:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for farkas63

Népszerű hozzászólások

  1. Fradi szurkolók like-olják a lila iPhone-t. :joy:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for farkas63