fbpx Skip to content

Az iOS 14.5 egyik nagy újítása, hogy az alkalmazások tevékenységkövetése mostantól rendszerszintű kapcsolóval rendelkezik.

Ennek apropóján készített interjút a The Wall Street Journal az Apple szoftveres csapatának vezetőjével, Craig Federighivel.

Az interjú megtekinthető YouTube-on:

Ha esetleg nem lenne meg, hogy mi is változott az iOS 14.5-ben a követés tekintetében, akkor itt megtudhatsz minden lényeges részletet: Gyakori kérdések: az alkalmazások tevékenységkövetésének engedélyezése vagy tiltása.

Federighi az interjúban kitért arra, hogy az Apple-nek nem célja a felhasználók követésének ellehetetlenítése, csak lehetőséget akarnak biztosítani arra, hogy választhassanak.

“Leginkább csak lehetőséget akarunk adni felhasználóinknak”, mondta Federighi, az Apple szoftveres csapatának vezetője, egy exkluzív videós interjúban. “Ezek az eszközök annyira intim módon részei az életünknek és olyan sok mindent tartalmaznak a gondolatainkról, vagy hogy hol voltunk és kikkel voltunk, hogy a felhasználóink megérdemlik, hogy irányíthassák ezeket az információkat.” Hozzátette, hogy “A visszaélések a hátborzongatótól a veszélyesig terjednek”.

Az alkalmazások tevékenységkövetésének vezérlése eredetileg tavaly ősszel az iOS 14-gyel érkezett volna, de az Apple visszavett a tempóból, hogy legyen idejük a fejlesztőknek felkészülni az újításra.

Persze sokan ettől függetlenül is ellenzik a funkciót, de nem lehet azt mondani, hogy ne adott volna elég időt a cupertinói cég.

“Nem volt meglepő számunkra, hogy néhányan tiltakoztak emiatt, de közben teljesen biztosak voltunk benne, hogy ez a helyes döntés”, mondta Federighi. Bár a funkció el lett csúsztatva, Federighi szerint az nem a tiltakozások miatt történt, hanem azért, mert az Apple-nek biztosra kellett mennie, hogy a fejlesztők be tudják tartani a felhasználó kérését. Federighi elmondta, hogy az Apple keményen dolgozott azon, hogy a felugró üzenet egyértelmű legyen és adatvédelmet tiszteletben tartó hirdetési eszközöket nyújtson a fejlesztőknek.

“Az emberek érzik, hogy számukra mennyire fontos az adatvédelem”, mondta Federighi. “Így a saját személyes döntéseinket hoztuk”.

Neked mi a véleményed? Jó újítást hozott ezzel az iOS 14.5?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok