Megjelent a watchOS 7.4 – Face ID-s zárolás feloldása Apple Watch-csal, hibajavítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple este 7-kor kiadta a watchOS 7.4-et, ami szokás szerint újdonságokat és hibajavításokat is tartalmaz.

A legnagyobb újdonság most a Face ID-s telefonok zárolásának feloldása maszk viselése esetén, amivel a csuklónkon viselt óra azonosít minket a Face ID helyett, hiszen az a maszk miatt nem tudná felismerni az arcunkat, még ha erre már voltak trükkök korábban is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 7.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 7.4 új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz:

 • Lehetőség az iPhone X és újabb modellek Apple Watchcsal történő feloldására, amikor arcmaszk viselése közben próbálja meg használni a Face ID-t
 • Lehetőség a Bluetooth-eszköztípus besorolására a Beállításokban a fejhallgatók hangértesítésekhez történő helyes azonosításához
 • Lehetőség az audio- és videotartalom Apple Fitness+-edzésekből AirPlay 2-kompatibilis televíziókra és eszközökre való streamelésére
 • Az EKG alkalmazás támogatása Apple Watch Series 4 vagy újabb modelleken Ausztráliában és Vietnámban
 • A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítések támogatása Ausztráliában és Vietnámban

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 7.4 buildje 18T195, ami ugyanaz, mint a Release Candidate, így ha eddig is az RC volt fent az óránkon, akkor már nem jelenik meg frissítés.

És ha az iPhone-omon nem iOS 14 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 14 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 7-re, mert annak a működéséhez az iOS 14 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 7 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Sziasztok,

  Nekem meg Apple Watch S3-am van, tegnap frissitettem 7.4-re a FaceID-s maszkos cucc miatt, viszont SEMMILYEN szamlap nem maradt, csak a statisztikas.
  Ez bug, veletlen, vagy direkt szedtek ki, hogy ujitsak/unk?

  Koszi a valaszt!

 2. Jadeye says:

  ez tuti valami hiba.

 3. Szia,

  Köszönöm. Akkor megpróbálom unpair-elni, és utána újrahúzni.

 4. Czo says:

  Egyebeknt honnan tuntek el? Nem tudsz ujat csinalni es hozzaadni? Vagy csak a nem hasznaltak kerultek torlesre?

 5. OFF: eddig is volt h csakúgy feloldott a watch, de most először ki is írt vmit az iphone-on, felül “kis ablakban”, h “watch feloldva” vagy vmi iylesmi… ez volt eddig is?

 6. Czo says:

  Igen, ez van az elso pillanattol kezdve, ha be van kapcsolva (azaz, kikapcsolhato). Eleg feloldani a telefont es felold az ora is.

 7. gunar says:

  Hát igen ez még néha nem akaródzik neki, legalábbis nálam és van jó párszor, hogy több feloldás után megy az óra feloldása is rendesen. Még nem jöttem rá mi az oka, de valami biztosan nem tetszik olyankor neki.

 8. Hmm, nekem még mindig hibát ír ki a frissítés keresésénél. Pedig már párszor újra inditottam a telefont és az órát is. :frowning:

 9. állítsd át magyarra :roll_eyes::nerd_face:

 10. Jadeye says:

  a frissítések keresése nem sikerült, próbálja újra.

 11. Közben ma volt egy kis időm “játszani” vele és sikerült.

 12. Tudod, hogy mitől sikerült végül?

 13. Hogy ettől sikerült-e nem tudom 100%-ban kijelenteni, de rátettem töltőre az órát (pedig fel volt töltve) feloldottam és utánna müködött.

 14. Nekem rémlik, hogy az óra esetében nem elég, hogy 50% felett legyen az aksi, mint az iphone esetén, hanem töltőn IS kell, hogy legyen. Ezt valahol le is írják.

 15. Töltőn előtte is volt, de fel is kellett oldani, de szerintem csak egy véletlen egybeesés volt, hogy mikor feloldottam akkor működött. De amúgy nem a frissítés közben lépett fel a hiba hanem már a frissítés keresése közben.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!