fbpx Skip to content

Az Apple este 7-kor kiadta a watchOS 7.4-et, ami szokás szerint újdonságokat és hibajavításokat is tartalmaz.

A legnagyobb újdonság most a Face ID-s telefonok zárolásának feloldása maszk viselése esetén, amivel a csuklónkon viselt óra azonosít minket a Face ID helyett, hiszen az a maszk miatt nem tudná felismerni az arcunkat, még ha erre már voltak trükkök korábban is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 7.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 7.4 új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz:

  • Lehetőség az iPhone X és újabb modellek Apple Watchcsal történő feloldására, amikor arcmaszk viselése közben próbálja meg használni a Face ID-t
  • Lehetőség a Bluetooth-eszköztípus besorolására a Beállításokban a fejhallgatók hangértesítésekhez történő helyes azonosításához
  • Lehetőség az audio- és videotartalom Apple Fitness+-edzésekből AirPlay 2-kompatibilis televíziókra és eszközökre való streamelésére
  • Az EKG alkalmazás támogatása Apple Watch Series 4 vagy újabb modelleken Ausztráliában és Vietnámban
  • A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítések támogatása Ausztráliában és Vietnámban

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 7.4 buildje 18T195, ami ugyanaz, mint a Release Candidate, így ha eddig is az RC volt fent az óránkon, akkor már nem jelenik meg frissítés.

És ha az iPhone-omon nem iOS 14 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 14 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 7-re, mert annak a működéséhez az iOS 14 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 7 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.