fbpx Skip to content

Én egy kicsi, észak-zalai zsákfalucskában, Tekenye településen nőttem fel. Jelenleg körülbelül 400 ember éli itt a mindennapjait és én is szívesen látogatok haza ünnepek alkalmával. Általában ilyenkor gyermekkori barátaimmal is találkozom, hogy a települést körülvevő dombokon, erdőkben kiadós sétákon jókat beszélgessünk. Húsvétkor is így tettünk.

Természetesen mind tudják, hogy a Szifon.com-ra is írok cikkeket és erre nagyon büszke vagyok. Valamit nézegettünk a Térkép alkalmazásban és mondtam nekik, hogy ezt milyen hatalmas dolog állandóan frissen tartani és fejleszteni párhuzamosan – mármint a Térképek adatbázisát. Mutattam nekik az Apple autóiról készült cikkemet, hogy ilyenek járják a magyar utakat most a tavaszi időszakban, és ez hatalmas dolog, mert cupertinóban minden számít. Mondták, hogy oké, de mindenhova úgysem jutnak el és biztos ilyen esetekben a műholdas adatokra támaszkodnak. Majd pár nappal később az alábbi képet kaptam az unokahúgomtól, aki az egyik kieső falurészben lakik.

A képet vágás nélkül raktam ki, vannak rajta “járulékos” dolgok, de a lényeg nagyítás után látszik:

Igen. Egy Apple Maps autó, azon a helyen, amire sokszor mondták már, hogy ide a madár is kétnapi hideg élelemmel repül. Amíg én kint sétálgattam az erdőben, lemaradtam egy számomra mondhatni történelmi találkozásról. ??

Az Üvegtigris jelenete jutott eszembe, amikor Rudolf Péter is így járt Kokóval. Így jártam. Szomorúságom mellett azonban hatalmas elégedettség is elöntött, hogy beszélhetnek nekem Apple-fanságról meg elfogultságról. Csak ennyit mondanék: erre a részre még a zöld robotosok hátizsákos embere sem jött be.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.