fbpx Skip to content

Steve Moser szerint a tvOS 14.5 pár napja elérhetővé vált béta verziójában egy szövegrészlet a következő generációs Apple TV távirányítójáról árulkodik. A kódban található sorokban említett középső gombbal ugyanis jelenleg egyetlen Apple TV távirányító sem rendelkezik.

“A folytatáshoz nyomja meg a középső gombot vagy az érintőfelületet” – olvasható a tvOS 14.5-ös Setup.app angol nyelvű szövegeit tartalmazó Localizable.strings fájlban.

A negyedik és ötödik generációs ‌Apple TV‌ távirányítók két sorban elrendezett gombokkal elérhetőek, a fentiekben említett középső gomb nélkül.

Van egyébként egy régebbi Apple Remote középső gombbal, amelyet a második és harmadik generációs Apple TV‌ modellekhez terveztek. Ez kompatibilis a jelenlegi ‌Apple TV‌ modellekkel is, így lehetséges, hogy erre utal a megváltozott szöveg, de az is lehet, hogy egy új, kiadatlan Apple TV‌ távirányítóra hivatkoznak.

A megtalált kódsorok az Apple TV beállításainak vagy a szoftverének visszaállítása után a kezdeti beállítások megadására használt konfigurációs alkalmazásban, a Setup.app-ban találhatóak (ami nem a Settings.app!), amelyeknek egy új távirányító esetén lenne értelme, a régivel ellentétben.

Ha valóban valami új érkezik, akkor a megjelenő ‌Apple TV‌ távirányító talán az App Store-ból már eltávolított iPhone Remote nevű alkalmazásához hasonló kialakítású lehet design és funkció tekintetében: nagy érintőfelület, egy középső Menü gomb és oldalsó gombok a Siri eléréséhez, továbbá lejátszás/szünet, kezdőképernyő, és keresés.

A hírek szerint az Apple a hatodik generációs Apple TV-n dolgozik, amely egy továbbfejlesztett, A-sorozatú chipet és egy megújult távirányítót tartalmaz. Még nem hallottunk részleteket arról, hogy nézhet ki a távirányító, de Lokátor funkcióval is felvértezhetik, helymeghatározás céljából, ha elhagynánk az eszközt. 

Egy korábbi bétaverzióban az Apple átnevezte a ‌Siri‌ távirányítót Apple TV‌ távirányítóra, ami egy másik lehetséges hivatkozás a még kiadatlan ‌Apple TV‌ kontroller opcióra.

Egyes források szerint a kódrészlet egy harmadik féltől származó, Apple TV-szerű távirányítóra is vonatkozhat, amely még fejlesztés alatt áll, és amelyet a Universal Electronics kínálhat a kábeltévé-szolgáltató és műholdas vállalatok ügyfeleinek. Ennek a távirányítónak kör alakú gombja is van, és a bétában a 9to5Mac erről képet is talált.

Lehetséges, hogy a Universal Electronics távirányítója hamarosan elérhető lesz különböző kábeltévé-szolgáltatóknál, akik a hivatalos Apple TV távirányító mellett opcióként kínálják majd, hasonlóan egy svájci távközlési vállalat által értékesített “Salt Remote”-hoz:

Ideje lenne egyébként már az Apple TV frissítésnek, hiszen a cég legutóbb 2017-ben tette ezt meg.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.