fbpx Skip to content

Másfél évvel ezelőtt, 2019. őszén indult el az Apple havi előfizetésre épülő játékkatalógusa, az Arcade. Az 1890 Ft-os havidíjért cserébe eleinte csak közel 70 címet próbálhattunk ki, de a lista hónapról-hónapra bővült és a mostani óriási, 30 címes frissítéssel már több mint 180 játékkal büszkélkedhet.

Nem is feltétlen a 30 új cím adja a hír igazi értékét, hanem hogy milyen játékok is kerültek be a kínálatba, hiszen az új Arcade-exkluzív alkotásokon túl régi nagy App Store klasszikusok is helyet kaptak az Arcade-ben, mint például a Cut the Rope, Fruit Ninja, Mini Metro vagy épp a Monument Valley.

A havi frissítésekkel soha ennyi játék még nem érkezett az Arcade fennállása óta és a mostani újítás két teljes új kategóriát is magával hozott: Timeless Classics (Időtlen klasszikusok), App Store Greats (App Store nagyjai).

Az Időtlen klasszikusok listája olyan címeket sorakoztat fel, mint például Really Bad Chess, Sudoku Simple, Backgammon, Tiny Crossword, Solitaire. Az App Store nagyjait pedig a Reigns, Threes, Blek, Chameleon Run, BADLAND és a bevezetőben említett játékok erősítik. Az Arcade-exkluzív alkotások sorát pedig a Star Trek: Legends, NBA 2K21, The Oregon Trail vagy akár a Simon’s Cat – Story Time és még sok más adja.

Az Arcade-re az indulásakor még nem feltétlen érte meg előfizetni, és voltak is olyan pletykák, hogy az Apple nem elégedett a számokkal és beszánthatja az egészet, de nem így lett, és mostanra a kínálat már elérte azt a katalógusméretet, amire nyugodtan azt mondhatjuk, hogy megéri az előfizetést. Én még hiányolok belőle egy realisztikus autóversenyzős játékot, mert bár ott van a GRID, de az nem fut az Apple TV-n és az Arcade nagy előnye, hogy minden Apple eszközön játszhatunk a kínálatában elérhető címekkel.

Te szoktál játszani az Arcade címekkel? Ha igen, melyikekkel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok