50%-os csomag kedvezmény az Adobe iPad alkalmazásaira

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adobe szoftverei mindig is piacvezetők voltak, igaz, az utóbbi néhány évben számos kisebb fejlesztőcsapat megoldásai is ipari sztenderddé váltak, mint például Sketch, Invision, Figma vagy épp az Affinity teljes palettája. Azonban az Adobe ereje és uralma nehezen tud csökkeni, mert ha nem speciálisan csak egy alkalmazást használ a kreatív szakember, akár egyedül, akár csapatban, akkor az elterjedtsége, az Adobe házon belüli kompatibilitása és a Creative Cloud általi programok közti átjárása egyszerűen verhetetlen.

Az árai viszont sosem voltak éppen olcsónak mondhatóak, hiszen mikor még a dobozos változat létezett csak, akkor a teljes csomag több százezres összegre rúgott. Ezt mára már előfizetéses rendszer váltotta fel, de ennek a havi díja is eléggé borsos, azok számára, akiknek a teljes csomagra van szükségük, hiszen ez 20.000 Ft feletti összeget jelent minden hónapban. Persze akiknek elég csak egy-egy alkalmazás, vagy épp a Fotós csomag az ideális számukra, azok akkor jóval olcsóbban megússzák ezt a dolgot.

2019. novembere óta már iPadre is elérhető az Adobe fő üdvöskéje, a Photoshop, amit egy évvel később követett a vektor király is, az Illustrator. Ezek – bármennyire is azon dolgozik az Adobe, hogy teljes értékűek legyenek, mint a gépes társaik – még sajnos bőven távol vannak ettől. Az alkalmazásokat magukat mindig is ingyenesen lehetett letölteni az App Store-ból, azonban használatukhoz már próbaidőszakra vagy rendes előfizetésre volt szükség. Ezt több módon lehetett megoldani. Akinek rendes gépes előfizetése volt, annak az iPades társszoftver plusz költségek nélkül járt. Amennyiben csak Photoshop előfizetésünk volt, akkor csak a Photoshop ment iPaden, az Illustrator már nem, de persze teljes csomagnál ilyen akadály nem volt. Korábban szépen egyesével, közvetlenül az iPadről is elő lehetett fizetni a szolgáltatásra, persze ekkor csak a tablet változatot kaptuk meg és ott is csak az adott szoftvert, kisebb felhő-tárhelyet, stb. Most azonban egy új csomag előfizetést hozott létre az Adobe.

Ezentúl a tabletes Photoshop, Illustrator, Fresco (festmény készítő) és a Spark (közösségi média poszt készítő) egyben, csomagban is előfizethető közvetlenül az iPadről 15 dolláros áron. Ez azért jó, mert ha mindegyikre szükségünk van, akkor egyben 50%-os kedvezménnyel juthatunk hozzá a csomaghoz, ami azért elég jó ajánlat. Emellé még jár a Portfolio és az Adobe Font szolgáltatás is, és nem utolsó sorban 100GB felhő-tárhely, amelyek már önmagukban elég hasznos dolgok, de hihetetlen módon a Lightroom nem része a csomagnak, holott az mindegyik másik szoftvert megelőzve jelent meg iPadre.

Én az elérhető legnagyobb csomagot fizetem havonta, mert az a harmadik gépes szoftver után már egyszerűen jobban megéri, mint külön előfizetni rájuk, ráadásul a portfóliós oldalam is náluk fut, így számomra ez az új csomag nem érdekes, de biztos vagyok benne, hogy sokak számára ez egy elég jó “deal”.

Te milyen kreatív alkalmazásokat használsz iPaden?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. bcsi says:

    Szerintem a nagy csomag összege is vállalható költség, főleg ha ezzel foglalkozol (ebből is élsz) de a hobbi fotósoknak se egetverő a havi kb. 4000Ft a fotós csomagért. (Nekem is van) Ezért az összegért pedig minőséget is kapsz azért. Próbáltam alternatívákat is, de valahogy mindig ez “állt a kezemre”.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!