fbpx Skip to content

A Bloombergnél Mark Gurman szerint az Apple egy speciális Apple Watch modell kiadását fontolgatja megerősített burkolattal, melyet szélsőséges helyzetekben is lehetne használni.

A cég a robosztus burkolatú Apple Watch-ot sportolóknak, túrázóknak, és olyanoknak szánja, akik szélsőségesebb körülmények között használják az eszközüket – állítják az ügyben jól értesült személyek.

A cupertinói tech óriás belső megbeszélést folytatott egy ilyen Apple Watch variáció bevezetéséről, mely legkorábban 2021-ben vagy 2022-ben érkezne, mondták a nevük elhallgatását kérő források.

Amint azt Gurman megjegyezte, ez nem az első eset, hogy az Apple robusztus okosórát fontolgat. A vállalat az eredeti, 2015-ben piacra dobott Apple Watch mellett már akkor gondolkozott egy, az extrém sportolók számára készült modellen is.

Ha hinni lehet a pletykáknak és az Apple követi az eddigi menetrendet, akkor ez a megerősített változat egy kiegészítő modell lenne, hasonlóan az olcsóbb opciót kínáló az Apple Watch SE-hez, vagy a Nike-val és a Hermès-szel közös együttműködés gyümölcseként kiadott prémium verziókat. Az Apple-nél a sok esetben csak “Explorer Edition” néven emlegetett terméknek az alap Apple Watch-csal megegyező funkcionalitása lenne, de extra ütésállósággal és védelemmel látnák el, hasonlóan például a Casio G-Shock órákhoz.

A Series 2-vel kezdődően az Apple Watch modellek egyébként 50 méterig vízállóak, amivel az okosórák élmezőnyében van, de Gurman szerint az Apple az új órát masszívabbá tehetné azáltal, hogy gumírozott burkolatot adna neki. Így ellenállóbbá válna a szélsőséges környezeti viszonyoknál előforduló sérülésekkel szemben, mint a jelenlegi alumínium, titán és rozsdamentes acél tok.

Bár az Apple aktívan fontolgat egy ilyen modellt, a témában jártas források szerint elképzelhető, hogy ezt végül elvetik, vagy pedig későbbre tolódik a megjelenése. A jelentés szerint az Apple a Watch további úszáskövetési funkciókon is dolgozik, bár részletek ezzel kapcsolatban nem ismertek.

Az Apple általában szeptemberben dobja piacra az új Apple Watch modelleket és emiatt a találgatások is korainak számítanak még a 7-es verzió tekintetében. A koreai ETNews oldal szerint az Apple egy nem invazív optikai érzékelővel bővíti majd az eszközt a vércukorszint-ellenőrzéshez a Watch Series 7-ben.

Más pletykák szerint az Apple Watch jövőbeni verziói olyan gombokkal érkeznek majd, amelyek fizikailag nem kattannak, ehelyett haptikus visszajelzést adnak a felhasználóknak a gombok megérintésekor, de ez sem világos, mikor érkezik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Legyen csak megközelítőleg annyira strapabíró mint a képen létható (na jó a dizájnt is el bírnám viselni) és biztos, hogy rögtön veszek egyet :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Legyen csak megközelítőleg annyira strapabíró mint a képen létható (na jó a dizájnt is el bírnám viselni) és biztos, hogy rögtön veszek egyet :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83