fbpx Skip to content

Néhány hete írtam már a Eufy kültéri és beltéri kamera rendszeréről és a HomeKit Secure Video támogatásról. Ez a cikk a márka beltéri kamerájáról fog szólni, ami lényegében az egyik legolcsóbb és legjobb ár/érték arányával elérhető, HomeKit Secure Video-ra képes kamera.

Nem kevés kamera rendszert próbáltam már az elmúlt években, és lehet én vagyok túlzottan kényes, de 10-ből maximium 1-2 volt az, amit hosszabb távon is szívesen használnék. Sok termék a szoftvernél hullik el, aztán ott, hogy nem képes a 0-24 felvételre, vagy csak felhőbe történő felvétel van, és akkor még a biztonsági szempontokat nem vettük figyelembe, ne hackeljék meg a hálózatot, ne nézzenek minket a kínaiak és így tovább… A Eufy megütötte nálam a mércét és ez a kis kamera jóformán minden “vádpontban” ártatlan, tehát bátran ajánlom a nagyközönség számára!

Röviden bemutatnám magát a kamerát, ami az egyik legolcsóbb típusa a Eufy családnak. Ez egy beltéri változat, ami mozgatható 360 fokban, tehát függőlegesen és vízszintesen is. Ezáltal lényegében bárhova lerakható, utána mozgatással beállíthatjuk. Ezen kívül 2K felbontásra képes, így a felvétel éles, jól látható lesz.

Ahogy látható, pofásan is néz ki, lerakható egy polcra, asztalra, és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik. Ez a kamera nem rendelkezik akkumulátorral, tehát kell hozzá a konnektor, azonban a legnagyobb meglepetés, hogy a központ sem kell hozzá, így a márka többi típusaival szemben a megszokott központi egységet nem kell megvásárolni, önmagában működik.

Ezen kívül a kamera képes felhőbe, SD-kártyára, és HomeKit Secure Video-ba is menteni, tehát megannyi lehetőségünk van arra, hogy a felvételeinket biztonságban tudjuk. Én jelenleg a HomeKit Secure Video-t használom a felhőre, és a kamera ment az SD-kártyára is.

Mielőtt belemennék a részletekbe, ismét bemutatnám a HomeKit Secure Video-t, de alapjában véve ez a cikk most nem erről fog szólni, hanem a Eufy rendszerről.

HomeKit Secure Video avagy biztonsági videó

Az Apple az iOS 13.2 óta támogatja ezen szolgáltatását, ami lényegében azt jelenti, hogy az iCloud fiókunk alatt a felhőben tároljuk a kamera felvételeinket. Ez sokak számára fontos lehet, mert ugye nem egy random kínai szerveren, random szolgáltató tárolja a felvételeket, hanem az Apple-nél, ami jóval biztonságosabb helynek számít. Ezen kívül egy helyen tudhatjuk ezeket videókat, vissza is nézhetjük őket, illetve akár a család többi tagja is láthatja, hogy éppen mi történt a kertben.

Ezzel persze nem ért véget az Apple szolgáltatása, mivel a HomeKit Secure Video rendelkezik arc-, ember-, állat- és mozgásfelismeréssel. Az arcfelismerés már jóval nagyobb probléma, ha a biztonságról van szó, és az Apple ezt nagyon jól tudja. Így az adott felvétel nem a felhőben kerül analizálásra, nem is a kamerán, hanem az otthonunkban. A videofelvételeket egy Apple TV vagy egy HomePod képes analizálni a nappalinkban, majd innen kerül föl a már elkódolt videó a felhőbe, így sem az Apple, sem más számára nem látható, hogy mi van rajta, és lokálisan történt a videó elemzése is.

Lényegében ennél biztonságosabb már csak akkor lehet, ha olyan kamerarendszert használunk, ami a házon belül rögzíti és ott analizálja a képen történő dolgokat. Nyilván ez már nem az átlagember pénztárcájához igazodik.

Ezzel lényegében megismertük a HomeKit kamera egyik legfontosabb értékét a biztonságos videó tárolást és feldolgozást. Ezen kívül a HomeKites kamera képes még beépülni az Otthon alkalmazásba, tehát láthatjuk élőben a kamerát, illetve visszanézhetjük a mozgásokat, valamint automatizálhatjuk, hogy ha mozgást lát, akkor kapcsolja fel a kültéri világítást.

A fentieket a Eufy támogatja, tehát lényegében az összes HomeKit funkciót használhatjuk ezzel a kamerával. A beállítások alatt egyébként megadható, hogy mi történjen, ha embert, állatot, vagy éppen autót lát a kamera, mikor értesítsen, illetve az is megadható, hogy mikor történjen felvétel, mivel nem mindenki szeretné azt, hogy ha otthon van, akkor is vegyen a kamera.

Egyébként az értesítésekkel kapcsolatban rendkívül körültekintő volt az Apple, rengeteg beállítást kapunk: ki, mikor, miről, és hogyan kapjon értesítést, ha mozgást lát. Azt fontos megjegyezni, hogy a HomeKitbe rakott kamerák nem alkalmasak állandó felvételre, tehát csak mozgásra készül felvétel, illetve élőben nézhetjük bármikor azt.

Röviden tehát, a HomeKit Secure Video minden funkciójához szükséges egy támogatással rendelkező kamera, mint például a Eufy egyes termékei, szükséges egy otthoni HomeKit hub, ami lehet iPad, HomePod, vagy Apple TV, illetve egy 200GB-os előfizetés.

A Eufy persze nem bízta a véletlenre, ha nem szeretnénk az Apple rendszerét használni, akkor a saját felhőjüket, illetve alkalmazásukat is használhatjuk a kamerával, ami egyébként egy rendkívül jóra sikerült app! A HomeKit Secure Video és a Eufy rendszere együttesen is használható.

A Eufy rendszere és a beltéri, mozgatható kamera

Érdemes megjegyezni, hogy alapjában a Eufy kamerája 2K felbontásra képes, de HomeKit Secure Video esetén ez 1080p, köszönhetően a HomeKitnek. Tehát ha használjuk mindkét felvételi opciót, akkor bizony a maximális felbontást nem érhetjük el, illetve az alkalmazásban lévő AI funkciók, mint például ember-, állatfelismerés, valamint sírás felismerés sem lesz elérhető, ez minden termék esetén így van, így nyilván funkció kihasználtságtól függően kapcsoljuk be a HomeKit Secure Video-t. Nézzük meg, mire képes önmagában a szoftver, az AI.

A képen rögtön látható, hogy a kamera képes két irányú hangtovábbításra, ergó a kamerán keresztül beszélhetünk, és persze hallhatjuk is a másikat. Itt találhatóak meg a funkciógombok, amikkel irányítható. Nem mondom, hogy tökéletes, mert némileg akadozó, de jóformán lényegtelen, ritkán fogjuk használni, elég nagy a látószöge. Rendelkezik szirénával és mozgáskövetéssel, és azt is beállíthatjuk, hogy ha elmentünk otthonról és mozgást lát, akkor szirénázzon, valamint kövesse is a mozgást a kamera. Ez egyébként olyan, mintha megfigyelne valaki, tehát elrettentő is. Elég jól követ amúgy állatot is, így ha a cica vagy kutya sétál a lakásban, szépen lekövethető, mit csinál, ha nem vagyunk otthon.

(1080p felbontás, HomeKit Secure Video esetén, “nyers” fotó)

A kamera rendelkezik SD-kártyával és a Eufy felhőjével is, tehát kétféle lehetőségünk is van menteni. Ezzel együtt végre van 0-24 felvételi opció, amit fentebb a jobb szélső képen láthatunk. Ebbe lehet pörgetni, megnézni, lejátszani, sárgával jelöli, ha mozgást látott. Ezután lementhetjük bármikor ezeket. Egy 8GB-os SD-kártyára 3 napnyi felvétel fér el, tehát 16GB-tal már nagyjából 1 hetet tudunk visszajátszani bármikor.

AI funkciók

A beltéri kamera képes felismerni az embert és állatot, valamint különböző hangokat, mint például a gyereksírás. Ezek felismerése esetén képes követni is őket, például ha a kutya sétál a nappaliban, valamint bizonyos esetekben rá is szólhat, ha az adott állat mondjuk felmegy az asztalra vagy kanapéra!

Jól látható, hogy többféle érzékenységre és specifikusabb funkciókra is képes a Eufy kamerája, tehát többféle módon is felhasználható, akár gyerek monitorként, de akár beltéri megfigyelő rendszerként is. Irodában például széfre, iratokra rakhatunk riasztást, ha valaki kinyitná, vagy akár a már említett kutya kanapétól való eltiltásában is segíthet, ha nem vagyunk otthon. Mivel kétirányú hanggal rendelkezik így rászólhatunk távolról is az ebre, hogy hagyja abba, de ezt automatikusan is megteheti a rendszer!

Konklúzió

A Eufy beltéri, mozgatható kamerájába viszonylag nehezen tudtam belekötni. Tényleg minden támogatást megkaptunk, használható a szoftvere, felhőbe is képes menteni, SD-kártya foglalattal is rendelkezik. Nem kell hozzá a központ és még HomeKit Secure Video-ra is képes. Számomra egyedül a visszajátszás nem volt ideális, nehezen kereshető, nem lehet “csévélni” benne, tehát nem látjuk a tartalmat, miközben tekerjük az időt, és lényegében ez az egyetlen “vádpont”, amiben nem felelt meg, de ez már tényleg szőrszálhasogatás, mivel más készülékek még csak nem is HomeKit-képesek. Így végeredmény számomra majdnem 5 csillagos a termék, és az ára is teljesen rendben van.

[wp-review id=”128319″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Azt azért tegyük hozzá, hogy ez egy 2.4GHz only Wi-Fi kamera, nem tudom kinek van még otthon ebben a sávban értékelhető sávszélessége, nekem sajnos nincs. Pedig egyébként tetszik.

  2. Meg is rendeltem :smiley:

  3. 5 kameránál többet nem tudsz homekithez adni… legalábbis eufy kamerát. Illetve ha hozzá is adsz más típust, nem engedi használni az icloudot. vicc… Van mit fejleszteni. Egyébként nem rossz, de az aqara jobb.

  4. Miben jobb az Aqara?

  5. Sajnos nem tudtam 4 kameránál többet hozzáadni a homekithez. Az aqara hubként is üzemel és vezérelhetsz vele rengeteg xiaomi és aqara eszközt. Pl: megjelöli az idővonalon mikor nyilt az ajto, stb… Sajnos a homekitben nem minden funkció elérhető, ami a gyári programban igen. A kép minősége is jobb aqarán. A beszéd funkció nem működik homekiten, tehát hallasz mindent, de csak a gyári alkalmazással tudsz beszélni. Legalábbis nálam nem működik. Jelenleg 6 eufy kamerám van és 2 aqara. Eddig megbízhatóbbnak találom az aqarát. Igaz, nekem a vezeték nélküli eufy-ok vannak, de abból szinte min1ikből, 2K-ból is… Jó kamera és senkit nem akarok lebeszélni, hisz nekem is ez van, de van hova fejlődni.

  6. Avatar for Czo Czo says:

    Technikailag a HomeKit tud tobbet, mint 4 kamera. Egyedul jelenleg a HSV szolgaltatasra van egy 5 kameras limit, de gondolom, ha jon uj Apple TV erosebb processzorral, akkor ezt meg fogjak novelni (HSV eseten mindenfele feldolgozas es processzalas a lakasban levo Home Hub-on tortenik, annak kell elegendoen erosnek lennie ahhoz, hogy el tudja latni a feladatat). A ketto iranyu hang is tamogatott HomeKit eseteben, tehat maga a protokoll tudja, tehat ez is egy olyan “hianyossag”, amit nem a Homekit, hanem az Eufy okoz.

  7. Egyébként megjött hozzám az AQARA kamera, most fogom majd tesztelni, de nekem az EUFY szoftvere első körben sokkal jobban tetszik mint az AQARA-é

  8. Ha beleásol és használod több érzékelővel (nyitás érzékelő, mozgás érzékelő, izzó, stb…), akkor látod majd mire képes. 4 kameránál többet az eufy programja nem enged hozzáadni, a homekit tudná… , Csak a mentés van 5 kamerára korlátozva, de az aktív darabszám nem.

  9. Na majd jelentkezem, de nagyon idegen nekem elsőre az AQARA szoftvere :smiley: Itt most nem a HomeKit-re gondolok ugye mert az más. Saját appja ami érdekes.

  10. sd kártyát tóltál bele?

  11. Eufy-ba? Igen. Azért lett “timeline” és vissza tekerés.

  12. Még nem bontottam ki :smiley:

  13. akkor jönnek elő az érdekes dolgok… idővonal stb…

  14. mivel használható hubnak nem korlátoz a távolság, ha központi hub messzebb van, ezért is szeretem.

  15. Ezzel egyetértek, mondjuk a 2.4Ghz Wi-Fi elég jól terjed, de tény a Zigbee sokkal nagyobb távolságot képes áthidalni, mint a Wi-Fi.

  16. Szia! Ennek a cikknek a hatására vettem kettőt is… sajnos nagy csalódás, szerintem alaposabban kellene tesztelni, vagy kicsit átérezni, hogy valós életben mire tudja használni az ember, mert az, hogy úgy-ahogy, forog meg jó a képe, illetve lebutított tudással Homekit-be integrálható, még elég kevés. Függőleges irányba amúgy alig mozog, mármint lefelé… tehát egy babágy felé pl fentről irányítani nem lehet. A hangátvitel pedig katasztrófa… egyszerre nem megy át oda vissza a hang. Nyomni kell a gombot, ha beszélsz, nem lehet megnyitni folyamatosan a csatornát, addig a gyerekeknek meg mondd el, hogy amikor Te beszélsz, akkor ne beszéljenek… Sokkal olcsóbb elődje, kis szerencsétlen Cleverdog kamera ebben fényévekre volt az Eufytól…:frowning:

  17. @andris27 mindenki másra használja. Nekünk nincs itthon gyerek, baba stb… a macskát nézzük. Ő viszonylag magasabb helyen van. Ezt láttad is a cikkbe kitértem rá. Baba nélkül nem tudom tesztelni bármennyire is szeretnéd és lefikázod már bocsánat a cikket, hogy nem tértem ki rá.

    Az oda-vissza hang az oké, viszonylag ritka hogy ameddig a másik beszél addig te is beszélni akarsz. Kérdezel válaszolsz, ez nem telefon. :smiley: És itt továbbra is kitérek hogy nincs gyerekem. De megértem amit mondasz, nekem ezzel nem gondom, logikusan tudtam használni.

    A forgás picit laggos, de ár/értékben engem ez nem érdekelt. Forgatni tudom pont. Egy idő múlva megszokja az ember.

    Természetesen bármikor vissza küldheted a kamerát 14 napot van rá, ezért vásárolod magyar webshopról helyről ilyesmi. Nincs ezzel semmi gond, ha neked nem vált be.

    Azzal sincs semmi gond, ha leírod a véleményedet, sőt írd is le, mert mások pl pont emiatt nem veszik meg akkor, mert a babamonitornak szeretnék használni. De kérlek a cikkel kapcsolatos nézeteidet tartsd azért magadban, mert mások vagyunk. Értem hogy ennek hatására vetted, de azért érezd át a másik oldalt is, összesen kétszer használtam a cikkben a gyerek szót. Egyszer a sírásnál, egyszer pedig AKÁR babamonitorként használható. Arról nem írtam hogy teszteltem, jó volt, stb… tehát olyat képzeltél a cikkbe vásárláskor, amit én nem írtam le. Te gondoltad. :slight_smile:

    A cikk egyébként leginkább a HomeKit kompatibilitás miatt készült.

    Remélem legközelebb jobb terméket tudok ajánlani számodra is. :slight_smile: Nincs harag egyébként, remélem inntől részedről sem, küldd vissza a francba!

  18. Köszi… bocs, ha sarkosan fogalmaztam. Maradjunk annyiban, hogy azért nem annyira 5csillag. Az elhelyezését amúgy lehet változtatni, forgatást tehát meg lehet valahogy oldani. De a hang, hát az akkor is necces. Ez úgy kétoldali, hogy egyszerre csak egyoldali… tehát ez félreérthető. S mivel eddig egy hasonló kamerám volt, amin ha hangot bekapcsoltam, akkor oda-vissza ment a kommunikáció, igen, el sem merült bennem, hogy egy fejlettebb kamera ezt butábban tudja. Ráadásul az egyoldali hangátvitel is szakadozó, gigabites nettel is, tehát nem ez az oka. Ezt szerintem nem tesztelte ki rendesen soha a gyártó. (Ti sem, de nem is elvárható) Nem vittem vissza, valahol használom őket egyszer, ha ezek a funkciók nem hiányoznak majd. A cikk pedig hasznos, homekit miatt értem, hogy ok (a felhőbe mentés valóban jó), de ugye jól érzékelem, hogy a Home appban már pl. mozgatni nem lehet? Szóval nem kerek, akárhogy is nézem. De jó, amit csináltok, szóval nem fikázni akartam, csak indulásotok óta olvaslak, és általában kerekek a cikkek. Ez pedig jó hosszan nem volt annyira kerek, illetve objektív. De bocs, megkövetlek, és írjatok csak továbbra is ilyeneket… :slight_smile:

  19. Köszönöm szépen a helyesbítést, megértem egyébként a hang tényleg picit fos, nekem is akadt, de én sosem használom ezt a funkciót. HomeKit esetén pedig ahogy Te is mondtad a fele funkció kuka, de ettől még ez a legjobb ár/értékű HomeKit-képes kamera.

    Legközelebb ezeket amúgy bele fogom írni a cikkbe, mert jogos észrevételek, én is észrevettem de annyira nem tulajdonítottam neki problémát. Neked pedig az, jogosan. Megértem. :slight_smile:

    Nagyon sok teszt cikk fog érkezni a hetekben, a fenti hozzászólásos is segít majd jobban megírni őket. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Eti36 Avatar for Szifon Avatar for andris27 Avatar for multituning Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Azt azért tegyük hozzá, hogy ez egy 2.4GHz only Wi-Fi kamera, nem tudom kinek van még otthon ebben a sávban értékelhető sávszélessége, nekem sajnos nincs. Pedig egyébként tetszik.

  2. Meg is rendeltem :smiley:

  3. 5 kameránál többet nem tudsz homekithez adni… legalábbis eufy kamerát. Illetve ha hozzá is adsz más típust, nem engedi használni az icloudot. vicc… Van mit fejleszteni. Egyébként nem rossz, de az aqara jobb.

  4. Miben jobb az Aqara?

  5. Sajnos nem tudtam 4 kameránál többet hozzáadni a homekithez. Az aqara hubként is üzemel és vezérelhetsz vele rengeteg xiaomi és aqara eszközt. Pl: megjelöli az idővonalon mikor nyilt az ajto, stb… Sajnos a homekitben nem minden funkció elérhető, ami a gyári programban igen. A kép minősége is jobb aqarán. A beszéd funkció nem működik homekiten, tehát hallasz mindent, de csak a gyári alkalmazással tudsz beszélni. Legalábbis nálam nem működik. Jelenleg 6 eufy kamerám van és 2 aqara. Eddig megbízhatóbbnak találom az aqarát. Igaz, nekem a vezeték nélküli eufy-ok vannak, de abból szinte min1ikből, 2K-ból is… Jó kamera és senkit nem akarok lebeszélni, hisz nekem is ez van, de van hova fejlődni.

  6. Avatar for Czo Czo says:

    Technikailag a HomeKit tud tobbet, mint 4 kamera. Egyedul jelenleg a HSV szolgaltatasra van egy 5 kameras limit, de gondolom, ha jon uj Apple TV erosebb processzorral, akkor ezt meg fogjak novelni (HSV eseten mindenfele feldolgozas es processzalas a lakasban levo Home Hub-on tortenik, annak kell elegendoen erosnek lennie ahhoz, hogy el tudja latni a feladatat). A ketto iranyu hang is tamogatott HomeKit eseteben, tehat maga a protokoll tudja, tehat ez is egy olyan “hianyossag”, amit nem a Homekit, hanem az Eufy okoz.

  7. Egyébként megjött hozzám az AQARA kamera, most fogom majd tesztelni, de nekem az EUFY szoftvere első körben sokkal jobban tetszik mint az AQARA-é

  8. Ha beleásol és használod több érzékelővel (nyitás érzékelő, mozgás érzékelő, izzó, stb…), akkor látod majd mire képes. 4 kameránál többet az eufy programja nem enged hozzáadni, a homekit tudná… , Csak a mentés van 5 kamerára korlátozva, de az aktív darabszám nem.

  9. Na majd jelentkezem, de nagyon idegen nekem elsőre az AQARA szoftvere :smiley: Itt most nem a HomeKit-re gondolok ugye mert az más. Saját appja ami érdekes.

  10. sd kártyát tóltál bele?

  11. Eufy-ba? Igen. Azért lett “timeline” és vissza tekerés.

  12. Még nem bontottam ki :smiley:

  13. akkor jönnek elő az érdekes dolgok… idővonal stb…

  14. mivel használható hubnak nem korlátoz a távolság, ha központi hub messzebb van, ezért is szeretem.

  15. Ezzel egyetértek, mondjuk a 2.4Ghz Wi-Fi elég jól terjed, de tény a Zigbee sokkal nagyobb távolságot képes áthidalni, mint a Wi-Fi.

  16. Szia! Ennek a cikknek a hatására vettem kettőt is… sajnos nagy csalódás, szerintem alaposabban kellene tesztelni, vagy kicsit átérezni, hogy valós életben mire tudja használni az ember, mert az, hogy úgy-ahogy, forog meg jó a képe, illetve lebutított tudással Homekit-be integrálható, még elég kevés. Függőleges irányba amúgy alig mozog, mármint lefelé… tehát egy babágy felé pl fentről irányítani nem lehet. A hangátvitel pedig katasztrófa… egyszerre nem megy át oda vissza a hang. Nyomni kell a gombot, ha beszélsz, nem lehet megnyitni folyamatosan a csatornát, addig a gyerekeknek meg mondd el, hogy amikor Te beszélsz, akkor ne beszéljenek… Sokkal olcsóbb elődje, kis szerencsétlen Cleverdog kamera ebben fényévekre volt az Eufytól…:frowning:

  17. @andris27 mindenki másra használja. Nekünk nincs itthon gyerek, baba stb… a macskát nézzük. Ő viszonylag magasabb helyen van. Ezt láttad is a cikkbe kitértem rá. Baba nélkül nem tudom tesztelni bármennyire is szeretnéd és lefikázod már bocsánat a cikket, hogy nem tértem ki rá.

    Az oda-vissza hang az oké, viszonylag ritka hogy ameddig a másik beszél addig te is beszélni akarsz. Kérdezel válaszolsz, ez nem telefon. :smiley: És itt továbbra is kitérek hogy nincs gyerekem. De megértem amit mondasz, nekem ezzel nem gondom, logikusan tudtam használni.

    A forgás picit laggos, de ár/értékben engem ez nem érdekelt. Forgatni tudom pont. Egy idő múlva megszokja az ember.

    Természetesen bármikor vissza küldheted a kamerát 14 napot van rá, ezért vásárolod magyar webshopról helyről ilyesmi. Nincs ezzel semmi gond, ha neked nem vált be.

    Azzal sincs semmi gond, ha leírod a véleményedet, sőt írd is le, mert mások pl pont emiatt nem veszik meg akkor, mert a babamonitornak szeretnék használni. De kérlek a cikkel kapcsolatos nézeteidet tartsd azért magadban, mert mások vagyunk. Értem hogy ennek hatására vetted, de azért érezd át a másik oldalt is, összesen kétszer használtam a cikkben a gyerek szót. Egyszer a sírásnál, egyszer pedig AKÁR babamonitorként használható. Arról nem írtam hogy teszteltem, jó volt, stb… tehát olyat képzeltél a cikkbe vásárláskor, amit én nem írtam le. Te gondoltad. :slight_smile:

    A cikk egyébként leginkább a HomeKit kompatibilitás miatt készült.

    Remélem legközelebb jobb terméket tudok ajánlani számodra is. :slight_smile: Nincs harag egyébként, remélem inntől részedről sem, küldd vissza a francba!

  18. Köszi… bocs, ha sarkosan fogalmaztam. Maradjunk annyiban, hogy azért nem annyira 5csillag. Az elhelyezését amúgy lehet változtatni, forgatást tehát meg lehet valahogy oldani. De a hang, hát az akkor is necces. Ez úgy kétoldali, hogy egyszerre csak egyoldali… tehát ez félreérthető. S mivel eddig egy hasonló kamerám volt, amin ha hangot bekapcsoltam, akkor oda-vissza ment a kommunikáció, igen, el sem merült bennem, hogy egy fejlettebb kamera ezt butábban tudja. Ráadásul az egyoldali hangátvitel is szakadozó, gigabites nettel is, tehát nem ez az oka. Ezt szerintem nem tesztelte ki rendesen soha a gyártó. (Ti sem, de nem is elvárható) Nem vittem vissza, valahol használom őket egyszer, ha ezek a funkciók nem hiányoznak majd. A cikk pedig hasznos, homekit miatt értem, hogy ok (a felhőbe mentés valóban jó), de ugye jól érzékelem, hogy a Home appban már pl. mozgatni nem lehet? Szóval nem kerek, akárhogy is nézem. De jó, amit csináltok, szóval nem fikázni akartam, csak indulásotok óta olvaslak, és általában kerekek a cikkek. Ez pedig jó hosszan nem volt annyira kerek, illetve objektív. De bocs, megkövetlek, és írjatok csak továbbra is ilyeneket… :slight_smile:

  19. Köszönöm szépen a helyesbítést, megértem egyébként a hang tényleg picit fos, nekem is akadt, de én sosem használom ezt a funkciót. HomeKit esetén pedig ahogy Te is mondtad a fele funkció kuka, de ettől még ez a legjobb ár/értékű HomeKit-képes kamera.

    Legközelebb ezeket amúgy bele fogom írni a cikkbe, mert jogos észrevételek, én is észrevettem de annyira nem tulajdonítottam neki problémát. Neked pedig az, jogosan. Megértem. :slight_smile:

    Nagyon sok teszt cikk fog érkezni a hetekben, a fenti hozzászólásos is segít majd jobban megírni őket. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Eti36 Avatar for Szifon Avatar for andris27 Avatar for multituning Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin