fbpx Skip to content

A Spotify egy virtuális esemény során pár nappal ezelőtt a saját zenei platformjára érkező frissítések és új funkciók sorát mutatta be. Az egyik legérdekesebb bejelentés az új, veszteségmentes Spotify HiFi, amely kiegészítő opció lesz a prémium előfizetők számára, mivel a szolgáltató növelni akarja előnyét az olyan vetélytársakkal szemben, mint az Apple Music.

A hónap elején értesülhettünk róla, hogy a Spotify fizetős előfizetőinek száma elérte a 155 milliót, ami 24%-kal magasabb az előző időszakhoz képest. Láttuk, hogy az Apple Music is előrelépett különböző pontokon a növekedés terén, de a Spotify továbbra is vezet a világ legnépszerűbb, fizetős audio szolgáltatásaként.

Azzal a céllal, hogy a világ legjobb audio platformja legyen, a Spotify megtartotta a Stream On virtuális eseményét, amelyen számos új funkciót, eszközt és kezdeményezést ismertetett. A Spotify szerint az előadók és a felhasználók oldaláról legtöbbet felmerült kérés a zene minőségének javítása volt. Válaszul a platform az idei év folyamán elindítja a Spotify HiFi szolgáltatást a kiválasztott piacokon.

A cég közleménye szerint:

A Spotify HiFi CD-minőségben, veszteségmentes audio formátumban juttatja el a zenét eszközére és a Spotify Connect-képes hangszórókba. Ez azt jelenti, hogy a rajongók nagyobb bitmélységet és tisztaságot élvezhetnek, miközben kedvenc számaikat hallgatják.

A siker érdekében még Billie Eilish-t és Finneas-t is bevetették, akik a kiváló hangminőség fontosságáról beszélnek egy rövid videóban:

A Spotify a szolgáltatás díjáról nem beszélt, azt azonban megerősítették, hogy a prémium előfizetés kiegészítője lesz. A bevezetés pontos dátumáról egyelőre csak azt a választ kapták az érdeklődők, hogy “az év folyamán”.

Ez a kiegészítő szolgáltatás egyébként előnyhöz juttatja a Spotify-t az Apple Music-kal szemben, amely még mindig nem kínál veszteségmentes lehetőséget – miközben azt már például a Tidal, vagy a Deezer is megteszi egyébként.

A korábbi Mastered for iTunes tartalmakat 2019-ben frissítették, és az Apple Music számára Apple Digital Masters néven tették elérhetővé. Ez azonban továbbra is AAC formátum, ami nem veszteségmentes, emiatt nem tud versenyezni a többi, 16-24 bites FLAC formátummal szemben.

A Spotify emellett számos további új funkciót és eszközt vezet be a művészek és a felhasználók számára az elkövetkező hónapokban. Ilyenek például a közvélemény kutatások, a kérdések és válaszok funkció, a videotámogatás a podcastokban, a WordPress-szel való együttműködés a szöveg podcastokká konvertálásához és egyebek.

A Spotify azt is megjegyezte, hogy a következő hónapokban több mint egymilliárd új felhasználót kíván elérni azáltal, hogy 80 új piacra terjeszkedik: Ázsiában, Afrikában, Európában, a Karib-térségben és még sok más területen kívánnak szolgáltatni.

Te milyen szolgáltatást használva hallgatsz zenét?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!