fbpx Skip to content

Pár napja kikerült Twitterre egy első generációs Apple Watch prototípus két fotója, és ennek az órának egészen máshogy néz ki a hátlapja, mint a végleges verziónak.

A koncepció persze ugyanaz volt, hogy LED-ekkel átvilágítja a kezed, hogy fotódiódákkal ellenőrizni tudja a pulzusod, de csak három lencse volt ezeknek egy sorban, szemben a végleges megoldással, ahol négy van, rombusz alakban elrendezve. Ráadásul a hangszóró nyílás is eltérő. Nézzük meg alaposabban!

A prototípus óráról Giulio Zompetti tett közzé két képet is Twitteren:

Elvetett prototípus az első generációs Apple Watch-hoz 2014 elejéről, szinte makulátlan állapotban.

Az első generációs Apple Watch végül négy összetevőből álló szenzorral jelent meg, de igazából itt is négy van a képen, csak három lencse mögött foglalnak helyet, melyek közül a középsőben kettő található.

A hangszóró tekintetében is hasonló eltérés látható, ott egy nyílás van, míg a végleges Apple Watch hangszórója két nyílással rendelkezett.

A hátlapi feliratok is máshogy vannak elrendezve, csak a felirat görbül a szenzorsziget körül, az ikonok az óra hátlapjának négy sarkán vannak elhelyezve, hasonlóan az óra számlapjaihoz.

De ha ez még nem lenne elég izgalmas, a betűtípus is eltérő a végleges San Francisco-tól (később San Francisco Compact-tól), ugyanis helyenként még Myriad Pro-ban került a prototípusra az írás.

Látszik, hogy az Apple-nél kísérleteztek azzal, hogy melyik betűtípus mutat jobban az órán, az ABC 789 és az XYZ feliratok a sarkokban például egészen biztosan ennek az eredménye.

Ha esetleg ennyi elemzés után elfelejtetted volna, hogy végül milyen design mellett döntött az Apple, itt az első generációs Apple Watch hátlapja:

A szenzorszigeten négy nyíláson keresztül mérnek a szenzorok és ezt körbeveszik a San Francisco betűtípussal írt információk az óráról.

Vajon milyen más ötleteket tesztelhettek még az Apple-nél?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok