fbpx Skip to content

Néhány napja már írtunk az Apple 2021 első negyedéves pénzügyi eredményeiről. Ezúttal a Canalys osztott meg egy elemzést, amelyből kiderül, hogy 2021-re a vállalat a 2014 negyedik negyedéve óta a legjobb teljesítményt nyújtotta az iPad eladások terén.

Az Apple adta el a második legtöbb számítógépet és tabletet a 2020 negyedik negyedévében, az első helyen a Lenovo szerepel, harmadikként pedig a HP.

Az elemzés szerint az Apple 2020 negyedik negyedévében 26,4 millió Mac-et és iPadet, és egész évben összesen 81,4 millió darabot adott el. Ebből a 26,4 millióból 19,2 millió iPad volt. A 2019-es eladásokhoz képest ez 40%-os növekedést jelent. Köztudott, hogy a vírushelyzet miatt a számítógépek és táblagépek teljes piaca jelentősen megnövekedett 2020-ban a távoktatásnak és az otthoni munkavégzésnek köszönhetően.

Ishan Dutt, a Canalys elemzője hozzátette, hogy értékesítési szempontból a táblagépek most különösen kulcsfontosságú termékek az olyan nagyvállalatok számára, mint az Apple és a Samsung.

Az elemzésben a Chromebook eladási számai is szerepelnek, amelyek szintén rekord mennyiségben fogytak: az utolsó negyedévben 11,2 millió darabot, 2020-ban összesen pedig 30,6 millió darabot adtak el. A számítógépek és táblagépek értékesítésének figyelembevételével a Lenovo végzett az első helyen, 20%-os piaci részesedéssel, ezután az Apple követte a második helyen, 18%-os részesedéssel.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok