fbpx Skip to content

Az Apple hivatalosan is beszámolt 2021 első negyedévi bevételeiről, amelyek főként az ünnepi vásárlási szezon számait mutatják.

2021 első pénzügyi negyedévére vonatkozóan az Apple rekordmennyiségű, egészen pontosan 111,44 milliárd dolláros bevételt és 28,76 milliárd dolláros nyereséget produkált.

Ezzel az Apple ismét rekordott döntött. A bevételek összesen 21%-kal növekedtek éves összevetésben, az egy részvényre jutó eredmény pedig 35%-kal emelkedett, köszönhetően a saját részvény vásárlási programnak, ami a részvényszámot csökkenti.

Az Apple még nem nyilatkozott arról, hogy miként tervezi a 2021 második negyedévét, valószínűleg a COVID-19 járvány okozta folyamatos bizonytalanság miatt erre nem is kerül sor.

A pénzügyi év első negyedéve fontos az Apple számára, mivel főként októberre, novemberre és decemberre terjed ki – ez az év legjövedelmezőbb három hónapja az ünnepi vásárlások miatt. Az idei számok különösen fontosak. A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt már negyedévek óta nem ad számszerű várakozásokat az Apple a következő negyedévre. Ennek ellenére az elemzők nagy számokat vártak, a Wall Street-i konszenzus szerint a bevételek összege 103 milliárd dollárra becsülhető.

Összehasonlításképpen, az Apple 91,8 milliárd dolláros árbevételt és 22,2 milliárd dolláros nyereséget jelentett a tavalyi első negyedév során. Idén például a Mac és az iPad eladások jelentős növekedéssel bírnak a világjárvány által kiváltott otthoni munkavégzés és online oktatás miatt.

Az Apple az elmúlt negyedév során új iPad Air-t és új M1 Mac-eket is kiadott. 2021 első pénzügyi negyedéve magában foglalta az iPhone 12 modellek megjelenését is, ami általában az előző negyedévben kezdődik és így a negyedik negyedév és az első negyedév között oszlik meg.

Bár az Apple egy ideje nem közöl eladási volument az egyes termékeinél, ehelyett a bevételek termékkategóriák szerinti lebontásáról számol be.

Így alakultak a 2021. első negyedéves költségvetési számok:

  • iPhone: 65,60 milliárd dollár
  • Szolgáltatások: 15,76 milliárd dollár
  • Viselhető eszközök, Otthon és kiegészítők: 12,97 milliárd dollár
  • Mac: 8,68 milliárd dollár
  • iPad: 8,44 milliárd dollár

Te mit szólsz az Apple első negyedéves értékesítési eredményeihez?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.