Az iOS 15 várhatóan nem fut majd az iPhone 6s-en és az első generációs iPhone SE-n

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A francia iPhoneSoft oldal szerint az Apple az idén ősszel megjelenő iOS 15-tel már nem fogja támogatni az A9-es és régebbi chipeket.

Így az iPhone-ok közül kiesne az iPhone 6s és iPhone 6s Plus, valamint az eredeti iPhone SE. Igazából nem akkora meglepetés, hogy idén már épp ezek kerülhetnek sorra, hiszen az előző generációt, tehát például az iPhone 6-ot és a hatodik generációs iPod touch-ot és pár iPadet már az iOS 13 megjelenésével kiszórt az Apple.

Az iPhone 6s és nagyobb testvére még 2015 őszén jelentek meg, így az Apple elmondhatná, hogy 6 évig támogatta őket, ami pont elég arra, hogy senki se panaszkodhasson tervezett elavulásról. A pletyka szerint az iPadOS 15 esetén is ugyanezt a megszorítást viszi véghez az Apple, ezért a táblagépekre tervezett operációs rendszer nem fog futni a negyedik generációs iPad minin, az iPad Air 2-n és az iPad 5-ön.

Persze ez még nem a világ vége, hiszen ezután is kiadhat majd az Apple iOS 14 variánsokat ezekre a telefonokra, ha valami fontos biztonsági frissítésről van szó, ahogy azt mind a mai napig teszik az iOS 12-vel.

Arról pedig, hogy az egyes készülékeket mennyi ideig támogatja az Apple, ebben a cikkünkben írtunk: Gyakori kérdések: meddig támogatott szoftveresen egy iPhone, iPad, iPod, Apple Watch vagy Mac?

Téged érint majd az A9-es chip nyugdíjazása?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. mtomi95 says:

  Érint! Van itthon 6S és régi SE is!
  Igazából a mostani állapotukat nézve ha így küldik nyugdíjba őket az még egész korrekt. Inkább így mintha kijönne rá a 15 és le lassulnának tőle.
  Az 5S is nagyon lassú lett mára, pedig agyon dícsérték az iOS 12-t.
  Ami nekem mai napig nagy álmom, hogy szabadon átjárható legyenek rendszer verziók !
  Szívesen megnézném iOS 7-8-9-10-el milyen is volt, még akkor is ha nem sok támogatás lenne rájuk app szinten.

  Másfelől örülök egy kicsit, hogy a régebbi modellek kezdenek kikopni, mert hiába az optimalizálás ez szerintem túl sok lehetőséget vesz el az iOS-tól!
  Szerintem majd ha a 7-8 is kikopik akkor lesz valami egészen komolyabb fejlesztés iOS-re.
  Addig marad ez a kis visszafogott rendszer.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!