Videón egy olyan iPhone 4s prototípus, amilyet még Steve Jobs is láthatott

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akik 2011-ben követték az Apple híreket, tudhatják, hogy Steve Jobs augusztus 24-én lemondott vezérigazgatói pozíciójáról és átadta Tim Cooknak az irányítást.

A következő videón látható iPhone 4s prototípus egy héttel ez előtt került tesztelésre, vagyis ez az egyik legutolsó, amit Steve Jobs teljes felügyelete mellett készítettek.

Augusztusban persze már egész jól állt az iPhone 4s, hiszen októberben ki kellett adniuk, így utolsó előtti stádiumban volt a tesztelés.

Az Apple-nél a hardver tesztek 3 lépésben mennek: az első lépés az EVT (engineering validation test – mérnöki ellenőrző teszt), a második a DVT (design validation test – design ellenőrző teszt), az utolsó pedig a PVT (production validation test – gyártás ellenőrző teszt).

Ez az iPhone 4s DVT-ben volt és a baseband tesztelésére használták. Azt a szituációt modellezték rajta, amikor a baseband összeomlik. Az adatvesztést próbálták kiküszöbölni vele.

Természetesen a telefonon nem az iOS felhasználóknak szánt változata fut, hanem egy SwitchBoard névre keresztelt belső operációs rendszer, amin direkt tesztelésre való alkalmazások találhatóak.

Az Apple Demo YouTube csatorna ezt a prototípust „az egyik, történelmileg legfontosabb darab” címmel illette, ami kicsit erősnek tűnik, de mindenesetre érdekes.

Az Apple 2011. október 4-én mutatta be az iPhone 4s-t, és másnap Steve Jobs meghalt.

Te hogy emlékszel vissza az idén 10 évessé váló iPhone 4s megjelenésére?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Bár a cikk szempontjából annyira nem releváns, de hogy pontosak legyünk, a PVT, mint production validation test inkább “termelés engedélyező teszt”. Itt már nem magát a terméket engedélyeztetik, hanem a gyártósort / gyártási folyamatot, hogy képes-e a megfelelő termékek előállítására. Nem ugyanaz. :blush:

  2. Jadeye says:

    köszi, javítottam. :slight_smile:

  3. Nekem van két iPhone 4s telefonom. Az egyik el van rakva. A másik a mai napig használatban van. A magyar SIM kártyám van benne. Ritkán de telefonálok vele. Néha a 12 Pro-t mellé rakom és meg mosolygom. :relaxed:

  4. ztomi78 says:

    Huuuu! Alig vártam,hogy lehessen kapni nálunk a vodánál! De csak 8-gb os volt nekik…:confused: Azt is megvettem! :grin: Most végre a 12pro kicsit hozza azt a formát. Nekem bejön nagyon!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!