fbpx Skip to content

A Reuters információ szerint az Apple újra tervei közé vette, hogy belép az autópiacra egy saját gyártású önvezető autóval.

Ugyan 2015-ben már felröppent az a hír, hogy az Apple belevág az autófejlesztésbe, de aztán szüneteltették a Project Titan névre keresztelt programot, és közel 200 dolgozót bocsátottak el a cégtől.

Most John Giannandrea, az Apple mesterséges intelligenciáért és gépi tanulásért felelős vezetője vette át a projekt vezetését Bob Mansfieldtől, miután Mansfield 2020-ban nyugdíjba vonult.

Az elmúlt évek pletykái azt állították, hogy az Apple felhagy a Project Titan projekttel, ám 2018 augusztusában a cég felvette a Tesla mérnökét, Doug Fieldet, amiből arra lehet következtetni, hogy az Apple ismét belevág az autógyártásba.

A Reuters szerint az Apple egy saját akkumulátor-designt fejlesztett ki, amivel megnövelnék az autó hatótávját és csökkentenék az autók akkumulátorának árait. Továbbá LiDAR-t is terveznek az autókba, de az még kérdéses, hogy azt is az Apple maga tervezné, vagy egy harmadik féltől vásárolná meg.

Az autó valószínűleg megvásárolható lesz, ellentétben a Waymoval, amit elsőkörben robottaxiként terveznek forgalomba állítani.

Az Apple Car gyártása 2024-re várható, de a világjárvány miatt ez 2025-re is csúszhat.

Szerinted sikert érhet el az Apple az autóiparban is?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.