fbpx Skip to content

Alapvetően igen pozitívak az első visszajelzések az Apple új fejhallgatójával kapcsolatban, de sokan kritizálták a Smart Case tokot, ami az AirPods Max mellé jár és ezért felszólalt a cég design csapata.

Külön nyilatkozott az Apple arról is, hogy mennyit számít az akkumulátor-üzemidő szempontjából, ha nem használod a Smart Case tokot. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni!

Az Apple design csapata a japán design weboldalnak, a Casa BRUTUS-nak adott interjút. A csapatból Evans Hankey, az Apple ipari formatervezési vezetője, Eugene Whang ipari formatervező és Bob Borchers, termékmarketing vezető vett részt.

Korábban már kiderült, hogy az Apple-nél négy éve dolgoztak az AirPods Max-on. Hanky ehhez azt tette hozzá, hogy „csak egy esélyük volt belépni egy új termékkategóriába, ezért a lehető legjobbat akarták megcsinálni”.

Hankey elmondta, hogy azért esett az alumíniumra a választásuk az AirPods Max tervezésekor, mert az egy számukra nagyon jól ismert anyag és volt tapasztalatuk a megmunkálásával. Ennek ellenére több száz különböző design iteráción mentek keresztül.

Elég jól ismerjük az alumíniumot és az oxidálási folyamatát és azt is tudjuk, hogy hogyan vetül rá a fény. A fülhallgató azért lett olyan alakú, amilyen, mert alumíniumból készült. Más anyagból valószínűleg máshogy nézne ki. Elválaszthatatlan kapcsolat van az anyag és a forma közt.

Az egyedi formavilág abban is segített, hogy az AirPods Max felismerhető legyen, annak ellenére, hogy nincs rajta Apple logó.

A fejhallgató belseje puha anyagból készült és könnyedén feltehető és levehető mágnesek segítségével. Az anyagválasztáskor figyelembe vettük, hogy milyen anyagok kényelmesek a bőr számára, vagyis miket jó viselni. Igazán finom anyagokat választottunk, amiket hordásra terveztük a különböző műanyagok vagy műbőrök helyett.

A Smart Case designja kapta a tesztelőktől a legtöbb kritikát, ezért annak formatervére külön kitértek.

Jelenleg a legtöbb fejhallgató nagy, nehézkes tokokkal érkezik, de mi sokat utazunk és ezért tudtuk, hogy milyen fontos, hogy beférjen a táskába a tok. Ezért az extrém hordozhatóságra koncentráltunk. Egy jó tokot akartunk készíteni. A tokunk strukturája egy lapnyi anyagból készül, amit formára vágunk és pár helyen rögzítjük, hogy három dimenziós legyen. Amikor a fejhallgató fülrészeit elforgatjuk és betesszük, a fejpánt szabadon marad. Arra jutottunk, hogy bár ilyenkor a fejpánt nincs tokban, arra nincs is szükség, mert erősnek készítettük. Ráadásul a kint lévő fejpánt fogantyúként is működik, így könnyebben ki tudod húzni vele a fejhallgatót a táskából.

Az AirPods Max-on nincs ki- és bekapcsoló gomb, így ha leveszed, akkor még 2 óráig ébren marad, hacsak nem teszed el a Smart Case tokba – bár teljesen akkor sem kapcsol ki. Ez is egy kifogásolható pont volt sokak számára, ezért az Apple kiadott egy nyilatkozatott, ahol részletezik, hogy igazából nem is feltétlen kötelező alvó állapotba küldeni a fejhallgatót.

Ha leteszed az AirPods Max-od és mozdulatlanul hagyod 5 percig, akkor energiatakarékos módba lép, hogy így spóroljon az akkumulátorral. Ha 72 óráig mozdulatlan állapotban van Smart Case nélkül, alvó állapotba megy, ahol kikapcsolja a Bluetooth-t és a Lokátort, hogy még jobban spóroljon az erőforrásokkal.

Amennyiben az AirPods Max-od a Smart Case-be teszed, akkor azonnal alvó állapotba megy, hogy spóroljon az akkuval. 18, a Smart Case-ben töltött óra után az AirPods Max egy ultratakarékos módba megy, ahol kikapcsolja a Bluetooth-t és a Lokátort, hogy még jobban spóroljon az erőforrásokkal.

Ez persze közel se válaszolja meg az összes kérdést, például az sem derül ki, hogy mi történik, ha mozgásban van a fejhallgató (például táskában), valamint az sem világos, hogy mekkora lehet a különbség az energiatakarékos és az alvó/ultratakarékos mód fogyasztása között.

Ezekre valószínűleg majd tesztelőktől fogunk válasz kapni, mert nem valószínű, hogy az Apple külön részletezné ezeket az adatokat.

Így már jobban el tudod fogadni a Smart Case kialakítását?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!