fbpx Skip to content

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy Dyson termékkel leptem meg magamat, ezúttal a Dyson Corrale hajvasalóra esett a választásom. Érdekesség, hogy a Corrale a Dyson legelső olyan terméke, amely nem a levegőhasználatra alapul és 7 év fejlesztés eredménye. Az innovatív fejlesztésnek és a vezeték nélküli kivitelezésnek köszönhetően a Dyson Corrale a Time magazin idei listáján bekerült a 100 legjobb találmány közé is.

Dyson Corrale teszt és vélemény – COVER

A Dyson igencsak feladta a leckét a vetélytársainak, ugyanis sikerült egy olyan egyedülálló hajvasalót fejlesztenie, amely nem csak vezeték nélküli, de rugalmas simítólapokkal is rendelkezik. Viszont, ahogyan minden hajformázó termék, a hajvasaló is hő leadásával működik és megint csak jön a probléma, hogy töredezik a hajunk, fénytelen és statikussá válik. A Dyson Corrale erre is megoldást kínál, akár 50%-kal kevesebb lehet a hajkárosodás és a vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően még konnektort sem kell vadásznunk, ha gyorsan el szeretnénk készülni.

Rugalmas simítólapok és vezeték nélküli sokoldalúság

A Corrale-t immáron hetek óta tesztelem és hamar kiderült, hogy egy kis rugalmasság jóval nagyobb kontrollt tesz lehetővé a formázás során. Azáltal, hogy a rugalmas simítólapok kialakításuknak köszönhetően összefogják a hajat, kisebb hőhatásra van szükség és kevesebb szálló hajjal jár. A Dyson a Corrale-t is úgy alkotta meg, hogy fényes és selymes hajat tudjuk elérni anélkül, hogy a hajunk károsodna a formázáshoz használt hő hatására. A Dyson a világ első olyan hajvasalóját fejlesztette ki, mely rugalmas simítólapokkal rendelkezik, ezzel is felére csökkentve a hajsérülést.

A Corrale intelligens mangán-réz ötvözet lapjai flexibilitásuknak köszönhetően képesek arra, hogy a hajat óvatosan összefogják, így egy hajszál sem fog kicsúszni oldalt, mint ahogyan a hagyományos hajvasalóknál megszokhattuk. A mangán-réz ötvözetű lapok az emberi haj szélességét számításba véve kerültek kialakításra, így sok évnyi tesztelés után egy hatékony hajformázási eszközt kapunk, mely teljes mértékben igazodik a hajunk vastagságához és sűrűségéhez is.

Viszont ami miatt a Supersonic után a Corrale is felkerült a must-have listámra, az valójában nem csak a rugalmas simítólapok, hanem a vezeték nélküliség. A Dyson a vezeték nélküli porszívójuk technológiájából merítve biztosítja egy vezetékes hajvasaló hőteljesítményét a négycellás lítium-ion akkumulátornak köszönhetően, csak épp sokkal kényelmesebben, vezeték nélkül. Három hőmérséklet beállítási lehetőség (165°C, 185°C és 210°C) közül tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelőt, illeszkedve a haj típusához, annak hosszúságához, és a kívánt stílushoz. A kívánt hőmérséklet elérésekor a hajvasaló hangjelzéssel figyelmeztet minket, illetve az OLED-kijelzőn is nyomon követhetjük, éppen mi történik. Az intelligens hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően az integrált érzékelőrendszer szabályozza a lapok hőmérsékletét másodpercenként 100-szor, ezzel biztosítva az optimális hőleadást, hogy a hőmérséklet soha ne lépje túl az általunk beállított értéket.

Természetesen a hajvasalót hibrid módban, vezetékkel is használhatjuk, mely mágneses és 360°-ban elforgatható, viszont több hét használat után szerintem bátran mondhatom, hogy a vezeték nélküli hajvasaló a világ egyik legjobb találmánya. Igazából bárhova magammal tudom vinni, legyen szó edzésről, munkáról vagy éppen a fürdőszobámról, ahol a vezeték mindig csak útban volt. Elsőre fura is volt használni, hiszen például göndörítésnél mindig meg volt szokva, hogy csak bizonyos irányba tudtam forgatni a készüléket és még a vezetékre is figyelni kellett. A Corrale-nál ez a probléma is megszűnt, hiszen bármilyen irányba göndöríthetem vagy épp vasalhatom a hajamat, nem korlátoz semmi.

Repülő mód egy hajvasalón?

Idén viszonylag keveset utaztunk, de érdemes tudni, hogy egy akkumulátorral működő, hő előállítására alkalmas termékkel való utazás a légitársaság engedélyét igényli minden esetben. A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előírásai szerint a vezeték nélküli hajvasalók csak akkor vihetők fel a repülőgép fedélzetére, ha a melegítőlapok izolálva vannak az akkumulátortól, minden egyéb esetben csak feladós bőröndben tudjuk őket szállítani. A Dyson természetesen talált megoldást, hogy a kézipoggyászban tudjuk magunkkal vinni a Corrale-t, így a hajvasalót egy repülési tikettel tervezték meg, amely leválasztja az akkumulátort. Ezt kis rózsaszín repülő szimbólumos tikettet a repülőtéri biztonsági ellenőrzés előtt el kell távolítani, és az egész repülőút alatt így kell hagyni, a szabályoknak megfelelően.

Amint leszállt a gép, a tikettet visszahelyezhetjük a készülékbe és már használhatjuk is, ha épp rohanásban vagyunk, de szeretnénk jól kinézni a találkozónkon. A Dyson Corrale-on található biztonsági retesz rögzíti a simítólapokat, így használat után rögtön el tudjuk csomagolni a hajformázót a hozzá tartozó gyönyörű bársonytartóba, amely teljesen hőálló, illetve tartalmaz egy külön védő tokot a repülési tikettnek is, hogy ne sérüljön utazás közben.

A Corrale-t 30 percig tudjuk használni vezeték nélkül és mindössze 70 perc alatt teljesen feltölthető a hozzá tartozó töltőállomáson. A Dyson egy automatikus kikapcsolást is beépített a hajvasalóba, így ha 5 percnél hosszabb ideig felügyelet nélkül hagyjuk a készüléket, akkor az alvó üzemmódra vált, és a rugalmas lapok elkezdenek lehűlni. További 5 perc inaktivitás után a készülék kikapcsol, ezzel is növelve a biztonságérzetét, hiszen biztosan sokaknak ismerős a helyzet, mikor a kapuból kellett visszafordulni, hogy ellenőrizzük, biztosan kihúztuk-e a hajvasalót… A Corrale kapott egy OLED-kijelzőt is, mely mutatja a töltöttségi szintet, a hőmérsékleti beállításokat és a töltési állapotot a használat alatt.

Valóban megéri a Dyson Corrale?

Röviden: IGEN! Ahogyan minden Dyson termék, a Corrale is egy jóval drágább opciónak mondható a versenytársaihoz képest. Azonban ha valaki sokat vasalja/göndöríti a haját, érdemes lehet beruházni, hiszen a Corrale 50%-kal kevésbé megterhelő a haj számára, mint egy sima hajvasaló. A Dyson Corrale picit nehezebb társainál, így kellett egy kis idő, mire megszoktam, viszont amint elkezdtem használni, rájöttem, hogy soha többet nem szeretnék mást használni. Míg korábban egy tincsen többször át kellett húznom a hajvasalót, itt egyetlen mozdulattal fényes és egyenes frizurát kapok, ami lényegesen megrövidíti az elkészülési időmet. A készüléken található záró gomb is nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen összezárva sokkal biztonságosabban tárolhatjuk a készüléket akár táskában, akár a pulton is.

Ahogyan megszokhattuk, a Dyson Corrale is több opciót kínál, hogy megtaláljuk a hozzánk illőt, jelenleg 3 színben kapható a Dyson.hu-nál 189.990 Ft-os áron. Ha egy kis extra kényeztetést szeretnénk szívünk választottjának, vagy a lányunknak, akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás! ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. 189990 Ft. Aprópénz. Ennyiért új hajat is lehet venni :smiley:

  Tudom-tudom, ha nem érdekel ne olvassam el… de vártam, hogyan lesz ez az oldal témájába vágó dolog, de hiába vártam, nem lett. Ez egy erősen offtopic cikk, még alkalmazás sem társítható a vasalóhoz, egyáltalán nem értem… miért hír ez itt, a szifonon? Azért mert van rajta egy OLED kijelző? Vagy miért? Vagy csak mert brutál drága? Mondjuk ez utóbbi szempontból illeszkedik. Tényleg érdekelne.

  Szeetnék látni szempillagöndörítő tesztet is. Várom, mikor lesznek receptajánlók, és ripostból átvett bulvárhírek :smiley:

 2. Mondjuk arra nem gondolsz, hogy esetleg az oldal szerkesztőinek is kell valamilyen bevétel? Az gondolom nem zavar, hogy teljesen ingyen megkapod mindig a legaktuálisabb almás híreket tőlük.

 3. Kütyü, sok kütyüt tesztelünk karácsonykor és van olyan, ami nem vág teljesen témába. Ha Nóri cikkét elolvasod, az előző sem volt az, a Dyson nem minden terméke okos, sokszor csak intelligens, ahogyan írjuk is. :slight_smile: Ettől függetlenül szerintem egy érdekes termék, ahogy mondjuk egy elektromos roller is, ha van app hozzá, ha nincs.

  De persze igaza van @83miki83 ezek a cikkek azért is készülnek, hogy a többi Apple cikk is elkészülhessen. Ha csak Apple hírekről írnánk, akkor nem igazán éltetne minket az, hogy ezzel foglalkozzunk, ezt gondolom megérted. Egyébként mind Dyson terméket mind 300.000+ forintos elektromost rollert is adtunk már el úgy, hogy semmi köze nem volt az Apple-höz, mégis említették, hogy a Szifon-on olvastak róla. :slight_smile:

 4. Sajnos ez a portál már rég nem az aktuális almás hírekről szól. Régóta csak termékajánló, és különböző os verziók felsorolásáról, és legtöbbször azok is késve. Percekkel és órákkal, de késve.

 5. Most komolyan? Engedd el az oldalt akkor, keress jobbat :grinning_face_with_smiling_eyes: Nekem megfelel, mivel még karácsonyi ajándék ötlettel is szolgálnak amivel meglephetem a párom. :wink:

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  bátran beküldhetsz vendég blogger cikket.

  a különböző OS-verziók megjelenéséről szóló cikkek percekkel azok megjelenése után jelennek meg, sokszor pedig kereken 19:00-kor, tehát amint a frissítés is megjelenik (nem egyszer volt már olyan hozzászólás, hogy kamu a cikk, mert az adott olvasónál még meg sem jelent, majd percekkel később már jött a visszakozás, hogy jé, nála is megjelent…), a bétákról szólók pedig akkor, amikor a fejlesztői központban elérhetővé válnak az információk. ezek korábban sem voltak másként, és ettől csak váratlan esetekben szoktam én magam eltérni, ha mondjuk derült égből villámcsapásként dob ki az Apple egy új verziót, és nincs nálam gép.

 7. Mi van pl a Big Sur által téglázott Macbookokkal? Az uj OS félreflasheli az EFI-t, régebbi inteles, és az új M1-esek jó részét is, az Apple meg nem nagyon siet a megoldással. Ha volt már erről cikk, akkor nem szóltam.

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ajánlom figyelmedbe például, de van egy másik olvasónk is, aki szintén írt emailt:

  én nem szoktam cikket írni anélkül, hogy valamit ki ne próbálnék, és ne tudnék utána egyúttal megoldást is kínálni az adott hibára. a nálam lévő gép esetén is már nem számolnám össze, hány órát eltöltöttem, hogy értelmes végeredménye legyen, de egyelőre félmegoldás van, ami meg nem megoldás, és így még semmi értelme nincs írni róla, mert nem jutna vele előrébb senki, mert ez a gép ráadásul nem a teljes meghalást produkálja, amibe a T2-es gépek szerettek előszeretettel eldögleni, és a BridgeOS adta meg magát. ez utóbbihoz meg pont a másik gép fog kelleni, ami a napokban jut el hozzám – és aztán vagy lesz rá megoldás, vagy nem.

  az meg nem sokat segít, ha leírjuk, hogy van ez a hiba, mert aki belefutott, az már belefutott, amikor a Big Sur megjelent, aki meg hiba nélkül frissített, annak ugye eleve mindegy. olyasmiről meg elég nehéz pontosan írni, amiről csak másutt olvasva tudunk tájékozódni, mert személyesen nem futottunk bele.

 9. M1 MacBook Pro-ra van megoldás, nem enged linket beilleszteni.

 10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Apple Configuratorra gondolsz, és a revive firmware opcióra?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for speedhorse Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin