fbpx Skip to content

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy Dyson termékkel leptem meg magamat, ezúttal a Dyson Corrale hajvasalóra esett a választásom. Érdekesség, hogy a Corrale a Dyson legelső olyan terméke, amely nem a levegőhasználatra alapul és 7 év fejlesztés eredménye. Az innovatív fejlesztésnek és a vezeték nélküli kivitelezésnek köszönhetően a Dyson Corrale a Time magazin idei listáján bekerült a 100 legjobb találmány közé is.

Dyson Corrale teszt és vélemény – COVER

A Dyson igencsak feladta a leckét a vetélytársainak, ugyanis sikerült egy olyan egyedülálló hajvasalót fejlesztenie, amely nem csak vezeték nélküli, de rugalmas simítólapokkal is rendelkezik. Viszont, ahogyan minden hajformázó termék, a hajvasaló is hő leadásával működik és megint csak jön a probléma, hogy töredezik a hajunk, fénytelen és statikussá válik. A Dyson Corrale erre is megoldást kínál, akár 50%-kal kevesebb lehet a hajkárosodás és a vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően még konnektort sem kell vadásznunk, ha gyorsan el szeretnénk készülni.

Rugalmas simítólapok és vezeték nélküli sokoldalúság

A Corrale-t immáron hetek óta tesztelem és hamar kiderült, hogy egy kis rugalmasság jóval nagyobb kontrollt tesz lehetővé a formázás során. Azáltal, hogy a rugalmas simítólapok kialakításuknak köszönhetően összefogják a hajat, kisebb hőhatásra van szükség és kevesebb szálló hajjal jár. A Dyson a Corrale-t is úgy alkotta meg, hogy fényes és selymes hajat tudjuk elérni anélkül, hogy a hajunk károsodna a formázáshoz használt hő hatására. A Dyson a világ első olyan hajvasalóját fejlesztette ki, mely rugalmas simítólapokkal rendelkezik, ezzel is felére csökkentve a hajsérülést.

A Corrale intelligens mangán-réz ötvözet lapjai flexibilitásuknak köszönhetően képesek arra, hogy a hajat óvatosan összefogják, így egy hajszál sem fog kicsúszni oldalt, mint ahogyan a hagyományos hajvasalóknál megszokhattuk. A mangán-réz ötvözetű lapok az emberi haj szélességét számításba véve kerültek kialakításra, így sok évnyi tesztelés után egy hatékony hajformázási eszközt kapunk, mely teljes mértékben igazodik a hajunk vastagságához és sűrűségéhez is.

Viszont ami miatt a Supersonic után a Corrale is felkerült a must-have listámra, az valójában nem csak a rugalmas simítólapok, hanem a vezeték nélküliség. A Dyson a vezeték nélküli porszívójuk technológiájából merítve biztosítja egy vezetékes hajvasaló hőteljesítményét a négycellás lítium-ion akkumulátornak köszönhetően, csak épp sokkal kényelmesebben, vezeték nélkül. Három hőmérséklet beállítási lehetőség (165°C, 185°C és 210°C) közül tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelőt, illeszkedve a haj típusához, annak hosszúságához, és a kívánt stílushoz. A kívánt hőmérséklet elérésekor a hajvasaló hangjelzéssel figyelmeztet minket, illetve az OLED-kijelzőn is nyomon követhetjük, éppen mi történik. Az intelligens hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően az integrált érzékelőrendszer szabályozza a lapok hőmérsékletét másodpercenként 100-szor, ezzel biztosítva az optimális hőleadást, hogy a hőmérséklet soha ne lépje túl az általunk beállított értéket.

Természetesen a hajvasalót hibrid módban, vezetékkel is használhatjuk, mely mágneses és 360°-ban elforgatható, viszont több hét használat után szerintem bátran mondhatom, hogy a vezeték nélküli hajvasaló a világ egyik legjobb találmánya. Igazából bárhova magammal tudom vinni, legyen szó edzésről, munkáról vagy éppen a fürdőszobámról, ahol a vezeték mindig csak útban volt. Elsőre fura is volt használni, hiszen például göndörítésnél mindig meg volt szokva, hogy csak bizonyos irányba tudtam forgatni a készüléket és még a vezetékre is figyelni kellett. A Corrale-nál ez a probléma is megszűnt, hiszen bármilyen irányba göndöríthetem vagy épp vasalhatom a hajamat, nem korlátoz semmi.

Repülő mód egy hajvasalón?

Idén viszonylag keveset utaztunk, de érdemes tudni, hogy egy akkumulátorral működő, hő előállítására alkalmas termékkel való utazás a légitársaság engedélyét igényli minden esetben. A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előírásai szerint a vezeték nélküli hajvasalók csak akkor vihetők fel a repülőgép fedélzetére, ha a melegítőlapok izolálva vannak az akkumulátortól, minden egyéb esetben csak feladós bőröndben tudjuk őket szállítani. A Dyson természetesen talált megoldást, hogy a kézipoggyászban tudjuk magunkkal vinni a Corrale-t, így a hajvasalót egy repülési tikettel tervezték meg, amely leválasztja az akkumulátort. Ezt kis rózsaszín repülő szimbólumos tikettet a repülőtéri biztonsági ellenőrzés előtt el kell távolítani, és az egész repülőút alatt így kell hagyni, a szabályoknak megfelelően.

Amint leszállt a gép, a tikettet visszahelyezhetjük a készülékbe és már használhatjuk is, ha épp rohanásban vagyunk, de szeretnénk jól kinézni a találkozónkon. A Dyson Corrale-on található biztonsági retesz rögzíti a simítólapokat, így használat után rögtön el tudjuk csomagolni a hajformázót a hozzá tartozó gyönyörű bársonytartóba, amely teljesen hőálló, illetve tartalmaz egy külön védő tokot a repülési tikettnek is, hogy ne sérüljön utazás közben.

A Corrale-t 30 percig tudjuk használni vezeték nélkül és mindössze 70 perc alatt teljesen feltölthető a hozzá tartozó töltőállomáson. A Dyson egy automatikus kikapcsolást is beépített a hajvasalóba, így ha 5 percnél hosszabb ideig felügyelet nélkül hagyjuk a készüléket, akkor az alvó üzemmódra vált, és a rugalmas lapok elkezdenek lehűlni. További 5 perc inaktivitás után a készülék kikapcsol, ezzel is növelve a biztonságérzetét, hiszen biztosan sokaknak ismerős a helyzet, mikor a kapuból kellett visszafordulni, hogy ellenőrizzük, biztosan kihúztuk-e a hajvasalót… A Corrale kapott egy OLED-kijelzőt is, mely mutatja a töltöttségi szintet, a hőmérsékleti beállításokat és a töltési állapotot a használat alatt.

Valóban megéri a Dyson Corrale?

Röviden: IGEN! Ahogyan minden Dyson termék, a Corrale is egy jóval drágább opciónak mondható a versenytársaihoz képest. Azonban ha valaki sokat vasalja/göndöríti a haját, érdemes lehet beruházni, hiszen a Corrale 50%-kal kevésbé megterhelő a haj számára, mint egy sima hajvasaló. A Dyson Corrale picit nehezebb társainál, így kellett egy kis idő, mire megszoktam, viszont amint elkezdtem használni, rájöttem, hogy soha többet nem szeretnék mást használni. Míg korábban egy tincsen többször át kellett húznom a hajvasalót, itt egyetlen mozdulattal fényes és egyenes frizurát kapok, ami lényegesen megrövidíti az elkészülési időmet. A készüléken található záró gomb is nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen összezárva sokkal biztonságosabban tárolhatjuk a készüléket akár táskában, akár a pulton is.

Ahogyan megszokhattuk, a Dyson Corrale is több opciót kínál, hogy megtaláljuk a hozzánk illőt, jelenleg 3 színben kapható a Dyson.hu-nál 189.990 Ft-os áron. Ha egy kis extra kényeztetést szeretnénk szívünk választottjának, vagy a lányunknak, akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás! ?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.