fbpx Skip to content

Az Apple este 7-kor kiadta a watchOS 7.2-t, ami szokás szerint újdonságokat és hibajavításokat is tartalmaz.

A watchOS 7.2 új funkciókat és javításokat tartalmaz, többek közt az Apple Fitness+ szolgáltatást, az Apple Watch által biztosított, személyre szabott fitneszélményt. A további funkciók között megtalálhatók az alacsony kardiofitneszszint-értesítések és a Braille-kijelzők támogatása. Ez a frissítés a teljesítmény javítását is tartalmazza.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 7.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 7.2 új funkciókat és javításokat tartalmaz, többek közt az Apple Fitness+ szolgáltatást, az Apple Watch által biztosított, személyre szabott fitneszélményt. A további funkciók között megtalálhatók az alacsony kardiofitneszszint-értesítések és a Braille-kijelzők támogatása. Ez a frissítés a teljesítmény javítását is tartalmazza.

Apple Fitness+

  • Az Apple Watcha által kínált új fitneszélménnyel úgy edzhet, akárcsak egy edzőteremben az iPhone-ja, iPadje és Apple TV-je használatával
  • A szolgáltatás minden héten új edzésekkel bővül tíz népszerű edzéstípusban: nagy intenzitású intervallumedzés, szobabiciklizés, jóga, törzsizomedzés, erőnléti edzés, tánc, evezés, gyaloglás futópadon, futás futópadon és tudatos levezetés
  • A Fitness+-előfizetés Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában és Új-Zélandon érhető el

Ez a frissítés a következő funkciókat és javításokat is tartalmazza:

  • Értesítést kaphat, ha alacsony a kardiofitneszszintje
  • Megtekintheti a kardiofitneszszintjét a kora és neme alapján az iPhone Egészség appjában
  • A pitvarfibrilláció 100 BPM feletti pulzusszám esetén történő besorolása már elérhető az EKG alkalmazásban a legtöbb olyan területen, ahol az app elérhető
  • Az EKG app támogatása Apple Watch Series 4 vagy újabb modelleken Tajvanon
  • Braille-kijelzők VoiceOverrel történő használatának támogatása
  • A Családi beállítás támogatása Bahreinben, Kanadában, Norvégiában és Spanyolországban (a mobilhálózattal rendelkező Apple Watch Series 4 vagy újabb modellek és Apple Watch SE esetén)

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 7.2 buildje 18S563 illetve 18S564, ami vagy ugyanaz, mint a Release Candidate, vagy pedig fel fogja dobni az óránk a 18S564-es buildet, amely csak egyes órák esetén érhető el – ezeken pedig akkor megjelenik frissítésként.

Ha eddig is az RC volt fent az óránkon, és most nem mutat frissítést, akkor olyan óránk van, amelyikre a 18S563-as build jelent meg, és így a 18S564-et nem fogja feldobni.

És ha az iPhone-omon nem iOS 14 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 14 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 7-re, mert annak a működéséhez az iOS 14 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 7 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Az iOS 14-re nem frissíthető iPhone-okkal párosított órákra az Apple a watchOS 6.3-at adta ki, a már az iOS 13-ra sem frissíthető iPhone-okkal párosított órákra pedig most nem érkezett újabb watchOS 5-ös frissítés, azok esetén továbbra is a watchOS 5.3.9 a legfrissebb verzió.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok