fbpx Skip to content

Lassan egy hónapja, hogy megjelent az iOS 14.2, ezért különösen furcsa, hogy csak most derült ez ki, pedig igaz: az iOS 14.2 tényleg tartalmaz egy érdekes kis kedvességet.

Az iPhone 12 egyik újítása volt, hogy Wi-Fi-n és 5G-n keresztül is tudta 1080p-ben végezni a FaceTime hívásokat. Az iOS 14.2 azonban elhozza a nagyobb felbontást Wi-Fi esetén régebbi telefonokra is, ráadásul nem is csak a tavalyi modellekre, hanem a 2017-es iPhone 8-tól felfelé minden iPhone-ra.

A régebbi modelleken valószínűleg azért működik csak Wi-Fi esetén az 1080p, mert az Apple azt a mobilhálózat esetén az LTE-nél nagyobb sávszélességet biztosító 5G-hez kötötte, az iPhone 12 előtti modellek pedig ugyebár nem tudnak 5G-t. Más kérdés, hogy adott esetben egy Wi-Fi-hálózaton keresztüli internetkapcsolat sávszélessége alacsonyabb lehet, mint ami LTE-n elérhető lenne.

Ezt a változást először a MacMagazine vette észre az Apple oldalán:

A cupertinói vállalat valamikor az iOS 14.2 megjelenése környékén frissítette az iPhone-ok specifikációit.

Érdekes módon a hazai oldalon ez még nem frissült:

Az előzetes visszajelzések alapján a felbontásbeli növekedés nagyon is észrevehető FaceTime hívásoknál, ami örvendetes hír, hiszen manapság sokkal többet videofonálunk, mint mondjuk 1 éve.

Te észrevetted, hogy szebbek lettek a FaceTime hívások?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok