fbpx Skip to content

A Telegram üzenetküldő app bétájába a napokban került be a Siri üzenetértesítések funkció, amivel Siri képes beolvasni a küldő nevét, majd pedig az üzenet szövegét is, ha AirPods-t használunk.

A Telegram üzenetküldő alkalmazás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és ezzel az új funkcióval még több embert megnyerhetnek majd.

Sirivel AirPods-on keresztül kommunikálhatunk az alkalmazás segítségével, iPhone-on és iPaden egyaránt.

Ha az iPhone-hoz vagy iPadhez csatlakoztatva van az AirPods-unk, akkor az képes lesz felolvasni Siri segítségével a bejövő üzeneteket és diktálással azonnal válaszolhatunk is a „Hey Siri” parancs nélkül. De ez csak akkor működik, ha a készülékek zárolva vannak. Amikor új üzenetünk érkezik, ‌Siri‌ hangjelzést ad. Először az üzenetküldő nevét, majd az üzenet olvassa fel. Ezután a lehető leggyorsabban tudunk válaszolni az üzenetekre.

Habár az erre szolgáló API már több mint egy éve elérhető a fejlesztők számára, a jelek szerint mégis a Telegram az első alkalmazás, amibe a fejlesztői beépítik ezt a funkciót.

A Siri üzenetértesítések funkció egyébként még az iOS 13.2-es verziójában jelent meg, és a második generációs ‌AirPods‌, az AirPods Pro, a Powerbeats, a Powerbeats Pro és a Beats Solo Pro fülhallgatókkal támogatott.

Ha többet szeretnél tudni erről a funkcióról, akkor ez a támogatási szócikk segítségedre lehet: A Siri üzenetértesítések funkció használata AirPods-on.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.