A Telegram legújabb bétájában elérhető a Siri üzenetértesítések funkció AirPods-on keresztül

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Telegram üzenetküldő app bétájába a napokban került be a Siri üzenetértesítések funkció, amivel Siri képes beolvasni a küldő nevét, majd pedig az üzenet szövegét is, ha AirPods-t használunk.

A Telegram üzenetküldő alkalmazás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és ezzel az új funkcióval még több embert megnyerhetnek majd.

Sirivel AirPods-on keresztül kommunikálhatunk az alkalmazás segítségével, iPhone-on és iPaden egyaránt.

Ha az iPhone-hoz vagy iPadhez csatlakoztatva van az AirPods-unk, akkor az képes lesz felolvasni Siri segítségével a bejövő üzeneteket és diktálással azonnal válaszolhatunk is a „Hey Siri” parancs nélkül. De ez csak akkor működik, ha a készülékek zárolva vannak. Amikor új üzenetünk érkezik, ‌Siri‌ hangjelzést ad. Először az üzenetküldő nevét, majd az üzenet olvassa fel. Ezután a lehető leggyorsabban tudunk válaszolni az üzenetekre.

Habár az erre szolgáló API már több mint egy éve elérhető a fejlesztők számára, a jelek szerint mégis a Telegram az első alkalmazás, amibe a fejlesztői beépítik ezt a funkciót.

A Siri üzenetértesítések funkció egyébként még az iOS 13.2-es verziójában jelent meg, és a második generációs ‌AirPods‌, az AirPods Pro, a Powerbeats, a Powerbeats Pro és a Beats Solo Pro fülhallgatókkal támogatott.

Ha többet szeretnél tudni erről a funkcióról, akkor ez a támogatási szócikk segítségedre lehet: A Siri üzenetértesítések funkció használata AirPods-on.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Arra lettem volna kíváncsi, hogy vajon magyarul-e… de ez nem derült ki a címből… de gondolom nem megy magyarul.

 2. gunar says:

  A Telegram is sajnos a telefonszámunkkal regisztrál és emellett “titkos”, hát hmmmm…

 3. jaba says:

  ráadásul cenzorál ép ésszel fel nem fogható tartalmar is, ennyit a diszkrécióról meg a szabadságról

 4. …mondjuk ebből nem derül ki. Nekem be van kapcsolva, de angolul olvassa be a magyar üzeneteket.

 5. Mi olyan spéci ebben a telegramban? Úgy értem kismillió sokkal elterjedtebb üzenetküldő alkalmazás van, FB messenger, Viber, iMessage, SMS ha nagyon biztosra akarok menni, de iOS-en iMessage, ha más platform akkor SMS ha tuti kell, vagy Viber. Ha céges akkor Teams.
  Miért kellene még egy huszadik üzenetküldő?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!