fbpx Skip to content

Három hét és itt van a Karácsony, ami idén, mint sok minden más, elég sajátos lesz a koronavírusnak köszönhetően, de ez nem azt jelenti, hogy megfelelő elővigyázatossággal, teszteléssel ne tölthetnénk pár felejthetetlen napot együtt a szeretteinkkel. Olyan időket élünk, hogy már nemcsak a telefonunk, tévénk, vagy az óránk lehet okos, hanem akár a karácsonyi fényeink is.

Három éve forgalmazzuk a Twinkly okos karácsonyfa izzósort, ami elég nagy népszerűségnek örvendett a köreitekben és idén már a tavaly bemutatott második generáció eddig nem látott méreteiben is meg tudjátok őket vásárolni.

Sokszor megrökönyödést eredményez, ha valaki egy olyan dolgot akar modernizálni, aminek tulajdonképpen semmi értelme. Az okos kütyüket sok esetben azért vásároljuk meg, mert kényelmesebbé, vagy éppen szórakoztatóbbá teszik az életünket. A Twinkly tulajdonképpen mindkettő, de leginkább szórakoztatóvá teszi a karácsonyt, amivel még a rokonok vagy az Instagram/Facebook követőink előtt is felvághatunk, ha épp ez lenne a fontos, hiszen manapság már már kötelező a karácsonyfa előtt pózolni és megosztani! A Twinkly egy Kickstarter kampányból indult útjára néhány éve, azóta sokat fejlődött és most a legújabb változat számos olyan funkcióval rendelkezik, ami még jobbá teszi a terméket.

A Twinkly okos LED izzósor kombinálja a magas fényerejű LED-eket egy alkalmazással, mellyel könnyedén testre szabhatjuk karácsonyi fényeinket, így minden évben a díszeinkhez, hangulatunkhoz állíthatjuk a karácsonyfát is. A Twinkly LED-ek fel vannak szerelve a legújabb, 4,3 mm-es RGB diffúziós lencsével, amelyet kifejezetten lapos fejjel fejlesztettek ki, hogy fokozza a fényhatásokat a nagy fényerő és a tökéletes színárnyalat érdekében. A termék lelke az okostelefonos alkalmazás, amivel a fizikai kapcsolón túl ki- és bekapcsolhatjuk természetesen, de itt zajlik a fények beállítása is, a színeket, mintázatokat és effekteket is itt alkothatjuk meg fenyőfánkra, és már 3D-ben is tudunk mintázatokat tervezni, akár pixeles grafikákat is megjelenítve, animálva.

A párosítás után már használhatjuk is a fényfüzért, de ne felejtsünk el felcsatlakoztatni a saját Wi-Fi-hálózatunkra. Ezt a Beállítások alatt tehetjük meg, ezután már a család bármelyik tagja irányíthatja a saját okostelefonjáról is. A Twinkly tudása tulajdonképpen csak rajtunk múlik, hiszen bármilyen alakzatot felrajzolhatunk, de az előre beépített fényhatások közül válogathatunk, sőt, az internetről még újabbakat is letölthetünk, a lehetőségek tárháza végtelen! Az új fényhatások azonnal megjelennek a fán, tehát bármikor néhány koppintással megváltoztathatjuk a fa és a nappalink hangulatát.

Attól függően, hogy hogyan rakjuk fel a fára a fényfüzért, az alkalmazáson belül beállíthatjuk a megjelenést. Az izzósor “szélei” elkezdenek világítani a könnyebb felrakás érdekében. Láthatjuk, hogy a piros a bal oldal, a zöld a jobb és így tovább… Kényelmesen felrakhatjuk és tényleg oda fognak kerülni a LED-ek, ahol a helyük van. Amennyiben különlegesebb alakzatot szeretnénk megvilágítani, mondjuk egy szívet vagy esetleg egy rénszarvast, akkor érdemes kipróbálni az automatikus felismerést. A Twinkly alkalmazás az okostelefonunk kamerájának segítségével feltérképezi minden egyes LED pozícióját. Ezáltal új effekteket hozhatunk létre, ráadásul közvetlenül a készüléken rajzolhatjuk meg azokat.

A Twinkly arra is gondolt, ha egyszerre több fényfüzért szeretnénk használni. Így csoportba is rakhatjuk őket, ha esetleg egy sor kevés lenne a karácsonyfánkra, ezzel egyszerre vezérelhetjük őket. A második opció pedig a szinkronizálás, ha mondjuk kintre, vagy az ablakokra raknánk többet, akkor azok pontosan egyszerre, ugyanolyan fényhatásokkal fognak villogni. Az IP44-es szabványnak köszönhetően pedig beltéri és kültéri használatra is alkalmas, nem kell attól se tartanunk, hogy az időjárás viszontagságait ne bírná. Természetesen időzítő is van az alkalmazáson belül, így egy-egy időszakra is beállíthatjuk. A Twinkly Music Sync funkcióval is rendelkezik, és teljes mértékben integrálva van a Google Assistant és az Amazon Alexa rendszerbe, így akár a kedvenc zenénk ritmusára is tud villogni és persze hanggal is vezérelhetjük, ami manapság eléggé divatos dolog, de még akár HomeKit-támogatást is adhatunk neki a Homebridge segítségével.

A Twinkly okos karácsonyfa izzósor három méretben vásárolható meg nálunk, 250, 400 és 600 LED-es változatban. A 250-es 20 méteres, a 400-as 32 méteres, míg a 600-as nem kevesebb, mint 48 méter hosszú, amivel azért már komoly méretű fenyőfát is sűrűn körbe lehet tekerni. Mérd le, milyen hosszú a régi, hagyományos izzósorod és cseréld le okos izzósorra még időben, Karácsony előtt! ?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!