fbpx Skip to content

A múlt hét folyamán a Google kiadta a Chrome böngésző egy olyan verzióját, amelyet kifejezetten az Apple M1 processzoros gépeire fordítottak.

A Chrome M1-es verziójának kiadását követően az Ars Technica tesztelte is az új böngészőt.

Az új, M1-re optimalizált Chrome gyorsabban fut, mint az x86-os verzió a Rosetta 2-n, bár ez ugye önmagában nem meglepetés. A Speedometer 2.0, a JetStream2 és a Motion Mark 1.1 segítségével készítettek egy összehasonlítást, és az M1-es Chrome minden esetben sokkal gyorsabb volt, mint az x86-os verzió.

A Speedometer 2.0 tesztben az M1-es Chrome 210, míg a standard Chrome 116 pontot ért el, a Jetstream 2 tesztben az M1-es 156,9, a standard 93,1 értéket mutatott, a Motion Mark 1.1 tesztben pedig az M1-es 726,4-et, míg a standard 435,7-et produkált.

 

Az összes teszt során a Chrome natív, M1-es verziója 66 és 81 százalékkal jobban teljesített, mint a Chrome Rosetta 2-n keresztül futó, x86-os verziója. Az Ars Technica szerint a Jetstream 2 legjobban a webalkalmazásokat tudja tesztelni, mint például a táblázatokat, míg a MotionMark 1.1 az összetett grafikai animációs technikákat méri.

A Chrome M1-es verziója már letölthető a Chrome weboldaláról, ahol a letöltés gombra nyomva az oldal rá is kérdez, hogy melyik verziót szeretnénk letölteni:

Bár a nem M1-es gépek esetén is letölthetjük az M1-es verziót, de az igazából felesleges, mert értelemszerűen ugyanúgy x86-os módban fog futni.

Egyébként az M1 tesztek során a Safari volt a leggyorsabb böngésző az összes közül, ami talán nem meglepő, hiszen az Apple saját böngészőjéről van szó, ők meg biztos, hogy a lehető legjobb eredményre tudják optimalizálni a saját rendszerükön.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok