fbpx Skip to content

Az Apple M1 chipjének első natív tesztértékei már november 11-én megjelentek a Geekbench oldalán, természetesen lenyűgöző teljesítményt mutatva.

Azóta több új teszteredmény is napvilágot látott, amelyeket az M1 chipen Rosetta 2-vel emulált x86 futtatása alatt mértek, és bár látható a teljesítmény csökkenése a natív ARM kóddal szemben, még mindig jobb eredményt hoznak, mint amit bármelyik másik, Intel processzoros Mac produkál!

Az új, Rosetta 2-es eredmények azt mutatják, hogy a 8 GB RAM-mal ellátott MacBook Air-en futó M1 chip egy- és többmagos pontszámai 1313, illetve 5888. Mivel a Geekbench ezen verziója az Apple Rosetta 2-jén keresztül kerül futás közben lefordításra ARM-re, ennek várható, hogy nyoma van a teljesítményen is. A tesztek alapján az látszik, hogy a Rosetta 2 az x86-os kód futtatásakor az M1 natív kód futtatási teljesítményéhez képest annak 78-79 százalékát képes hozni.

A teljesítmény csökkenése ellenére a Rosetta 2-vel elért egymagos eredmények még így is felülmúlják bármelyik másik, Intel processzoros Mac-ét, még a 2020-as, 27 hüvelykes iMac-ét is, amiben Intel Core i9-10910 @ 3,6GHz-es processzor található, és ami maximum 1251 pontot ért el.

A ‌MacBook Air natív M1-es‌ kezdeti eredményei kezdetben az egymagos esetén 1687, a többmagosnál pedig 7433 pontszámot mutattak, de az oldalra azóta már kerültek fel frissebb teszteredmények is, amelyek már magasabb értékeket is mutatnak, ahogyan az a fenti képen is látszik. Az erre a típusra vonatkozó eredmények ide kattintva láthatóak a Geekbench oldalán, az összes, VirtualApple jelzésű teszt pedig itt érhető el, ez utóbbiak között az időben visszafelé lépkedve még a Developer Transition Kit Mac mini modellek eredményeit is láthatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for jaba jaba says:

  Benchmark. Túl szép. Viszont sokan efekvő kulcsfontosságú szoftverekről számolnak be.

 2. Nem értem mire gondolsz. (???)

 3. Avatar for KeFear KeFear says:

  Engem az érdekelne mikor lesznek 32 gb rammal ezek a gépek nekem a 16 kevés grafikához

 4. Vadiúj gép, nyilván vannak még problémák. Én például 1 napot vergődtem azzal, hogy újratelepítsem, mert a hagyományos Mac-es megoldás nem megy. DFU módba kell tenni és egy másik Mac-ről telepíteni. Gyorsan megy, de rá kellett jönni.
  Sok tesztet néztem, olvastam, szvsz nincs miért szégyenkeznie az új rendszernek még akkor sem ha ezek a szintetikus tesztek nem is teljesen mérvadóak. Jó gép, gyors gép, keveset fogyaszt. Egy éven belül kinövi a gyermekbetegségeit, a fontosabb szoftverek teljesen optimalizáltak lesznek, kijön egy újabb generáció és mindenki rohanhat a boltba rendelni.

 5. Avatar for Czo Czo says:

  Ezek a gepek szerintem nem lesznek. Ami most kijott, az az abszolut also kategoria, majd ha kijonnek a kozepkategorias gepeik.

 6. Csak bírjon várni az ember még egy évet… Az a baj, hogy a mostani gépek a köv. generációs M1 megjelenésekor még kevesebbet fognak érni… :frowning:

 7. Avatar for expa expa says:

  Én is lemértem a gépem: i7-10700
  Egy mag: 1226
  Multi mag: 8787
  64GB ram
  Azért ez nem olyan rossz :slight_smile:

 8. Másik oldalról pedig az éles tesztek megerősítik a benchmarkokat.

  Egyébként melyek ezek a kulcsfontosságú szoftverek?

 9. Abszolút megveri a 16-os Prot és töredékét fogyasztja. Ahol nem veri ott is pariban van vele.

 10. Felejtsd el a memóriát. Teljesen más a memóriakezelése. Több valós használtban is látni, hogy még a 8-as is elég tud lenni.

 11. Igen, azért ez nem rossz. Csak az nem mindegy, hogy közben 15-20 órát is tudsz akkuról dolgozni, és nem száll fel a ventillátor sem közben.

 12. Avatar for jaba jaba says:

  Az elmúlt hetekben mindent elolvastam amit értem, sajnos a winfosra vagyok
  a munkám miatt utalva.

  Nekem ígéretes alfának tűnik.

  Maga a design sem kiérlelt, nekem az air sokkal rokonszenvesebb LENNE, és bár tudom, hogy a Mac OS mint BSD-szerű OS kevesebb fizikai memóriával is boldogul, nem mernék azután venni amit az inteles airral tettek (lásd Rossman felfedezi, a CPU hűtés hiányát).

 13. Hát sajnos én is windóz függő vagyok a munka miatt. Pont ezért, egy üde pillanat a napban, amikor végre elővehetem a Mac-et :slight_smile:

  Az én taktikám talán az lesz, hogy most veszek egy M1 Airt vagy Pro-t, 8GB-tal, amit jövőre úgyis eladok ha megjelenik az M2 és akkor veszek 16-tal. Ez a terv. Csak várom a Január 1-et, mielőtt bármit veszek.

 14. Erről jut eszembe, tudja-e valaki, hogyan lesz megoldva a jan 1-től kötelező 3 év garancia? Apple rendszerében ez hogyan fog látszódni? Automatikusan aktiválnak minden eszközre egy Apple Care-t?

 15. Avatar for Czo Czo says:

  Az Intel integracios dokumentumok szerint nem szukseges aktiv hutes. Ahogyan a retina MacBookoknak sem volt aktiv hutese, ugy az MBA-kba sem kellett volna aktiv hutest szerelni (amikor az Apple levette az MB vonalat, majd kesobb frissitette az MBA vonalat, az MBA vonal kapta meg a korabbi MacBook vonal processzorait, kvazi a korabbi MB kategoria lett az MBA). Az Intel szerint ez a CPU par masodpercig kepes turbora, majd ezutan villamgyorsan visszavesz az orajelbol, hogy ne melegedjen tul es ne lepje tul a limiteket. A gep felepitesebol is latszik, hogy a CPU nincs kozvetlenul hutve, hiszen nem kell a gyarto szerint. Azzal, hogy kozvetlenebb hutest applikalsz a CPU-ra, ezzel modositod a gyarto parametereit, mert tobb ideig birja igy a turbo orajelen, ezaltal megno a hokeret es a fogyasztas is. Tehat szerintem, itt most pont nincs Rossmannak igaza. Ha jobb lenne a hutes, akkor nem kellett volna egy kategoriaval rosszabb CPU-t belerakni (anno, amig a regi designos MBA volt, addig az MBA kapta azokat a procikat, amelyeket ezutan a Touchbar nelkulli MacBook Pro kapott; regen nem letezett a gyenge 13"-as Pro kategoria), hanem maradhatott volna az, ami a Touchbar mentes MBP-ben van (ahogyan regen is volt a kategoria). Az apple viszont ragaszkodott a hutesmentes CPU-hoz, viszont kiderult, hogy a sok minden amit melle akarnak epiteni (villamgyors SSD es T2) mar tul nagy hotermelessel jarna, ezert beraktak egy ventillatort, ami kozvetlenul nem hut semmit, csak javitja a legaramlast.

 16. Tehát akkor az Inteles MBA-ban a venti nem is a CPU-t hűti igazából. Így már érthető, miért akar néha felszállni. Könnyű elérni a határokat, akár egy sima kis böngészgetéssel is, pedig 2020-as, Core i7, 16 GB, de nagyon könnyű felpörgetni a ventit sajnos.

 17. Még annyi komment, hogy ez a 2020-as Air i7, 16 GB a benchmark pontszámok alapján hozza a a 2014 mid MBP-m értékeit (amiben csak core i5 és 8 GB RAM volt), a valóságban azonban ez egyáltalán nem igaz!

 18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem fognak AppleCare-t aktiválni, mert a hazai fogyasztóvédelmi törvények csak itthon érvényesek, az AppleCare pedig bárhol. a vásárlás dátuma nyilván látszani fog a rendszerükben, ahogyan az is, hogy hol került értékesítésre. itthon tehát egyszerűen megnézik, hogy mikor vetted, itthon vetted-e, és ha benne vagy az időkeretben, akkor jóság van.

 19. Biztos írtátok, de nem emlékszem, ez céges vásárlónál is így lesz vagy ott nem?

 20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a fogyasztóvédelem a fogyasztót védi. a cég nem fogyasztó.

 21. Köszi, akkor jól gondoltam. Egyébként akkor jól döntöttem, hogy nem halasztottam el emiatt a céges vásárlást.

 22. Avatar for jaba jaba says:

  Egyebütt minden a winfos emuláción fog eldőlni, meg az említett középtávú termális kereteken. Sajnos ezen már egyszer buktak a dolgok.

  Szeretném, ha Rosmannek nem lenne igaza, de eléggé jól dokumentálta, amit nem tudok belinkelni, mennyire véres a torka az Airnek. Ejtsük a speckókat, az van, ami van. A TJunction meg igenis legyen alacsonyabb, intel vagy sem.

  Az intellel szakmai oldalról van tele a hócipőm, a skylake csak a jéghegy csúcsa, az avx512 meg Torvaldsnak is a bögyében van, sőt pont miatta marad ki az AMD is az ERP szerverplaccról.

  Szóval szurkolunk az Apple-nek több kollégámmal, akik MBPR 2017-en dolgozunk, de sajnos egy darabig itt megragadunk. :frowning:

 23. Avatar for jaba jaba says:

  El kellett volna olvassák Mihejevtől a hőátadás alapjait, :nerd_face:

 24. Avatar for jaba jaba says:

  youtu.be iiCBYAP_Sgg

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for KeFear Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for jaba Avatar for mp3pintyo Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani