fbpx Skip to content

Az Apple M1 chipjének első natív tesztértékei már november 11-én megjelentek a Geekbench oldalán, természetesen lenyűgöző teljesítményt mutatva.

Azóta több új teszteredmény is napvilágot látott, amelyeket az M1 chipen Rosetta 2-vel emulált x86 futtatása alatt mértek, és bár látható a teljesítmény csökkenése a natív ARM kóddal szemben, még mindig jobb eredményt hoznak, mint amit bármelyik másik, Intel processzoros Mac produkál!

Az új, Rosetta 2-es eredmények azt mutatják, hogy a 8 GB RAM-mal ellátott MacBook Air-en futó M1 chip egy- és többmagos pontszámai 1313, illetve 5888. Mivel a Geekbench ezen verziója az Apple Rosetta 2-jén keresztül kerül futás közben lefordításra ARM-re, ennek várható, hogy nyoma van a teljesítményen is. A tesztek alapján az látszik, hogy a Rosetta 2 az x86-os kód futtatásakor az M1 natív kód futtatási teljesítményéhez képest annak 78-79 százalékát képes hozni.

A teljesítmény csökkenése ellenére a Rosetta 2-vel elért egymagos eredmények még így is felülmúlják bármelyik másik, Intel processzoros Mac-ét, még a 2020-as, 27 hüvelykes iMac-ét is, amiben Intel Core i9-10910 @ 3,6GHz-es processzor található, és ami maximum 1251 pontot ért el.

A ‌MacBook Air natív M1-es‌ kezdeti eredményei kezdetben az egymagos esetén 1687, a többmagosnál pedig 7433 pontszámot mutattak, de az oldalra azóta már kerültek fel frissebb teszteredmények is, amelyek már magasabb értékeket is mutatnak, ahogyan az a fenti képen is látszik. Az erre a típusra vonatkozó eredmények ide kattintva láthatóak a Geekbench oldalán, az összes, VirtualApple jelzésű teszt pedig itt érhető el, ez utóbbiak között az időben visszafelé lépkedve még a Developer Transition Kit Mac mini modellek eredményeit is láthatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!