fbpx Skip to content

Az Apple úgy döntött, hogy elérhetővé teszi az M1 processzoros Apple Silicon Mac-ek felhasználói számára, hogy feltelepítsenek a macOS-re bármi olyan iOS alkalmazást, amit a fejlesztője nem vont ki ebből a “buliból”.

Sokan azonban úgy döntöttek, hogy nem szeretnék mobil alkalmazásukat asztali gépen látni és inkább kiléptek. Szerencsére van egy egyszerű módszer, amivel ez kicselezhető!

Andrew Tsai a YouTube csatornáján egy szájbarágós videóban megmutatja, hogy mire lesz szükséged:

Ha attól eltekintünk, hogy párszor az App Store-t Apple Store-nak hívja, akkor még igazakat is állít.

A lényeg, hogy egy *.ipa fájlt kell szerezned az adott alkalmazásból, amit egyébként régebben az iTunes is letöltött, de ezt a lehetőséget már régen kivette belőle az Apple, és a macOS Big Sur óta már az iTunes is darabokra lett szedve. Most tehát az a legegyszerűbb, ha iOS eszközödről áthúzod, és a videóban ehhez az iMazing alkalmazást ajánlja, bár felhívja a figyelmet arra, hogy ingyenesen csak a 30 napos próbaidő alatt használható.

Ez persze elég, ha csak Instagramot akarod áthozni vagy az Angry Birds Space változatát, de ha hosszútávon gondolkodsz azon, hogy áthúzod iOS kütyüdről a fejlesztők által a Mac-re nem engedélyezett alkalmazásokat, akkor lehet, hogy érdemes lesz beruháznod az iMazingre.

Erre a trükkre először Redditen jöttek rá, ott a hozzászólásokból kiderül, hogy az értesítések megérkeznek, ráadásul az Instagram és a Tik Tok is tök jól megy! Még a Mac-ek beépített kamerájával is boldogulnak, igaz a képminőség közel se olyan, mint amit a kezünkben lévő kütyüktől megszokhattunk.

Te milyen iOS alkalmazásokat használnál az M1-es Mac-eden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Gmail, YouTube app érdekelne, más nem nagyon…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for TigerCat

Népszerű hozzászólások

  1. Gmail, YouTube app érdekelne, más nem nagyon…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for TigerCat