fbpx Skip to content

Az Apple úgy döntött, hogy elérhetővé teszi az M1 processzoros Apple Silicon Mac-ek felhasználói számára, hogy feltelepítsenek a macOS-re bármi olyan iOS alkalmazást, amit a fejlesztője nem vont ki ebből a “buliból”.

Sokan azonban úgy döntöttek, hogy nem szeretnék mobil alkalmazásukat asztali gépen látni és inkább kiléptek. Szerencsére van egy egyszerű módszer, amivel ez kicselezhető!

Andrew Tsai a YouTube csatornáján egy szájbarágós videóban megmutatja, hogy mire lesz szükséged:

Ha attól eltekintünk, hogy párszor az App Store-t Apple Store-nak hívja, akkor még igazakat is állít.

A lényeg, hogy egy *.ipa fájlt kell szerezned az adott alkalmazásból, amit egyébként régebben az iTunes is letöltött, de ezt a lehetőséget már régen kivette belőle az Apple, és a macOS Big Sur óta már az iTunes is darabokra lett szedve. Most tehát az a legegyszerűbb, ha iOS eszközödről áthúzod, és a videóban ehhez az iMazing alkalmazást ajánlja, bár felhívja a figyelmet arra, hogy ingyenesen csak a 30 napos próbaidő alatt használható.

Ez persze elég, ha csak Instagramot akarod áthozni vagy az Angry Birds Space változatát, de ha hosszútávon gondolkodsz azon, hogy áthúzod iOS kütyüdről a fejlesztők által a Mac-re nem engedélyezett alkalmazásokat, akkor lehet, hogy érdemes lesz beruháznod az iMazingre.

Erre a trükkre először Redditen jöttek rá, ott a hozzászólásokból kiderül, hogy az értesítések megérkeznek, ráadásul az Instagram és a Tik Tok is tök jól megy! Még a Mac-ek beépített kamerájával is boldogulnak, igaz a képminőség közel se olyan, mint amit a kezünkben lévő kütyüktől megszokhattunk.

Te milyen iOS alkalmazásokat használnál az M1-es Mac-eden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Gmail, YouTube app érdekelne, más nem nagyon…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for TigerCat