fbpx Skip to content

Tegnap este az Apple bemutatta az első Apple Silicon Mac-eket, melyek alapból képesek lesznek az iOS alkalmazások futtatására azok módosítása nélkül.

Az Apple úgy döntött, hogy minden iOS alkalmazást le lehet majd tölteni alapból ezekre a gépekre és a fejlesztőnek kell úgy döntenie, hogy ezt a funkcionalitást nem akarja. Sajnos sok nagy név már úgy döntött, hogy direkt kilép.

A 9to5Mac megtudta, hogy a Google legtöbb iOS alkalmazása nem lesz elérhető Apple M1 processzorral felszerelt Mac-eken, többek között a Google Maps, a Google Drive és a Gmail sem.

A streaming videókat nézők kicsit jobban örülhetnek, mert egyelőre úgy tűnik, hogy a Netflix és az HBO Go alkalmazás is menni fog ezeken az új Mac-eken.

A Facebook sajnos a Google-re ütött, ezért az Instagram, a WhatsApp, a Messenger és maga a Facebook alkalmazás se lesz elérhető az Apple Silicon Mac-ek App Store-jából.

Nem lesz elérhető ezen felül a Snapchat, az Amazon Prime Video és a Disney+ sem. Ezek közül talán a Snapchat érthető leginkább, hiszen ahhoz nem árt a jó minőségű előlapi kamera.

A lapnál játékok után is érdeklődtek. A Candy Crush, az Among Us, a Real Racing 3 nem lesz elérhető, de a Sky: Children of the Light, a Subway Surfers és a Temple Run lehet.

Ez persze még mind kiforrhatja magát, és értelemszerűen csak az iOS-es alkalmazásokra vonatkozik, azaz ha van az adott fejlesztőnek natív, macOS-es alkalmazása is, az természetesen elérhető marad a Mac-en. Az új gépekkel a fejlesztők tesztelhetik majd iOS alkalmazásaikat és utólag is dönthetnek úgy, hogy azok megjelenhetnek az Apple Silicon Mac-eken a Mac App Store-ban.

Te melyik iOS alkalmazásodnak örülnél a legjobban Mac-en?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.