Apple Watch feloldást kapott a 1Password Mac-en

Jelszavaink biztonsága kritikus dolog a mai világban, ahol rendszeres adathalász próbálkozások mellett állandó támadásoknak is ki vannak téve kedvenc szolgáltatásaink, így akár saját hibából, akár a szolgáltatót ért támadás okán rossz kezekbe kerülhetnek a féltve őrzött bejelentkezési, banki és egyéb féltett adataink. Mi a Szifon.com-nál hosszú évek óta a 1Passwordre esküszünk, ha valamit megfelelő biztonságban el szeretnénk menteni.

A 1Password sosem volt olcsó, de hát a biztonságot meg kell fizetni. Nem kicsit húztuk a szánkat, mikor a megvásárolt 6-os verzióról áttértek a 7-esre, és az előfizetéses modellre, amire úgymond muszáj volt frissíteni, ha Mac-en szerettük volna használni a Safari kiegészítőt és az eszközök közti szinkronizációt. Szerencsére családi csomaggal itt is egészen kedvezményesen ki lehet jönni a történetből.

A Touch ID-val szerelt Mac-eken az iPhone-hoz hasonlóan régóta be tudunk lépni a 1Passwordbe biometrikus azonosítással, ami eszméletlenül kényelmes és nem mellesleg lehetővé teszi, hogy hosszabb és bonyolultabb jelszót állítsunk be a fiókunkhoz. Hiszen kinek van kedve akár naponta többször beírni egy harminc karakteres, mindenféle különleges karakterrel megspékelt jelszót, ha ezt az ujjlenyomatával vagy az arcával is kiválthatja? A Touch ID azonban nem minden Mac kiváltsága, bár érdekes lenne mondjuk az Apple logó alá rejteni az iMac-en. Így akinek nincs Touch ID a gépén, az eddig mindig be kellett hogy írja a jelszavát, ha ki akarta nyitni a fiókját – egészen mostanáig.

A 1Password 7.7-es változata azonban elhozta az ‘Unlock with Apple Watch’ funkciót, azonban ennek a futtatásához macOS Catalina 10.15-re vagy újabbra van szükség és persze a Secure Enclave támogatásra (T1, T2, M1 chip) hardveresen, illetve az órára fel kell tenni a 1Passwordöt. Ez nem tesz mást, mint amit a nevéből is sejtünk, vagyis az ujjlenyomat helyett az óránkkal is ki tudjuk nyitni a 1Passwordöt, persze csak akkor, ha az óra jelkóddal védve van, mert így tudja csak a rendszer, hogy a jogosult ember csuklóján van. A macOS-es értesítéshez hasonlóan kétszer meg kell nyomni az órán az oldalsó gombot és már be is jutottunk. Amennyiben mind a Touch ID, mind az Apple Watch feloldás be van kapcsolva, akkor az ujjlenyomat előrébb való, de ilyenkor is megkapjuk az órára az értesítést, maximum nem foglalkozunk vele.

A Safari integráció is sok újdonságot kapott ebben a frissítésben, hiszen mostantól az iCloud Keychainhez hasonlóan fel tudja ismerni, hogy az oldalon milyen olyan rubrikák vannak, amiket ki tudna tölteni, ilyen lehetnek ugyebár a felhasználónevek, jelszavak és bankkártya adatok is. Emelett pedig új ikont is kaptunk, ami már passzol a macOS Big Sur új ikonjaihoz.

Ti hol tároljátok jelszavaitokat?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Bob says:

  Én még a 6-ot használom de nem tűnt fel hogy ne menne a sync, iCloud van beállítva erre.

 2. Én feloldani se tudom a Mac-et a watchal amióta frissítettem Big Sur-re. Másnak is van ilyen problémája?
  (Apple Watch S6, OS7.1 illetve iMac 2019)

 3. Czo says:

  A SIP be vagy ki van kapcsolva? Mit tapasztalsz, mi tortenik? El se kezdi a feloldast vagy csak nem sikerul?

 4. azóta így néz ki egy beviteli mező, szóval annyira nem vagyok ettől boldog…
  Azt nem lehet megoldani, hogy a keychain és a 1password mindig szinkronban legyen?

  image

 5. Alapból beteszi a keychain-t, aztán ha rányomok oldalt, akkor a keychain MÖGÉ nyitja a 1passwordot… ahol persze nem látszik semmi. Totálisan idegesítő, és használhatatlan. vagy csak simán szerencsétlen vagyok hozzá.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!