fbpx Skip to content

Jelszavaink biztonsága kritikus dolog a mai világban, ahol rendszeres adathalász próbálkozások mellett állandó támadásoknak is ki vannak téve kedvenc szolgáltatásaink, így akár saját hibából, akár a szolgáltatót ért támadás okán rossz kezekbe kerülhetnek a féltve őrzött bejelentkezési, banki és egyéb féltett adataink. Mi a Szifon.com-nál hosszú évek óta a 1Passwordre esküszünk, ha valamit megfelelő biztonságban el szeretnénk menteni.

A 1Password sosem volt olcsó, de hát a biztonságot meg kell fizetni. Nem kicsit húztuk a szánkat, mikor a megvásárolt 6-os verzióról áttértek a 7-esre, és az előfizetéses modellre, amire úgymond muszáj volt frissíteni, ha Mac-en szerettük volna használni a Safari kiegészítőt és az eszközök közti szinkronizációt. Szerencsére családi csomaggal itt is egészen kedvezményesen ki lehet jönni a történetből.

A Touch ID-val szerelt Mac-eken az iPhone-hoz hasonlóan régóta be tudunk lépni a 1Passwordbe biometrikus azonosítással, ami eszméletlenül kényelmes és nem mellesleg lehetővé teszi, hogy hosszabb és bonyolultabb jelszót állítsunk be a fiókunkhoz. Hiszen kinek van kedve akár naponta többször beírni egy harminc karakteres, mindenféle különleges karakterrel megspékelt jelszót, ha ezt az ujjlenyomatával vagy az arcával is kiválthatja? A Touch ID azonban nem minden Mac kiváltsága, bár érdekes lenne mondjuk az Apple logó alá rejteni az iMac-en. Így akinek nincs Touch ID a gépén, az eddig mindig be kellett hogy írja a jelszavát, ha ki akarta nyitni a fiókját – egészen mostanáig.

A 1Password 7.7-es változata azonban elhozta az ‘Unlock with Apple Watch’ funkciót, azonban ennek a futtatásához macOS Catalina 10.15-re vagy újabbra van szükség és persze a Secure Enclave támogatásra (T1, T2, M1 chip) hardveresen, illetve az órára fel kell tenni a 1Passwordöt. Ez nem tesz mást, mint amit a nevéből is sejtünk, vagyis az ujjlenyomat helyett az óránkkal is ki tudjuk nyitni a 1Passwordöt, persze csak akkor, ha az óra jelkóddal védve van, mert így tudja csak a rendszer, hogy a jogosult ember csuklóján van. A macOS-es értesítéshez hasonlóan kétszer meg kell nyomni az órán az oldalsó gombot és már be is jutottunk. Amennyiben mind a Touch ID, mind az Apple Watch feloldás be van kapcsolva, akkor az ujjlenyomat előrébb való, de ilyenkor is megkapjuk az órára az értesítést, maximum nem foglalkozunk vele.

A Safari integráció is sok újdonságot kapott ebben a frissítésben, hiszen mostantól az iCloud Keychainhez hasonlóan fel tudja ismerni, hogy az oldalon milyen olyan rubrikák vannak, amiket ki tudna tölteni, ilyen lehetnek ugyebár a felhasználónevek, jelszavak és bankkártya adatok is. Emelett pedig új ikont is kaptunk, ami már passzol a macOS Big Sur új ikonjaihoz.

Ti hol tároljátok jelszavaitokat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Bob Bob says:

  Én még a 6-ot használom de nem tűnt fel hogy ne menne a sync, iCloud van beállítva erre.

 2. Én feloldani se tudom a Mac-et a watchal amióta frissítettem Big Sur-re. Másnak is van ilyen problémája?
  (Apple Watch S6, OS7.1 illetve iMac 2019)

 3. Avatar for Czo Czo says:

  A SIP be vagy ki van kapcsolva? Mit tapasztalsz, mi tortenik? El se kezdi a feloldast vagy csak nem sikerul?

 4. azóta így néz ki egy beviteli mező, szóval annyira nem vagyok ettől boldog…
  Azt nem lehet megoldani, hogy a keychain és a 1password mindig szinkronban legyen?

  image

 5. Alapból beteszi a keychain-t, aztán ha rányomok oldalt, akkor a keychain MÖGÉ nyitja a 1passwordot… ahol persze nem látszik semmi. Totálisan idegesítő, és használhatatlan. vagy csak simán szerencsétlen vagyok hozzá.

 6. Nyomják ezt a 1Password 8-at, nyilván már csak előfizetéses, és online vault és szinkronizáció van, se icloud se dropbox, se helyi vault.
  7 nap múlva jár le az előfizetésem és időnként feldobja a 1Password 7, hogy upgradeljek 8-asra most, 50% kedvezménnyel a következő 3 évre. Jó ajánlatnak hangzik, de:

  • mikor rányomok, ez az 50% csak új égyfélre vonatkozik… hogy miért dobálja fel nekem, jó kérdés. Supporttal hetek óta masszírozzuk egymást, és ez az 50% tényleg csak új ügyfelekre vonatkozik.
  • felajánlották, hogy kapok 50$ ajándékkártyát, ha meghosszabbítom a több mint 4 éve aktív előfizetésemet
  • a 27% áfánk miatt ez az 50$ messze nem azonos az 50%-kal, tudom a magyar ÁFA nem az ő bajuk, hanem az enyém / miénk
  • ami felháborít, hogy 4 éve előfizető vagyok, de ez kevésbé tűnik fontosnak, mint egy újonnan érkező ügyfél. Miért???

  Igazából van megoldás, simán regisztrálok egy új emaillel, igénybe veszem az 50%-ot és kész, na de na, miért jó ez nekik? Sőt, itt jutott eszembe valami. Mivel az ÁFÁ-val növelt összeget a 1Password veszi le tőlem, igencsak kiváncsi lennék, hogy ez a 27% többlet, hogyan kerül vissza a magyar államkasszába… erősen kétlem, hogy a 1Password majd befizeti. De lehet, hogy tévedek.

  Ezért arra gondoltam, hogy regisztrálok, megadok egy USA címet (úgy nem lesz adó) és mondjuk egy Revolut kártya USD zsebéből kifizetem a díjat és még az 50% diszkont is meglesz. Valaki próbálta már így kijátszani a rendszert?

  Sőt, ha még ravaszabb akarnék lenni, megvárnám amíg ideadják a gift cardot és azt a kódot már az új fiókba használnám el…, USA regisztrációval, na ez lenne a felhalmozott kedvezmény, az igazi trükk! :smiley:

  Edit: a gift cardot accounthoz kötik, szóval nem használható fel másik accounthoz :slight_smile:

 7. Avatar for gunar gunar says:

  Ja igen, a magyar logikára nincsenek felkészülve sehol, csak itthon ahogy látjuk egyre jobban és ennek a levét isszuk mindannyian.

 8. Stripe-on keresztül megy a fizetés, meg amúgy is van EU-s székhelyük (számlán rajta is van az EU- adószámuk: EU372008688), szóval szerintem eljut az adó a magyar államkasszába, de nyilván aki tisztában van az EU-n belüli adózással az jobban el tudná magyarázni.

 9. Mondjuk kár, hogy Secure Enclave-re van korlátozva a funkció Mac szintjén is.

 10. Avatar for Bob Bob says:

  Meg mindig a 6-os verziot tolom, valahogy nem erzem a havi dijat “jogosnak”. Remelem hamarosan a keychain felzarkozik es akkor lehet dobni a 1password-ot.

 11. Na, miután elsírtam a bánatomat, hogy 4 év óta előfizetőként az 50$-ra kiszúrják a szememet az 50%-hoz képest amit az új előfizetőknek adnak, mélyen, nagyon mélyen magukba szálltak és kb. beismerték, hogy ez jogos, és a következő 3 évre nekem 0 Ft-ba fog kerülni a licenc… :slight_smile:
  Ebben a rohadt nagy kapitalizmusban miért értékesebb minden szolgáltatás esetén egy új ügyfél, mint a régóta tejelő hűséges ügyfél? Mobilszolgáltatóknál is az utcáról beesik egy barom, nagyobb diszkontot kap mint aki ott van 20 éve. Vagy aki már ott van, azzal úgy számolnak, hogy ott is marad és már nem kell a kedvére tenni?
  Na sebaj. A lényeg, hogy korrekt, értelmes banda ez, és engem most ezzel elégedetté tettek. Elégedett régi ügyfél aki 3 évig nem tejel :smiley:

 12. Ugye ezt csak egyedileg Neked nyújtják és nem ez lesz az alapértelmezett, no pláne a hirdetett ?

 13. Igen egyedileg, de az ígéret ellenére ma levették az összeget, de azt mondták visszaadják. Egyébként úgy oldották meg, hogy kaptam 1100 nap próbaidőszakot. (vagyis ez lett volna a cél, csak nem jött össze…) :smiley:

 14. Tehát: A néhány cselekvő aktív reklamálót egyedileg leszerelik (megbékítik, átfordítják felháborodottból egyedileg elégedettbe/dicsérőbe), miközben a lemorzsolódó passzívak mellett is statisztikailag kimutathatóan jön/dől a többlet pénz.
  Az egész arra alapoz, hogy ritka (nagyon túl kell feszíteni a húrt ahhoz) hogy sok ügyfél összefogjon egy céggel szemben.
  Lásd még: kapitalizmus + tömeglélektan :slight_smile:

 15. Csak én nem látom hol van ebben a lehúzás? 7 emberre fizetek évi 85 dollárt (Family Plan). Arról nem ők tehetnek, hogy ez forintban egyre többet jelent, de a kb. 35 ezer forint 12 hónapra és 7 főre lebontva 420 Ft/fő/hónap.

  Ennyit nekem és a családomnak simán megér. Nem tudom ez hogyan lehetne olcsóbb, összemérve a nyújtott szolgáltatással.

  Szerk.: egy csomó hasznos funkciója van, cross platform. A Keychain még csak a nyomába sem ér. Persze mezitlábas jelszókezelésre jó tud lenni, ha csak Apple platformon vagy, de nekem egy csomó egyéb kártyám, dokumentumom van benne, amit a Keychain nem tud.

 16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a probléma szerintem az, hogy amit korábban egyszer kifizettél appot egyösszegben, és azt használhattad korlátlanul, ráadásul nem az ő szervereiken tárolt vaulttal, azt újabban már csak előfizetéses rendszerben veheted igénybe, és kénytelen vagy átadni nekik a vaultodat is. ráadásul mivel a Safari bővítmény az újabb macOS-verziókra csak az új 1Password appal együtt érhető el, ez is az előfizetésre kényszerít, plusz ugye itt ismét muszáj, hogy az ő szervereiken legyen a vault, mert különben nem enged belőle a böngészőben beileszteni.

  a másik probléma, hogy régi ügyfélként, tehát amikor már évek óta előfizető vagy, akkor hátrányosabb helyzetben vagy, mint egy-egy új ügyfél, akinek 50% kedvezményt adnak, miközben tőled bevasalják a teljes összeget. nincs azzal baj, ha új előfizetőket akarnak szerezni, de ha mellé a régi ügyfelek semmi pluszt nem kapnak a hűség miatt, az elég hülyén jön ki.

 17. Na, pontosan ez a helyzet. :slight_smile:

 18. Igen, egyetértek. Ugyanakkor az egyén felelőssége is, hogy amit tud, tegyen meg a saját érdekében. Mobilszolgáltatóknál is teljesen tipikus, hogy amíg ügyfél vagy, nem dobálnak kedvezményekkel és alacsonyabb díjakkal, csak az új ügyfelek megszerzésére fókuszálnak. Amikor elkezdesz “pattogni”, esetleg konkurenciánál tapogatózni, akkor az esetek többségében megkínálnak valamivel. De maguktól sz*rt se adnának egy már meglévő ügyfélnek. A hűséget nem díjazzák sehol, ilyen ez a világ.

 19. Viszont, millió levélváltás után sikerült nekik beállítani nálam egy jókora trial időszakot:
  image

  Szóval engem így, ezzel megfogtak, még ha küzdenem is kellett érte.

 20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nekem november 1-jével vonta volna le az éves díjat, viszont közben lejárt a kártyám, ami ott meg van adva, így nem tudta.

  így ma írtam is nekik, hogy még májusban jeleztem nekik egy hibát, hogy a QNAP NAS login oldalán a QTS 5.0-tól kezdődően nem illeszti be a 1Password a felhasználónevet, így azt minden esetben muszáj kézzel beírni, ami gyakorlatilag értelmetlenné teszi az autofill-t, és ezt azóta sem javították, pedig maga a QTS 5.0 meg 2021. október 4-én jelent meg, tehát volt rá már több mint 1 évük. akkor azt a választ kaptam, hogy igen, ismert hiba, hamarosan javítják, mégsem történt semmi, és hogy ezek alapján azért eléggé elgondolkoztam, hogy mire fel is fizetek ennyit, főleg úgy, hogy az új előfizetőknek meg dobálják az 50%-os kedvezményt. egyelőre csak az automatikus “megkaptuk a levelet” válasz jött meg, igazán kíváncsi leszek, mit válaszolnak.

 21. Hadakozz velük kicsit, engednek majd :slight_smile:

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  adtak 6 hónapot –– mondjuk a jelzett hibát amúgy azóta sem orvosolták a macOS Safari Extensionben, nem jött eddig frissítés hozzá, pedig igazán illene már, az 1 hónappal ezelőtti ezt nem javította.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for danesduet Avatar for Bob Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Bob Bob says:

  Én még a 6-ot használom de nem tűnt fel hogy ne menne a sync, iCloud van beállítva erre.

 2. Én feloldani se tudom a Mac-et a watchal amióta frissítettem Big Sur-re. Másnak is van ilyen problémája?
  (Apple Watch S6, OS7.1 illetve iMac 2019)

 3. Avatar for Czo Czo says:

  A SIP be vagy ki van kapcsolva? Mit tapasztalsz, mi tortenik? El se kezdi a feloldast vagy csak nem sikerul?

 4. azóta így néz ki egy beviteli mező, szóval annyira nem vagyok ettől boldog…
  Azt nem lehet megoldani, hogy a keychain és a 1password mindig szinkronban legyen?

  image

 5. Alapból beteszi a keychain-t, aztán ha rányomok oldalt, akkor a keychain MÖGÉ nyitja a 1passwordot… ahol persze nem látszik semmi. Totálisan idegesítő, és használhatatlan. vagy csak simán szerencsétlen vagyok hozzá.

 6. Nyomják ezt a 1Password 8-at, nyilván már csak előfizetéses, és online vault és szinkronizáció van, se icloud se dropbox, se helyi vault.
  7 nap múlva jár le az előfizetésem és időnként feldobja a 1Password 7, hogy upgradeljek 8-asra most, 50% kedvezménnyel a következő 3 évre. Jó ajánlatnak hangzik, de:

  • mikor rányomok, ez az 50% csak új égyfélre vonatkozik… hogy miért dobálja fel nekem, jó kérdés. Supporttal hetek óta masszírozzuk egymást, és ez az 50% tényleg csak új ügyfelekre vonatkozik.
  • felajánlották, hogy kapok 50$ ajándékkártyát, ha meghosszabbítom a több mint 4 éve aktív előfizetésemet
  • a 27% áfánk miatt ez az 50$ messze nem azonos az 50%-kal, tudom a magyar ÁFA nem az ő bajuk, hanem az enyém / miénk
  • ami felháborít, hogy 4 éve előfizető vagyok, de ez kevésbé tűnik fontosnak, mint egy újonnan érkező ügyfél. Miért???

  Igazából van megoldás, simán regisztrálok egy új emaillel, igénybe veszem az 50%-ot és kész, na de na, miért jó ez nekik? Sőt, itt jutott eszembe valami. Mivel az ÁFÁ-val növelt összeget a 1Password veszi le tőlem, igencsak kiváncsi lennék, hogy ez a 27% többlet, hogyan kerül vissza a magyar államkasszába… erősen kétlem, hogy a 1Password majd befizeti. De lehet, hogy tévedek.

  Ezért arra gondoltam, hogy regisztrálok, megadok egy USA címet (úgy nem lesz adó) és mondjuk egy Revolut kártya USD zsebéből kifizetem a díjat és még az 50% diszkont is meglesz. Valaki próbálta már így kijátszani a rendszert?

  Sőt, ha még ravaszabb akarnék lenni, megvárnám amíg ideadják a gift cardot és azt a kódot már az új fiókba használnám el…, USA regisztrációval, na ez lenne a felhalmozott kedvezmény, az igazi trükk! :smiley:

  Edit: a gift cardot accounthoz kötik, szóval nem használható fel másik accounthoz :slight_smile:

 7. Avatar for gunar gunar says:

  Ja igen, a magyar logikára nincsenek felkészülve sehol, csak itthon ahogy látjuk egyre jobban és ennek a levét isszuk mindannyian.

 8. Stripe-on keresztül megy a fizetés, meg amúgy is van EU-s székhelyük (számlán rajta is van az EU- adószámuk: EU372008688), szóval szerintem eljut az adó a magyar államkasszába, de nyilván aki tisztában van az EU-n belüli adózással az jobban el tudná magyarázni.

 9. Mondjuk kár, hogy Secure Enclave-re van korlátozva a funkció Mac szintjén is.

 10. Avatar for Bob Bob says:

  Meg mindig a 6-os verziot tolom, valahogy nem erzem a havi dijat “jogosnak”. Remelem hamarosan a keychain felzarkozik es akkor lehet dobni a 1password-ot.

 11. Na, miután elsírtam a bánatomat, hogy 4 év óta előfizetőként az 50$-ra kiszúrják a szememet az 50%-hoz képest amit az új előfizetőknek adnak, mélyen, nagyon mélyen magukba szálltak és kb. beismerték, hogy ez jogos, és a következő 3 évre nekem 0 Ft-ba fog kerülni a licenc… :slight_smile:
  Ebben a rohadt nagy kapitalizmusban miért értékesebb minden szolgáltatás esetén egy új ügyfél, mint a régóta tejelő hűséges ügyfél? Mobilszolgáltatóknál is az utcáról beesik egy barom, nagyobb diszkontot kap mint aki ott van 20 éve. Vagy aki már ott van, azzal úgy számolnak, hogy ott is marad és már nem kell a kedvére tenni?
  Na sebaj. A lényeg, hogy korrekt, értelmes banda ez, és engem most ezzel elégedetté tettek. Elégedett régi ügyfél aki 3 évig nem tejel :smiley:

 12. Ugye ezt csak egyedileg Neked nyújtják és nem ez lesz az alapértelmezett, no pláne a hirdetett ?

 13. Igen egyedileg, de az ígéret ellenére ma levették az összeget, de azt mondták visszaadják. Egyébként úgy oldották meg, hogy kaptam 1100 nap próbaidőszakot. (vagyis ez lett volna a cél, csak nem jött össze…) :smiley:

 14. Tehát: A néhány cselekvő aktív reklamálót egyedileg leszerelik (megbékítik, átfordítják felháborodottból egyedileg elégedettbe/dicsérőbe), miközben a lemorzsolódó passzívak mellett is statisztikailag kimutathatóan jön/dől a többlet pénz.
  Az egész arra alapoz, hogy ritka (nagyon túl kell feszíteni a húrt ahhoz) hogy sok ügyfél összefogjon egy céggel szemben.
  Lásd még: kapitalizmus + tömeglélektan :slight_smile:

 15. Csak én nem látom hol van ebben a lehúzás? 7 emberre fizetek évi 85 dollárt (Family Plan). Arról nem ők tehetnek, hogy ez forintban egyre többet jelent, de a kb. 35 ezer forint 12 hónapra és 7 főre lebontva 420 Ft/fő/hónap.

  Ennyit nekem és a családomnak simán megér. Nem tudom ez hogyan lehetne olcsóbb, összemérve a nyújtott szolgáltatással.

  Szerk.: egy csomó hasznos funkciója van, cross platform. A Keychain még csak a nyomába sem ér. Persze mezitlábas jelszókezelésre jó tud lenni, ha csak Apple platformon vagy, de nekem egy csomó egyéb kártyám, dokumentumom van benne, amit a Keychain nem tud.

 16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a probléma szerintem az, hogy amit korábban egyszer kifizettél appot egyösszegben, és azt használhattad korlátlanul, ráadásul nem az ő szervereiken tárolt vaulttal, azt újabban már csak előfizetéses rendszerben veheted igénybe, és kénytelen vagy átadni nekik a vaultodat is. ráadásul mivel a Safari bővítmény az újabb macOS-verziókra csak az új 1Password appal együtt érhető el, ez is az előfizetésre kényszerít, plusz ugye itt ismét muszáj, hogy az ő szervereiken legyen a vault, mert különben nem enged belőle a böngészőben beileszteni.

  a másik probléma, hogy régi ügyfélként, tehát amikor már évek óta előfizető vagy, akkor hátrányosabb helyzetben vagy, mint egy-egy új ügyfél, akinek 50% kedvezményt adnak, miközben tőled bevasalják a teljes összeget. nincs azzal baj, ha új előfizetőket akarnak szerezni, de ha mellé a régi ügyfelek semmi pluszt nem kapnak a hűség miatt, az elég hülyén jön ki.

 17. Na, pontosan ez a helyzet. :slight_smile:

 18. Igen, egyetértek. Ugyanakkor az egyén felelőssége is, hogy amit tud, tegyen meg a saját érdekében. Mobilszolgáltatóknál is teljesen tipikus, hogy amíg ügyfél vagy, nem dobálnak kedvezményekkel és alacsonyabb díjakkal, csak az új ügyfelek megszerzésére fókuszálnak. Amikor elkezdesz “pattogni”, esetleg konkurenciánál tapogatózni, akkor az esetek többségében megkínálnak valamivel. De maguktól sz*rt se adnának egy már meglévő ügyfélnek. A hűséget nem díjazzák sehol, ilyen ez a világ.

 19. Viszont, millió levélváltás után sikerült nekik beállítani nálam egy jókora trial időszakot:
  image

  Szóval engem így, ezzel megfogtak, még ha küzdenem is kellett érte.

 20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nekem november 1-jével vonta volna le az éves díjat, viszont közben lejárt a kártyám, ami ott meg van adva, így nem tudta.

  így ma írtam is nekik, hogy még májusban jeleztem nekik egy hibát, hogy a QNAP NAS login oldalán a QTS 5.0-tól kezdődően nem illeszti be a 1Password a felhasználónevet, így azt minden esetben muszáj kézzel beírni, ami gyakorlatilag értelmetlenné teszi az autofill-t, és ezt azóta sem javították, pedig maga a QTS 5.0 meg 2021. október 4-én jelent meg, tehát volt rá már több mint 1 évük. akkor azt a választ kaptam, hogy igen, ismert hiba, hamarosan javítják, mégsem történt semmi, és hogy ezek alapján azért eléggé elgondolkoztam, hogy mire fel is fizetek ennyit, főleg úgy, hogy az új előfizetőknek meg dobálják az 50%-os kedvezményt. egyelőre csak az automatikus “megkaptuk a levelet” válasz jött meg, igazán kíváncsi leszek, mit válaszolnak.

 21. Hadakozz velük kicsit, engednek majd :slight_smile:

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  adtak 6 hónapot –– mondjuk a jelzett hibát amúgy azóta sem orvosolták a macOS Safari Extensionben, nem jött eddig frissítés hozzá, pedig igazán illene már, az 1 hónappal ezelőtti ezt nem javította.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for danesduet Avatar for Bob Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for gunar