fbpx Skip to content

A Spotify időbeli és felhasználói számbeli előnye jelentős az Apple Music-kal szemben, azonban valamiért az Apple Watch-csal nem igazán foglalkoznak. Lehet nem látnak benne annyi fantáziát, vagy valamilyen korlátozás miatt néhány funkciót az Apple nem enged nekik bevezetni, ilyen lehet például az offline mentés az órára.

Spotify az Apple Watch-on

Most sem sikerült ezt a svédeknek bevezetnie, de közel ugyanolyan hasznos funkció az, hogy mostantól iPhone nélkül is vezérelhetjük a Spotify-on elérhető zenéket közvetlen a csuklónkról. Nézzük is, hogyan működik, és miért jó ez nekünk?

A Spotify Apple Watch alkalmazása 2018 óta van velünk, de nem éppen a funkcióinak tárházáról híres, a két évvel ezelőtti képességeiről korábbi cikkünkben olvashattok, ami azóta azért némileg bővült. Azonban továbbra is elsősorban csak egy távirányító, kell hozzá egy olyan eszköz, amin fut a Spotify és ahhoz Spotify Connect segítségével kapcsolódva tudja azt vezérelni. Ez ugyebár nem probléma, ha otthon vagyunk és ott az iPhone, iPad, Mac, Apple TV vagy épp egy Amazon Alexa, mert ezeken mindegyiken fut a zene szolgáltatás és tudjuk az órával is vezérelni.

Mi van azonban akkor, ha el szeretnénk menni futni, és közben zenét hallgatnánk, de nem akarunk iPhone-t vinni magunkkal? Leginkább szívás, mert se offline-ba nem lehet zenéket az órára lementeni (ezt az Apple Music tudja), se önmagában nem tud zenét streamelni az óra (pedig az eSIM-mel ez is működhetne) – vagyis egészen eddig nem tudott ilyet. Szűk körben már az év elején elkezdte tesztelni a Spotify ezt az újítást, azonban csak a héten kezdték nagyobb tömegek számára is elérhetővé tenni.

Az órán a jobb alsó sarokban van egy változó ikon, ami mutatja, hogy éppen min szól a zene, ez lényegében a Spotify Connect gomb, ahol láthatjuk az összes olyan eszközünket, ami neten van és be vagyunk rajta jelentkezve a Spotify-ba.

Itt az óra eddig nem szerepelt, hiszen csak távirányító volt, most azonban már ezt is kiválaszthatjuk. Fontos, hogy azt senki se várja, hogy a csuklóján egyszer csak meg fog szólalni a kedvenc előadója, mert ezt jó okkal nem tették lehetővé a fejlesztők, így csak Bluetooth fül- és fejhallgatók, illetve hangszórók párosítása után használható csak a funkció. Ez amúgy teljesen logikus, mert az ugyan technikailag szólhatna a zene az óráról is, de azért inkább ne szóljon, és mivel kábelen nem lehet fülhallgatót rákötni (szerencsére), így marad a vezeték nélküli megoldás. Futás során egyébként kényelmesebb is, ha nem lóg mindenfelé a zsinór.

Mivel nem egyik napról a másikra fog megjelenni a funkció mindenkinél, ezért türelemmel kell várni, frissíteni kell az alkalmazást és remélni, hogy minél hamarabb elérhető lesz.

Nálad működik már?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem értem ezt a cikket és nem is egyértelmű. Eddig nem lehetett offline lementeni a zenéket és nem lehetett streamelni sem vele. Ez változott meg most. Mármint mi? Ezentúl lehet offline is lementeni a zenéket vagy lehet vele streamelni? Nekem egy sim nélküli órám van, akkor ezzel tudok menni futni? Mi a módja? És még ezernyi kérdés.

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Streamelni lehet, eddig azt sem lehetett.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for Szifon