fbpx Skip to content

Hétfőn az Apple kiküldte a „meghívókat” a november 10-i eseményükre, melyen minden bizonnyal bemutatásra kerülnek az első Apple Silicon chippel felszerelt Mac gépek.

Ez aztán teljesen beindított minden elemzőt és elkezdtek kiszivárogni a „megbízható” információk is. Lesz itt szó kisebb Mac Pro-ról, A14X Benchmarkról, és az AirPods Studio-ról is. Nézzük meg, hogy mit tudtunk meg!

Az első gépek között lesz a 13 colos MacBook Air és MacBook Pro

L0vetodream megerősítette Ming-Chi Kuo még júliusi jóslatát, miszerint az Apple a 13 colos laptopokkal kezdi meg a saját gyártású processzorra való átállást:

https://twitter.com/L0vetodream/status/1323318103145525248?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1323318103145525248%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.macrumors.com%2F2020%2F11%2F02%2Fapple-silicon-13-inch-macbook-air-pro%2F

13 hüvelyk kétszer

Egyszerűen zseniális, hogy ez a Twitter fiók csak úgy random szavakat kirak és ezek általában nagyjából leírják azt, ami történni fog az Apple bemutatón.

Előző hónapban kínai források azt állították, hogy az új asztali Mac-ekre 2021 első feléig várni kell, szóval teljesen elképzelhető, hogy az Apple tényleg kicsiben kezd.

Lehet, hogy a 16 colos MacBook Pro is frissül

Mark Gurman a Bloombergnél azt nyilatkozta, hogy az Apple most 10-én frissíteni fogja a 13 colos Air-t és Pro-t, illetve a 16 colos Pro-t is.

Később aztán frissítette irományát azzal, hogy a két kisebb modell előrehaladottabb stádiumban van, mint a 16-os, ezért nem kizárt, hogy a nagyobbik még várat majd magára.

Ezen felül még ezeket a morzsákat hintette el:

  • a design nem nagyon fog változni a jelenlegi modellekhez képest
  • formabontóbb kialakítást 2021 hoz majd, amikor a MacBook Pro 14,1 és 16,1 colos, mini-LED kijelzős változatban érkezik
  • az új laptopokban az iPhone 12-ből megismert A14 módosított változata lesz megtalálható
  • a teljes Apple Silicon átállás 2 évig fog tartani
  • az Apple dolgozik egy új iMac-en és egy kisebb Mac Pro-n is

Az Apple dolgozik egy új Mac Pro-n is

Az előző bekezdés utolsó pontja megérdemli a saját alcímét, hiszen azután, hogy az Apple tavaly egy teljesen újratervezett Mac Pro-t adott ki, sokkolónak tűnik, hogy egy újabb designon dolgoznak.

Gurman így írt erről:

Az Apple mérnökei egy olyan Mac Pro-n dolgoznak, ami nagyjából fele akkora lesz, mint a mostani. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez a jelenlegi Mac Pro-t cseréli-e le, vagy egy új modell lesz. Az Apple chipek kialakítása segíthet a gép méretének csökkentésében a jobb energiatakarékosság miatt, de a jelenlegi Mac Pro részben a bővíthetőség (például az extra tárhely vagy grafikus kártya) miatt akkora, amekkora.

Ez az új gép azonban 2021-ben vagy 2022-ben érkezik, ami nagy kontraszt az előző architektúra váltáshoz képest, amikor a Mac Pro az elsők közt váltott Intel processzorra.

Az A14X egy bestia

A CPU Monkey oldalra felkerültek az A14X állítólagos értékei. Ez egy olyan chip, ami feltehetően a 2021-es iPad Pro-kba kerül, de egész jó indikátora lehet annak is, hogy mire érdemes számítani az Apple-től egy MacBookban.

A Geekbench 5 egymagos tesztjén 1634 pontot ér el az új chip. Összehasonlításképp az A12Z-nek 1118 jött össze. A többmagos teszten sem vérzik el, ott 7220 pontja van az A14X-nek, míg az A12Z-nek csak 4657.

A lap szerint az A14X egy 12 colos MacBookban és egy 13 colos MacBook Pro-ban lesz megtalálható. Ez is egy érdekes jóslat.

Érdemes megnyitni az oldalt, részletes összehasonlítást vázol fel, és ha igaz, akkor tényleg nagyszerű dolgokra lesz képes az új chip. Alapból 1,8 GHz-en ketyeg majd, 8 GB RAM-mal, de utóbbiból akár 32-t is tud kezelni. Ez valószínűleg inkább a MacBook Pro-k esetében lesz érdekes.

Jövő februárig 2,5 millió Apple Silicon MacBook

A Nikkei becslései szerint az Apple jövő év februárjáig 2,5 millió MacBookot tervez legyártatni Apple Silicon chippel.

Ez egy olyan becslés, ami akár igaz is lehet. Hogy legyen egy kis perspektívád, ha esetleg nem követted volna az Apple eladásait: 2019-ben összesen 12,6 millió MacBookot adott el. Így egy 2,5 millió példányos rendelés 3 hónapra lebontva egyáltalán nem eredményez majd valószínűleg eladhatatlan hegyeket az Apple üzletekben.

Érkezhet az AirPods Studio is

DuanRui állítólag egy megbízható kiszivárogtató, és ő ezt írta Twitteren:

AirPods Studio vagy AirPods Max? Ezt senki se tudja meg november 10 előtt.

Nagyon rejtélyesen fogalmaz, de mivel az elmúlt hónapokban szinte mindenki AirPods Studio-nak hívta a fejhallgatót, engem erősen meglepne, ha a Max nevet kapná. Arra mindenesetre elég volt ez a csiripelés, hogy felkapjuk a fejünket a jóslatára.

Legutóbb DuanRui az iPad Air 4-ben található ujjlenyomat-olvasót jósolta meg, úgyhogy nem is volt olyan rég az, hogy eltalálta, mi fog történni. Vajon most is bejön neki?

Összegzés

Most egy kicsit soknak tűnhet az infó, de ez várható volt, hiszen ez lesz az Apple utolsó eseménye idén, így amit itt nem mutatnak be, az már 2021-re csúszik.

Te mit vársz jövő hét kedd estétől?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for W0lfd W0lfd says:

    Remélem lesz új Apple TV is :hugs:

  2. Avatar for expa expa says:

    Az jó lenne mert a mostaniak semmire sem jók. Ja, eladó egy apple tv 4K/32 :smiley:

  3. Na ja, ez is elmúlt. Titokban bíztam egy új iMac-ben. Az AirTag a TV meg a Studio majd jön a 4. Apple bemutatón :slight_smile:

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Óóó teljesen el is felejtettem! Volt valami érdekes? (nálam ma valamiért csak 9.-e volt egész nap :crazy_face: )

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for W0lfd Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for W0lfd W0lfd says:

    Remélem lesz új Apple TV is :hugs:

  2. Avatar for expa expa says:

    Az jó lenne mert a mostaniak semmire sem jók. Ja, eladó egy apple tv 4K/32 :smiley:

  3. Na ja, ez is elmúlt. Titokban bíztam egy új iMac-ben. Az AirTag a TV meg a Studio majd jön a 4. Apple bemutatón :slight_smile:

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Óóó teljesen el is felejtettem! Volt valami érdekes? (nálam ma valamiért csak 9.-e volt egész nap :crazy_face: )

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for W0lfd Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for 83miki83