fbpx Skip to content

A múlt héten az Apple eltávolította az App Store-ból Az Apple TV Remote alkalmazást, mivel az iOS 11 óta a Remote bekerült az iPhone és az iPad Vezérlőközpontjába, így igazából a külön app szükségtelenné vált.

A Remote app eltávolítását követően egy korábbi Apple tervező a Twitterén osztott meg néhány érdekes részletet az alkalmazás eredeti fejlesztésével kapcsolatosan, amiről a MacRumors is beszámolt.

Alan Cannistraro 2006-ban kezdte el írni az alkalmazást, még mielőtt meglátta volna az első iPhone felhasználói felületét, így annak elemei helyett saját kezelőfelületet hozott létre.

Míg az alkalmazás megjelent verziója csak az iTunes és az Apple TV vezérlését tette lehetővé a felhasználóknak, addig az én prototípusom képes volt az otthoni világításom, a tévék és az erősítők (IR-adapteren keresztüli) ki- és bekapcsolására is.

Egy évvel később, 2009-ben már a telefon érintőképernyője a számítógép egereként is tudott funkcionálni.

Azt is leírta, hogy amikor megmutatta az alkalmazást az Apple akkori vezérigazgatójának, Steve Jobs-nak, annyira lenyűgözte vele, hogy Steve azt válaszolta rá: szeretné, ha a következő Apple TV távirányító is hasonlóan működne, de kijelző nélkül. Öt évbe telt, mire az Apple megvalósította az elképzelést, és megjelent a Siri távirányító.

Az alkalmazás prototípusai gyakorlatilag előrevetítették a Touch Bar, a HomeKit és az AirPlay megjelenését is, de Cannistraro úgy véli, hogy a végső elképzelés még mindig nem valósult meg, és hogy az intelligens otthon vezérlése továbbra is feldarabolt élmény minden ökoszisztémában, és bár mind a HomeKit, mind Alexa egyre okosabb, még van hová fejlődni.

A teljes Twitteres thread ide kattintva olvasható végig.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok