A korábbiaknál alacsonyabb kapacitású akkumulátort kaptak az új iPhone 12 modellek

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyik, ha nem a legfontosabb dolog az Apple felhasználók számára az iPhone akkumulátor kapacitása. Ez minden évben elvárás az Apple felé. A napokban az Anatel brazil ügynökség által közzétett dokumentumok leplezik le az iPhone 12 mini akkumulátor kapacitását.

Elsőként a Tecnoblog cikkéből értesülhettünk arról, hogy az Anatel közzétette az új iPhone 12 mini akkumulátorának kapacitását.

Az alkatrész neve „A2471” és 2227 mAh kapacitású. Ehhez képest az 2020-as iPhone SE 1821 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami 18%-kal kevesebb, mint az új iPhone 12 mini akkumulátor kapacitása.

Ahogy azt az Apple is ígéri, az iPhone 12 mini akár 15 órányi videolejátszást is bír, míg a 2020-as iPhone SE-nél és iPhone 8-nál 13 órát jósolnak. Ez azonban kevesebb, mint a 3110 mAh-s akkumulátorral rendelkező iPhone 11 számára ígért 17 órás akkumulátor élettartam.

Az iPhone 12 2815 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, az iPhone 12 Pro pedig 2775 mAh-s akkumulátort kapott, ami szintén kevesebb, mint az iPhone 11 Pro akkumulátor kapacitása. Az Apple a design miatt ismét egy olyan alkatrészt áldozott be, ami a felhasználók számára az egyik legfontosabb dolog.

Ezenkívül az Anatel megemlíti azt is, hogy az iPhone 12 Pro-t Kína mellett Brazíliában és Indiában a Foxconn egységeiben szerelik össze. Köztudott, hogy az Apple egy ideje ezekben az országokban gyártatja le a termékeinek egy részét, ami betudható a helyi adókedvezményeknek is.

Kérdés persze, hogy mennyiben lesz ténylegesen is érezhető ez a jó pár mAh-s különbség, vagy pedig az új processzor energiatakarékosabb működése ellensúlyozni tudja majd az alacsonyabb kapacitás okozta hátrányt.

Szerinted megérte beáldozni az akkumulátort a design miatt?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Szerintem majd kiderül használat közben, mint eddig mindig és lesznek akiknek elég míg sokan akiknek a nagyobb sem lenne elég. Amugy én azt mondtam már az első kiderült képeknél, hogy simán a 12 mini lehetne vastagabb és azzal sík lenne a hátlap, cserébe nagyobb lehetne az akku. De hát az majd legközelebbi design váltás idején, amennyiben elég sok olvasott portálon jelenik meg róla jó kép. Vagy akkor sem lépik meg :crazy_face:

 2. mtomi95 says:

  Mindenki viccelődött az új iPhone jobb híreken, na most tessék van amiben rosszabb! :smiley:

 3. gunar says:

  Miért is rosszabb? Mivel az akku kisebb akkor rosszabb is? Tesztelted netán, hogy így tudod vagy csak ez most olyan mint a pixelharcosok kijelentései, hogy ha kevesebb akkor az rosszabb is? Akkor a mostani 12 mini is visszalépésnek számit majd sokak körében, mert kisebb mint az elődje. Nem baj rengetegen várták ezt a lépést az apple-től és örömmel üdvözlik is a kb normál méretű okostelót. Sőt rosszabb, mert meg is veszik majd nagyon nagyon sokan, szinte mindenki aki várta az SE2-t a hagyományos házban, de teli kijelzővel és nem kapkodta el a vásárlást az SE2020 -ra.

 4. gusty says:

  Egyszer látnék végre egy korrekt tesztet, ahol nem a faszméregetés megy. Annak van jobb autója, akinek 200 Ah-ás az aksija? Jó lenne, ha végre hozzáértő módon tesztelnének és az üzemidő/kapacitás arányokat hasonlítanák össze. Persze így sincs abszolút rangsor, hiszen nem mindegy hány pixelt kell etetni. Az Apple most 4 készüléket jelentetett meg 3 méretben, lehet majd választani. Nem mindenki telefonál, facebookozik napi 6-8 órát. :slight_smile:

 5. mtomi95 says:

  Jaj már! :smiley: Én ebben igazán független akartam lenni, csak leírtam… De neten ahogy olvasom ezen sokan csámognak most itthon is!

  Az előző szériában is fura volt, hogy a sima 11-nek “nagyobb” aksija volt mint a pro-nak.
  Ott ugye azért, mert a pro az OLED volt.
  A 7-nek “nagyobb” aksija van, mint a 8-nak.
  Ott a Chip volt takarékosabb az újabbnál.

  Gondolom itt is sokat számít majd az új hardver!
  Az új SE is tovább bírja az iPhone 8 akkumulátorával. Nem mellesleg hűvösebb is, játék alatt sem melegszik annyira.
  Szóval számít ez a dolog, de annyit biztos nem, mintha egy tényleg nagyobb teljesítményű akkumulátort tennének bele.
  Bár pénisz war szempontjából ramból és cpu magokból is kevesebb van mint a konkurenciánál, még is mindig gyorsabb mint bármi a piacon! :slight_smile:

  A minit szerintem is vinni fogják mint a cukrot, főleg ha majd lejjebb megy majd az ára!
  Ha egyszer lemenne 180 környékére még annak is iPhoneja lesz aki mindig is utálta! :stuck_out_tongue:
  De ehhez kell még majd egy generáció az tuti, csak nehogy az legyen vele 1-2 évig gyártják aztán elfelejtik ezt a méretet.

 6. Ez inkább arról szól, hogy az Apple látszólag kőbevésett egy számára elfogadható üzemidőt. Azzal, hogy az iPhone 12 (és Pro) energiatakarékosabb procit kapott, nem az üzemidőt növelték, hanem az akkumulátort és a készülék fizikai méretét csökkentették. Az volt a lényeg, hogy üzemidőben kevesebbet ne tudjon és ez -papíron- stimmel. Az más kérdés, hogy az összes közvélemény-kutatásban az üzemidőt szeretnék növelni a vásárlók, akár a többi specifikáció rovására is. De ez nem kívánságműsor.

 7. Mondjuk pont, hogy hivatalosan is 1 órával kevesebb üzemideje van a 12 Pro-nak mint a 11 Pro-nak, ez fent van az Apple oldalán is. Úgyhogy ebben pont, hogy rosszabb lett.

 8. Igen, ez a baj. Mindig az szokott lenni kevesebb akkumulátor, de ugye a jobb Processzor energiahasználat, ERGO nincs gond. Most van. Én az iPhone 11 Pro akkumulátorát álomnak tartom (nem most, mert 1 év után szar, most fogom cseréltetni jövőhéten a készüléket) De az első évben rohadtul szerettem. Ennek ellenére most kapok majd egy rosszabbat (amire végül nem cserélek) és hát ez mi már…

 9. Ezt én is olvastam valahol, de felmentem az Apple oldalára és ott mindkét terméknél ugyanaz az üzemidő volt írva.
  Szerk: most nézem a Pro Max-okat hasonlítottam össze. Ott megegyezik.


 10. Igen, a Pro Max-nál megegyezik, de a Pro-nál nem, és ez elég szomorú…

 11. Engem az elején “ijesztett” meg. 2-3 hónap után már 93%-os volt az akksi, de ezt azóta is tartja. :slight_smile:

 12. Én vajon mit csinálok másképp, hogy az augusztus végén 1 éves XR-em aksija még mindig 100%-os kapacitáson van? :smiley:

 13. gunar says:

  Mennyi teljes töltési ciklus van benne?

 14. Azt hol találom?

 15. gunar says:

  Valamelyik programmal lehet kiolvastatni, ha használsz ilyent. talán az iMazing volt azt hiszem. Van vagy volt annak próba verziója is amennyire emléxem. (PC v Mac )

 16. Ja semmi ilyesmit nem használok.

 17. gunar says:

  Én most néztem wifi-n az SE akkuját és 907 ciklust számolt, ami kb fedheti is a valóságot. Nekem is valami nem teljes verzió van belöle, de ezt kiírja. Persze lehet amit írtál jobb, csak mivel ezt is talán egy éve nem kellett használnom, így most újabbat nem telepítek.

 18. Bob says:

  Nekem a 10 hónapos 11 Pro 200 ciklussal 99%-os :slight_smile:

 19. gunar says:

  Végül is a mienk még 83%-ot mutat 4.5 évesen a 907 ciklussal és azt írja még képes a csúcs teljesítmény leadására.

 20. Láttam, benne lesz a cikkben. Most cseréltettem ki az iPhone 11 Pro-mat (AppleCare+), ami 92%-os akkumulátor volt 1 év után. +1,5-2h tud többet most. A videóban lévő iPhone 11 Pro sztem még 1 éves is, tehát még nagyobb különbség lehet az új iPhone 11 Pro és 12 Pro között. Szomorú.

 21. Hát valószínű, hogy megint kell akksis tok ehhez az iPhone-hoz :unamused: A 11 Pro-hoz megvettem, de csak, ha utazni mentünk tettem rá.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!