fbpx Skip to content

Az egyik, ha nem a legfontosabb dolog az Apple felhasználók számára az iPhone akkumulátor kapacitása. Ez minden évben elvárás az Apple felé. A napokban az Anatel brazil ügynökség által közzétett dokumentumok leplezik le az iPhone 12 mini akkumulátor kapacitását.

Elsőként a Tecnoblog cikkéből értesülhettünk arról, hogy az Anatel közzétette az új iPhone 12 mini akkumulátorának kapacitását.

Az alkatrész neve „A2471” és 2227 mAh kapacitású. Ehhez képest az 2020-as iPhone SE 1821 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami 18%-kal kevesebb, mint az új iPhone 12 mini akkumulátor kapacitása.

Ahogy azt az Apple is ígéri, az iPhone 12 mini akár 15 órányi videolejátszást is bír, míg a 2020-as iPhone SE-nél és iPhone 8-nál 13 órát jósolnak. Ez azonban kevesebb, mint a 3110 mAh-s akkumulátorral rendelkező iPhone 11 számára ígért 17 órás akkumulátor élettartam.

Az iPhone 12 2815 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, az iPhone 12 Pro pedig 2775 mAh-s akkumulátort kapott, ami szintén kevesebb, mint az iPhone 11 Pro akkumulátor kapacitása. Az Apple a design miatt ismét egy olyan alkatrészt áldozott be, ami a felhasználók számára az egyik legfontosabb dolog.

Ezenkívül az Anatel megemlíti azt is, hogy az iPhone 12 Pro-t Kína mellett Brazíliában és Indiában a Foxconn egységeiben szerelik össze. Köztudott, hogy az Apple egy ideje ezekben az országokban gyártatja le a termékeinek egy részét, ami betudható a helyi adókedvezményeknek is.

Kérdés persze, hogy mennyiben lesz ténylegesen is érezhető ez a jó pár mAh-s különbség, vagy pedig az új processzor energiatakarékosabb működése ellensúlyozni tudja majd az alacsonyabb kapacitás okozta hátrányt.

Szerinted megérte beáldozni az akkumulátort a design miatt?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.