fbpx Skip to content

A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékeket, amelyek a teljesség igénye nélkül 5G támogatással, frissített kamerákkal, LiDAR szkennerrel, leegyenesített oldalakkal, és Ceramic Shield előlappal érkeznek.

De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk az Apple a termékoldalon, mennyibe kerülnek és mikor jelennek meg!

A Pro és az 5G találkozik. Az A14 Bionic rakétaként száguld el minden más okos­telefonchip mellett. A Pro kamera­rendszer eddig nem látott szintre emeli a gyenge fény­viszonyok melletti fény­képezést – és az iPhone 12 Pro Max még ezt is képes fokozni. A Ceramic Shield előlap pedig négyszer jobban teljesít az ejtésteszten. Lássuk, mit tud!

Ceramic Shield. Anyagában erősebb.

A legerősebb üvegborítás okos­telefonon eddig is az iPhone‑é volt. Az iPhone 12 Próval csak úgy szárnyalhatjuk túl a korábbi modellek strapabírását, ha behozunk egy vadonatúj anyagot.

Nanoméretű kerámiakristályok

Itt lép láthatatlanul a képbe a Ceramic Shield. Az üveg belső szerkezetébe nanoméretű kerámiakristályokat építettünk be, melyek keményebbek a legtöbb fémnél. Egyszerűen hangzik, ugye? Valójában elképesztően bonyolult – a kerámia ugyanis nem átlátszó. A kristályok típusát és a kristályosság mértékét beállítva sikerült olyan különleges összetételt kialakítanunk, ami teljesen kiaknázza a kerámia ellenálló képességét, miközben átlátszó marad. Ez a technológiai áttörés tette lehetővé, hogy a Ceramic Shieldet használjuk a kijelzőinkben. Most elsőként jelenik meg okos­telefonon, és erősebb bármelyik okostelefon-üvegnél.

Dupla ioncserés eljárás

Nagyon fontos, hogy az üveg ne csak erős legyen, hanem karcálló is. Ezért ugyanazzal a dupla ioncserés eljárással tettük ellenállóvá a mindennapos karcolásokkal és kopással szemben, mint amit már a hátlap üvegénél is sikeresen alkalmaztunk.

Négyszer erősebb védelem, ha leejted

A Ceramic Shielden kívül van még valami, aminek köszönhetően az előlap igazán bírja a strapát: a kijel­ző egy síkban van a telefon szélével, így még nagyobb védelmet ad. A korábbiakhoz képest négyszer olyan jól bírja, ha leejted – egy év alatt e téren iPhone még nem tett ekkora előrelépést.

Van az 5G. És van az 5G iPhone‑on.

Az 5G a mobilinternet új dimenziója az iPhone-on. Eddig sosem látott sebességre képes, és a leterhelt hálózatokon is jobban működik. Mostantól útközben sem gond a nagy fájlok letöltése és kiváló minőségű HDR-filmek streamelése. Az. Idegesítő. Akadozás. Nélkül. Minden okostelefon közül az iPhone tudja kezelni a legtöbb 5G-sávot, így több helyen használhatod ki vele az 5G előnyeit. Ez a hihetetlen sebesség az appok jövőjében is páratlan lehetőségeket nyit.

Az 5G-hez tervezett iPhone

Egyedi, rendkívül érzékeny és hihetetlenül hatékony antennákat és rádiófrekvenciás alkatrészeket terveztünk. Ezután minden okostelefonnál több 5G-sáv támogatását építettük be az iPhone 12 Próba, hogy még több helyen használhasd az 5G hálózatokat.

Optimalizált szoftver

Az alkal­mazásoktól a rendszerszintű szolgáltatásokig az egész szoftveres környezetet megvizsgáltuk, és úgy optimalizáltuk, hogy ki tudja használni az 5G minden előnyét. Számos app anélkül is ki tudja aknázni az 5G sebességét, hogy több energiára lenne szüksége.

Az intelligens adatforgalmi mód hatékonyan gazdálkodik az akkuval

Az iPhone okosabban vált 5G-re, ami gyorsabb rajta. Ha egy művelet – például a háttérben futó szoftverfrissítés – nem igényel 5G-sebességet, a telefonod auto­ma­ti­ku­san LTE‑re vált, hogy kevésbé merítse az akkumulátort. De amint olyasmibe fogsz, amihez kell a gyors kapcsolat – például letöltesz egy egész évadot a kedvenc sorozatodból –, az iPhone 12 Pro 5G-re kapcsol. Természetesen azt is beállíthatod, hogy a telefonod mindig az 5G-t használja, amikor csak lehet.

És mindez még csak a kezdet

A szolgáltatókkal közösen végzett nagy léptékű mérnöki és tesztelési munkával optimalizáltuk az 5G hálózatok működését. Az eddigi eredmények: lenyűgöző sebességek a gyakorlatban, jobb minőségű hívások, hosszabb aksiüzemidő és lefedettség az egész világon. Ez az 5G iPhone‑stílusban.

A14 Bionic – Csak az elődje ér a nyomába.

Az A14 Bionic az iparág első 5 nanométeres chipje. Korszerű alkotó­elemeinek szélessége a szó szoros értelmében csupán néhány atomnyi. Így 40%-kal több tranzisztor gyorsítja a processzort energia­takarékosabb működés mellett is, ami megnöveli az akkumulátor üzemidejét. Az új képjel­feldolgozó processzor pedig Dolby Vision-videók rögzítését teszi lehetővé – erre eddig a filmgyártásban hasz­nált profi kamerák sem voltak képesek, nemhogy egy telefon.

11,8 milliárd tranzisztor

Mi a méret csökkentése mellett döntöttünk. Az iPhone 12 Prót az iparág első 5 nanométeres chipje hajtja. Ennek a chipnek atomokban kifejezhető méretű összetevői vannak, ami azt jelenti, hogy a tranzisztorokat elképesztően közel lehet zsúfolni egymáshoz. Vagyis az energia gyorsabban jut el egyikből a másikba – és kevesebb vész el belőle útközben. Ez a titka annak, hogy az A14 Bionic egyszerre tud gyorsabb és energia­takarékosabb lenni.

16 magos Neural Engine: 11 billió művelet másodpercenként

A Neural Engine teljesítménye ugrásszerűen megnőtt, mivel 8 helyett már 16 mag dolgozik benne. Így akár 80%-kal gyorsabbak a nagy teljesítményigényű gépi tanulási feladatok – például a fotók részleteinek feljavítása a Deep Fusionnel. A processzor speciális gépi tanulási gyorsítómoduljai is 70%‑kal gyorsabbak lettek, és bármelyik alkal­mazás kihasználhatja a chip megnövekedett teljesítményét.

Vadonatúj képjelfeldolgozó egység: 4K-s HDR-videofelvétel Dolby Vision techno­lógiával

És hogy mit jelent mindez számodra? Rengeteget. A teljes rendszeren érezhető teljesítménynövekedést. Élethűbb fotókat a Smart HDR 3‑nak köszönhetően. Részlet­gazdagabb, csúcsminőségű videókat a képjel­feldolgozó egységben újonnan megjelenő időbeli zaj­csökkentés révén. És profi stúdiók számítógépei helyett a telefonodon, felvétel közben Dolby Vision formátumba kódolt videókat. Még sosem készült az A14 Bionichoz fogható chip, és már alig várjuk, hogy lássuk, milyen csodákat alkotsz vele.

LiDAR-szkenner

A NASA a következő Marsra szállásnál LiDAR-technológiát használ. Az iPhone 12 Pro egy LiDAR-szkennerrel méri meg, mennyi idő alatt verődik vissza a fény a tárgyakról, és ez alapján megrajzolja a környezeted mélységtérképét. Mivel a működése ultragyors és pontos, az AR‑appok akár élethű esőerdővé is varázsolhatják körülötted a szobát, vagy megmutathatják, hogy állna egy új cipő a lábadon.

Az iPhone-t eddig is minden elemében az AR-rel való használatra terveztük, de az iPhone 12 Pro LiDAR-szkennerével teljesen új lehetőségek nyílnak.

Több információ a nagyobb pontosságért: részletes mélységtérkép néhány nanoszekundum alatt

A LiDAR-szkenner úgy állapítja meg a tárgyak abszolút távolságát, hogy láthatatlan fény­nyalábokat bocsát ki, és megméri, mennyi idő alatt jutnak el az adótól az objektumokig, majd onnan vissza az érzékelőhöz. A LiDAR az iOS 14 mélység­érzékelő keret­rendszereit használva állít elő hatalmas mennyiségű nagy felbon­tású adatot, amely a kamera egész látómezőjét lefedi. A nyalábok kibocsátását néhány nano­szekundumonként megismétli, folyama­tosan gyűjtve a mérési adatokat, és ezzel egyre pontosítva a mélység­térképet. Ez teljesen újraértelmezi az AR‑élményt.

AR azonnal

A LiDAR-technológia rögtön fel tudja mérni környezeted felületeit, hogy az AR‑appok haladéktalanul elkezdhessék elemezni a helyszínt, és egyedi élményeket nyújthassanak.

A helyszín geometriájának felmérése

A helyiség minden felületét aprólékosan leképezve a LiDAR pontosan oda tudja helyezni az AR-tartalmakat, ahol valóságosnak hatnak – a kanapé sarkába, a széked támlájára vagy éppen az íróasztalodon uralkodó káosz közepére. Ez sokkal kifinomultabb AR‑appoknak nyit utat. Ha például egy tájat vetítesz a nappalidba, a fű csak a padlón nő, és a fűszálak a bútorok körül fognak ringatózni, tökéletesen alkalmazkodva a szobához.

Fejlettebb objektumkitakarás

A pontosabb mélységtérkép segítségével az iPhone 12 Pro azt is jobban meg tudja állapítani, hogy a tárgyak hol helyezkednek el egymáshoz viszonyítva. Vagyis a kocsibejáródon átszaladó AR-karakterek az autód mögött, de a fa előtt fognak elrohanni – hogy te mindvégig elmélyülhess az élményben.

Sötétben is látó kamera: portrék Éjszakai módban

A LiDAR képességeit a Pro kamera­rendszer is kihasználja – például félhomályban akár hatszor gyorsabban fókuszál. A mélységtérképnek köszönhetően már a széles látószögű kamerával is készíthetsz portrékat Éjszakai módban. Sőt, a Neural Engine félhomályban is olyan portréfotókat alkot, amelyeken gyönyörűen elmosódó háttér előtt élesen rajzolódnak ki az arcok.

Pro kamera­rendszer – fényévekkel jobb Éjszakai mód.

Az Éjszakai mód a széles és az ultraszéles látószögű kamerán is működik, és minden eddiginél bámulatosabb esti képeket készíthetsz vele.

A LiDAR jóvoltából már portrékat is fotózhatsz Éjszakai módban. A széles látószögű kamera pedig 27 százalékkal több fényt enged be, így éjjel-nappal részlet­gazdagabb és élesebb képek készülhetnek.

  • Az ƒ/1,6-os fényrekeszű széles látószögű kamera 27%‑kal több fényt fog be
  • Új, héttagú széles látószögű objektív a széltől szélig éles képekért
  • Az új optikai kép­stabilizálás másod­percenként 5000 igazítást végez
  • Akár 6-szor gyorsabb automatikus élesség­állítás gyenge fényben a LiDAR segítségével

12 Pro Max. Camera Maxima.

A nagyobbik iPhone a Pro kamerarendszert is kimaxolja. A 47 százalékkal nagyobb érzékelő és a nagyobb méretű képpontok hatalmas mértékben növelik a széles látószögű kamera fénybefogadó képességét.

Az új optikai kép­stabilizálás a lencse helyett az érzékelőt stabilizálja, így a képeid élesek lesznek – még ha nem is tudod stabilan tartani az iPhone‑odat. Az új, 65 mm‑es telefotó­kamerával pedig jobban ráközelíthetsz a portréid alanyára.

  • 87%-kal jobb minőségű felvételek gyenge fény­viszonyok közt
  • Ötszörös optikaizoom-tartomány
  • Nagyobb, 1,7 μm-es képpontok
  • Új szenzor­­mozgatásos optikai kép­stabilizálás

Menet közben is stabil.

Az iPhone 12 Prón működő optikai kép­stabilizálás (OIS) másodpercenként 5000-szer – az iPhone 11 Próhoz képest ötször gyorsabban – igazít a széles látószögű kamerán, ami fantasztikusan éles fotókat és stabil videókat eredményez. Az iPhone 12 Pro Max széles látószögű kamerájának stabilizálásához azonban egy egészen másfajta rendszert kellett kifejlesztenünk.

Új kamera, új OIS

Az iPhone 12 Pro Maxot nagyobb méretű széles látószögű érzékelővel láttuk el, amelynek a képpontjai is nagyobbak, hogy több fény begyűjtésével élethűbb és gazdagabb színvilágú fotókat készíthess. Ezért olyan megoldást dolgoztunk ki, amely kizárólag az érzékelő mozgatásával tudja minden eddiginél jobban stabilizálni a képet. Ez a szenzor­mozgatásos OIS, mely újraírja a kép­stabilizálás szabályait.

DSLR-technológia iPhone méretben

Mostanáig csak a DSLR-kamerák voltak képesek szenzor­mozgatásos kép­stabilizálásra. Ez az első alkalom, hogy a techno­lógia megjelenik az iPhone‑ban. Akár a gyerekekkel fogócskázol a parkban, akár egy földúton tartod ki az iPhone-od az autó ablakán, a felvételeid mostantól stabilabbak és élesebbek lesznek, mint valaha.

A portrék éjszaka is életre kelnek.

A széles látószögű kamerával Éjszakai módban készített portrék élénk színekkel kápráztatnak el, a háttérfényeket – például az épületekből kiszűrődő vagy az utcai világítást – pedig gyönyörű bokeh effekt emeli ki.

Elég egyetlen apró fényforrás ahhoz, hogy a LiDAR és az A14 Bionic chip kirajzolják az előtér minden mintáját és textúráját, és a helyiség egészét valósághű színekben örökítsék meg.

Közepesen erős vagy gyenge megvilágításnál működésbe lép a Deep Fusion: a Neural Engine több eltérő expozíciójú felvétel pixelenkénti elem­zésével hihetetlen részletességű képet készít a nagyítóról, a lányról és a falról.

Így alkottuk meg a Deep Fusiont.

Világosban könnyű éles és részletgazdag fotókat készíteni. A közepesen és gyengén megvilágított jelenetekhez – például a hajnali tájképekhez és a gyertya­fényes vacsorákhoz – bekapcsol a Deep Fusion, és kirajzolja azokat az apró részleteket, amiktől igazán nagy­szerű lesz a fotód.

Több expozícióból egyetlen kép

Az alapok ugyanazok, mint a HDR‑képeknél. Amikor lefotózol valamit, a kamera valójában egy egész sorozatot készít különböző expozíciójú képekből. A HDR-felvételt e képek egyesítésével hozza létre, kiválasztva a tárgyadnak legelőnyösebb expozíciót, növelve a csúcs­fények és az árnyékok részlet­gazdagságát, és csökkentve a képzajt.

Képpontok millióit elemzi valós időben

Az iPhone 12 Prón működő Deep Fusion tovább megy annál, amit a HDR tud. Képpontról képpontra végigfuttatja a multiexpozíciós sorozat felvételeit az A14 Bionic Neural Engine modulján, mely egyenként kiválogatja a lehető legjobb élességet, legélethűbb színeket, valamint legrészletesebb csúcs­fényeket és árnyékokat eredményező kép­pontokat, majd ezeket egyesíti a csodálatosan részletgazdag végső fotóvá.

80%-kal gyorsabb Neural Engine

A Deep Fusion egyetlen más okos­telefonon sem található meg – és az A14 Bionic sebességének köszönhetően most jobban és gyorsabban működik, mint valaha. Az iPhone idei egyik nagy újdonsága, hogy a technológiát az összes kamerára, így az előlapi TrueDepth kamerára is kiterjesztettük. Mostantól bármit is fotózol, biztos lehetsz benne, hogy a vég­eredmény páratlanul részletgazdag lesz.

Kifinomult Portré mód.

A fejlettebb gépi tanulásnak köszönhetően az iPhone 12 Pro minden korábbinál jobban el tudja különíteni a fotó­­alanyt a háttértől. Vezérlőivel a háttér elmosódottságát és az arcokra vetülő fény erősségét is szabályozhatod.

Részletgazdag fotók. Egy pillanat és a mesterséges intelligencia műve.

A Smart HDR 3 minden fotódon auto­ma­ti­ku­san finomhangolja a csúcsfényeket, az árnyékokat és a kontúrokat. Még a ragyogó déli napsütésben készített képen is jól látszanak a nő arcának részletei, az árnyékos részeket pedig a rendkívül mély feketék teszik igazán élethűvé.

A Smart HDR 3-nak köszönhetően a kép tökéletesen örökíti meg a naplemente előtti pillanatok varázslatos hangulatát, kiemelve a szikla legapróbb részleteit, miközben az ég halvány­kék árnyalatát is pontosan visszaadja.

A Smart HDR 3 finomhangolja a fehér­egyensúlyt, és a megtörő hullám habjának formája és apró részletei a gyors mozgás ellenére is tökéletesen kirajzolódnak.

A Smart HDR 3 – gépi tanulást használva – az arcokon túl már a kép többi elemét is fel tudja ismerni, és anélkül emeli ki a kiszáradt talaj repedéseit és a domboldal durva felületét, hogy közben az ég kékje zajossá válna.

Egy kamera, ami fotósként gondolkodik.

A Smart HDR 3 funkcióval a kamera úgy tudja azonosítani a hétköz­napi fotó­témák elemeit, mintha emberi szemmel látna. A fotó különböző részeit ezután egyenként igazítja ki, hogy a végeredmény a lehető legélethűbb legyen.

Fejlett gépi tanulás

A funkció neurális hálózatokból meríti tudását, melyeket azzal tanítunk be, hogy sokszor ismételve mutatunk nekik különböző szituációkban készült képeket. Az A14 Bionic Neural Engine‑je az emberi agyhoz hasonlóan egy idő után megtanul felismerni bizonyos jeleneteket.

80%-kal gyorsabb Neural Engine: intelligens képfeldolgozási döntések

A Neural Engine azonnal felismeri a témákat, és megkülönbözteti az épületeket az égtől, a hófödte hegyeket a felhőktől – sőt, még az ételt is az alatta lévő tányértól. Így pontosan meg tudja határozni, hogy a kép mely részein és milyen mértékben hangsúlyozza ki a textúrákat, illetve állítsa át a kontrasztot, a fehér­egyensúlyt vagy a telítettséget a lehető legélethűbb végeredményhez.

iPhone 12 Pro Maxszal fényképezve.

A 65 mm‑es telefotókamera 2,5‑szeres zoomjával lefotózhatod az apró részleteket anélkül, hogy közelebb mennél a képed alanyához.

A széles látószögű kamera érzékelőjének nagyobb képpontjai képesek előhozni az alig kivehető mintázatokat és textúrákat, elképesztően részlet­gazdaggá téve a fotóidat – külön megvilágítás nélkül is.

A színek szinte bármilyen fényben megkapóan valósághűek – mint a ruha áttetsző vörösei vagy a háttér neonfényeinek élénk színei.

Fókuszban a lényeg.

Ultraszéles látószög

Az iPhone 12 Pro és Pro Max ultraszéles látószögű kamerája az alábbi specifikációval rendelkezik:

  • 13 mm-es fókusztávolság
  • 120 fokos látószög
  • ƒ/2,4-es fényrekesz
  • Öttagú objektív
  • Lencsekorrekció

Széles látószög

Az iPhone 12 Pro és Pro Max széles látószögű kamerája az alábbi specifikációval rendelkezik:

  • 26 mm-es fókusztávolság
  • 1,4 µm-es képpontok az iPhone 12 Pro, illetve 1,7 µm-es képpontok az iPhone 12 Pro Max esetén
  • ƒ/1,6-os fényrekesz
  • Focus Pixels technológia az összes képponton
  • Héttagú objektív
  • Optikai kép­stabilizálás az iPhone 12 Pro, illetve Szenzor­mozgatásos optikai kép­stabilizálás az iPhone 12 Pro Max esetén

Telefotó

Az iPhone 12 Pro és Pro Max telefotó kamerája az alábbi specifikációval rendelkezik:

  • 52 mm-es fókusztávolság az iPhone 12 Pro, illetve 65 mm-es fókusztávolság az iPhone 12 Pro Max esetén
  • ƒ/2,0-s fényrekesz az iPhone 12 Pro, illetve ƒ/2,2-es fényrekesz az iPhone 12 Pro Max esetén
  • Focus Pixels technológia
  • Hattagú objektív
  • Optikai kép­stabilizálás

Apple ProRAW. Abszurd mennyiségű kreativitás a kezedben.

Hamarosan érkezik | A ProRAW formátum a standard RAW-adatok mellett az Apple képfeldolgozási folyamatának adatait is tartalmazza.

Mivel a képeket így már a zaj­csökkentés és a többféle expozíción alapuló javítások utáni állapotukban kezdheted el szerkeszteni, több időd marad a színek és a fehér­egyensúly finomhangolására.

Dolby Vision– Új profi videoélmény. Csak az iPhone-on.

Már az is óriási lépés volt, hogy 8‑ról 10 bites HDR-videofelvételre váltottunk – ami sokkal több rögzített színt eredményez. Azonban a felvételtől a lejátszásig Dolby Vision formátumú videokezelés még a filmiparban hasz­nált kameráknál is többre teszi képessé az iPhone 12 Prót.

Valós idejű Dolby Vision-rögzítés

A Dolby Vision-fényelés egy időigényes eljárás, amit manapság egyszerre végeznek el az egész filmen az utómunka-stúdiók profi számítógépeit használva. De ez a masszív munkafolyamat mostantól elfér a zsebedben. Ehhez kifejlesztettünk egy teljesen új, dinamikus Dolby Vision-képjavítási módszert, amely menet közben alkalmazható minden egyes képkockán.

Az Apple saját képjel­feldolgozója

Hogyan működik? Az iPhone 12 Pro hisztogramot, azaz színtónus­eloszlási grafikont készít minden egyes képkockáról azzal, hogy a képkocka két expozícióját továbbítja az Apple tervezte képjelfeldolgozónak. Majd ezen hisztogram alapján hozza létre a Dolby Vision-metaadatokat. Mindez valós időben történik az A14 Bionic észbontó sebességének köszönhetően.

Dolby Vision-szerkesztés okos­telefonon

Az iPhone 12 Pro előtt az okostelefonok felvenni sem tudtak Dolby Vision-videót – nem hogy szerkeszteni. Ezeket a felvételeket viszont mostantól közvetlenül az iPhone‑odon, a Fotók, az iMovie vagy a Clips appban szerkesztheted. Vagy Macen, a Final Cut Próval (az ezt támogató verzió még idén érkezik).

Dolby Vision a felvételtől a lejátszásig

Az iPhone 12 Pro szédületesen gyors chipje 4K‑s Dolby Vision-videók rögzítését teszi lehetővé akár 60 képkocka/s sebességgel. A felvételeket ezután a már ismert módokon, könnyedén szerkesztheted a mobilodon. A kész filmeket pedig egy koppintással átlőheted a tévédre AirPlayjel.5 Ezt az elképesztő élményt egyetlen másik telefon sem tudja nyújtani.

Minden éjjel filmbe illő.

A széles látószögű kamera nagyobb érzékelői sokkal több részletet hoznak ki az árnyékokból. Ha művészi látványossággal szeretnéd megörökíteni a mozgást egy adott helyszínen, helyezd az iPhone-od állványra, és az Éjszakai móddal mostantól akár alkonyattól pirkadatig tartó time-lapse-videókat is készíthetsz.

  • 87%‑kal jobb teljesítmény éjszakai videózáshoz az iPhone 12 Pro Maxon
  • Új képjel­feldolgozó processzor hatékonyabb zajcsökkentéssel a részle­tesebb képekért

TrueDepth kamera – Az Éjszakai móddal sosincs túl késő egy szelfihez.

Az Éjszakai mód az előlapi kamerára is megérkezett, így gyengébb fényekben még részletgazdagabb és természetesebb színárnyalatú fotókat készíthetsz magadról. Az előlapi kamerán emellett a Deep Fusion, a Smart HDR 3 és a Dolby Vision-felvétel is működik. Így minden fényben a legjobb arcodat mutathatod.

Super Retina XDR‑kijel­ző – Tengernyi pixel.

Mitől lehet még jobb a legnagyobb fényerejű kijel­zőnk? Attól, hogy nagyobb. Az új lapos dizájnú keret élei, valamint egyedi, rugalmas OLED‑ünk jóvoltából egészen a peremig vihettük a kijel­ző bámulatos színminőségét, fényerejét és kontrasztját.

  • Akár 1200 nit csúcsfényerő a HDR-fotókhoz és ‑videókhoz
  • 2 000 000:1 kontrasztarány a színhű fekete és az élénk fehér árnyalatokért
  • Több mint 3,4 millió képpont az iPhone 12 Pro Maxon – a legtöbb az iPhone történetében

MagSafe kiegészítők – Egymásra kattannak.

Pattintsd össze, és kész. Pattints rá tokot, tárcát vagy akár mindkettőt. (Ne aggódj: a tárca le van árnyékolva, így nem tesz kárt a bankkártyád mágnescsíkjában.)

Turbótöltés vezeték nélkül.

A mágnesek mindig tökéletesen a helyükre pattannak, hogy még gyorsabb lehessen a vezeték nélküli töltés.

Még az apróságokra is nagyon figyeltünk.

Világszerte a legjobb lefedettség

Az iPhone 12 Pro akár 20 5G-sávot és akár 32 LTE-sávot is képes kezelni – ez több minden más okos­telefonnál. Így tudja biztosítani a világ legtöbb helyen használható roamingját.

Megdupláztuk az alaptárhelyet

Az iPhone 12 Pro alap­tárhelye 128 GB, így a korábbihoz képest kétszer annyi helyet ad a fotóknak és a videóknak.

Több kép, gyorsabb feldolgozás

Gyorsan készítenél pár fotót? Az iPhone intelligensen alkalmazkodik, és a feldolgozás felgyorsításával teszi lehetővé, hogy teljes egészében elkapd a pillanatot.

Térhangzás Dolby Atmos techno­lógiával

A hang 3D‑ben körülölel – mintha benne lennél a jelenetben.

Használj két számot

Az eSIM funkcióval két SIM lehet a telefonban, így ugyanazon az iPhone‑on használ­hatod a magán- és az üzleti számodat is.

Újrahasznosított ritka­földfémek a mágnesekben

Az iPhone 12 Pro mágneseiben – és a MagSafe kiegészí­tőkben is – 100%‑ban újra­hasznosított ritka­földfémeket használunk.

Hazai iPhone 12 Pro és Pro Max árak, megjelenés

Az iPhone 12 Pro esetén ezekkel az árakkal kell számolni:

  • 128GB: 439 990Ft
  • 256GB: 483 990Ft
  • 512GB: 571 990Ft

Az iPhone 12 Pro Max esetén pedig ezekkel:

  • 128GB: 479 990Ft
  • 256GB: 523 990Ft
  • 512GB: 611 990Ft

Az iPhone 12 Pro október 16-tól előrendelhető, és október 23-án érkezik a vásárlókhoz. Az iPhone 12 Pro Max november 6-tól előrendelhető, és november 13-án érkezik meg a vásárlókhoz.

Érdemes lehet 2021 januárjáig várni a vásárlással a jótállás szabályainak változása miatt

 

Mivel 2021 januárjával változnak itthon a jótállás szabályai, ezért érdemes elgondolkozni azon, hogy várjunk a vásárlással, mert ha jövőre vesszük meg, akkor az már 3 év kötelező jótállást jelent majd a készülékünkre, hiszen 250 000 Ft felett fizettünk érte. Erről bővebben itt írtunk: Apple: garancia, jótállás, AppleCare és AppleCare+ 2021-ben.

Az iPhone 12 Pro és iPhone Pro Max készülékekhez már megvásárolhatóak a különböző tokok a smartdiszkont.hu webáruházból, érdemes körbenézni náluk.

Összegezve

Az 5G megjelenése mindenképpen egy pozitív lépés, viszont hazánkban egyelőre még eléggé gyerekcipőben jár a történet. Az új kamera, a LiDAR szkenner, és főleg az iPhone 12 Pro Max új képstabilizálási megoldása, illetve nagyobb képérzékelő mérete és a Dolby Vision és HDR videók rögzítése viszont már mindenki számára jobban megfogható újdonság. Ha emellé még hozzá vesszük az egyenes oldalakat, a mágnesesen felcsattanó tokot, tárcát és vezeték nélküli töltőt, valamint az Apple állítása szerint négyszer ellenállóbb Ceramic Shield előlapot, mindenképp érdekes opció lehet.

Akik pedig az iPhone 6 előtti formavilágot várták, azok számára mondhatni “instant get”. ?‍♂️???

Sajnos az áraknak viszont a legkevésbé sem tett jót az idei év, mert míg az USA-ban a iPhone 12 Pro kezdő ára továbbra is nettó 999 dollár, addig az itthoni 439 990 Ft középárfolyamon nézve máris nagyjából 1447 dollárnak felel meg… ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sajnos megint nem csak a kijelzo lesz a kulonbseg a sima es a max kozott…en tavaly megvettem a 11pro-t a 7 utan. Szeretem, de azert nem vagtam hatast a kamerajatol, pedig ezt is agyondicsertek, kivancsi leszek a 12pro-ra. Bar inkabb 13, 14 korul fogok valtani :rofl::rofl::rofl:

  2. Talán mintha az optikai képstabilizátor sem egyforma lenne a Proban és a Maxban.

  3. Avatar for rXc rXc says:

    Végignéztem a bemutatót.
    Ezt az elképesztő mennyiségű bullshitet amit összehordtak, hihetetlen. Persze profin volt összerakva, ahogy mindig.
    Gyakorlatilag annyi történt, hogy megkapta a kötelező 5G-t, és… ja és a Lidar scannert. Ami benne van az iPademben is. Fél éve van meg. Eddig egyszer használtam.
    Az pedig, hogy 2020-ban egy “pro” telefon, amit a kamerákkal akarnak eladni, még mindig csak 12 MP, az több mint szánalmas.

    Szóval nekem marad az XS, amíg ki nem leheli a lelkét… :smiley:

  4. Avatar for Before Before says:

    Nekem végig bejelzett a gag-reflexem, annyira hányingerkeltően édes-nyálas-bűbájos a szöveg, végtelenül szánalmasan túltolt rettenet. Egyszerűen alig lehet kihámozni belőle a lényeget, az ember szeme - önvédelmi reflexként - át-átugorja a részleteket. Egyszerűen rossz olvasni és inkább elveszi a kedvem a vásárlástól, semmint felkelti a vágyat, hogy legyen egy ilyen telefonom.
    Ami viszont hülyeség, nem is értem, hogy létezhet még manapság is valaki, aki a faszméregetős MP-háborúban látja a lényeget egy kameráról szóló kommentben. Igen, a 12MP gáz, bőven elég lenne 6-8, ami alacsony zajszinttel dolgozik, éles és pixelpontos képet ad. Magyarázhat az Apple bármit, a fotói olyan szarok, hogy rémálom velük dolgozni. Persze az erre kihegyezett kijelzőn, agyonszaturálva lehet, hogy jól mutatnak, de ennyi. Ha belenéz az ember egy képbe, csak maszatos foltok vannak pixelek helyett.

    Már régóta érik a telefoncsere, bár őszintén szólva tökéletesen elvagyok a 6s+ iPhone-ommal, de ez még mindig nem tűnik kihagyhatatlannak. A dizájn javult egy hangyányit, de a kamerasziget számomra feldolgozhatatlan, bár az is nyilvánvaló, hogy ez így is fog maradni, amit valahol tisztelni is tudok, mert ekkora optikákat nem lehet jobban besüllyeszteni a házba, legalább ebben nem áldozták be a minőséget a dizájn oltárán. Ami nekem nagyon hiányzik, az az ujjlenyomat-olvasás, valahogy azt érzem “selling pointnak” a magam számára, ha az a funkció visszakerülne az iPhone-okba. Ja, meg instant get max féláron lenne, ez így kicsit meredek.
    A cikkhez hozzáfűzött árösszehasonlítás pedig erősen sánta, nettó ára bruttóval összehasonlítani nem túl informatív. Persze kint sokkal kevesebb az ÁFA, így a 999 dollár nem lesz 1270, de ha már magyar adókkal számolunk, mégiscsak ezt illene összehasonlítani.

  5. Hát jah.

    • Nincs 2 oldali vezeték nélküli töltés amit minden Android telefon tud már.
    • Nincs kijelző alatti ujjlenyomatolvasó ( tudjuk az csak jövőre jön ).
    • A kamerája valszeg megint el fog vérezni a dxomark-nál.
      +ba lehetne írni, hogy nincs gyorsabb vezetéknélküli és sima töltés.
      Meg lehetne sorolni mi hiányzik ami Androidnál már van.
      semmi olyan újítást nem látok amitől váltanom kellene i8-ról. (Na jó, egy faceID már jó lenne).
  6. A megapixel harcnak nincs sok értelme, de erre már lassan kezd mindenki rájönni. Lehet nyavalyogni, hogy mi már a 12 mp, de a zajosságon és a gigantikus fájlokon kívül nem sokkal tettek le többet a riválisok. Itt kell előhozakodni a szuper zoommal, de szerintem használhatatlan és amatőr megoldás fotózáshoz.
    A Lidar scannerre meg annyit reagálnék, hogy én több képet csinálok fél év alatt, mint te. Vagy csak nem vagy tisztában a technikával és azt hiszed, csak dinókat lehet vele varázsolni a nappalidba.
    Engem például az 5G nem hat meg egyáltalán, jobban örültem volna a 120as kijelzőnek, de majd legközelebb.
    Valóban lehet karcsúnak tartani az újításokat, de akkor is, legalább járjunk utána a dolgoknak és utána írjunk véleményt.

  7. Igen, az apple mindig lassú, a sok-sok androidos cég meg persze, hogy gyorsabb.
    Mert többen vannak és kisebbek, nagyobbat kockáztatnak és sokszor felelőtlenek.
    Ez mindenkinek a saját döntése, hogy mire vevő, de egy nagy gigacéget nem lehet egy mini kockáztatóssal összehasonlítani.
    Szóval egy multi fejlesztései kontra 20 cég fejlesztései.
    De hozhatom példának a Samsung Fold-okat vagy akár az összes hajtogatós kudarcot a piacon.

  8. Avatar for nord nord says:

    Azért kifejthetnéd, hogy miért is szánalmas a 12 megapixel! 10 megapixeles fotót nagyíttattam 50x70-es faliképre, tökéletes lett. Képernyőn megint bőven elég a 12 megapixel. Vagy ez csak valami óvodás korból megmaradt, autóskártya szintű baromság, mert azt hiszed, a nagyobb felbontás jobb egy körömnyi méretű szenzoron? Óriási tévedés…

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Megint kijött az új és megy a mutogatós számháború, a valós értelme nélkül. Várható volt, ahogy minden új apple termék esetében szokássá vált már.
    Szvsz az apple ugyan kicsit lassan, de jól csinálja amit, mert nézi mire van valós igény és nem fejleszt marhaságokat mint régebben amik azóta eltűntek a múlt homályában, senkinek sem kellettek címmel, de beleöltek legalább jó sok pénzt. Fejetlenül kiadni az új dolgokat kezd lekopni a palettáról náluk és inkább kivárnak okosan és tojnak a sok fikamatyira. Ellenben nekem az tűnt fel, hogy ez a mostani design olyan mint amit legtöbben az SE2-nél vártak, remélem ez nem véletlen és figyelemmel kísérik mit szeretnének az emberek és a kisebb mérethez való visszatérés is ide sorolható. Amennyiben igen, akkor ez az igazi profit orientáció náluk. Bár valóban nem ezt várjuk tőlük, hanem igazi nagy dobásokat, csak akkor meg megint jönne fikások hada, "hogy ez meg minek nekem nem kell, drága és a konkurencia olcsóbb " stb Azt rendszerint senki nem említi a fika mellett, hogy a konkurenciánál sok esetben azonos funkciók nem feltétlenül működnek a célnak megfelelően.

  10. Avatar for Bob Bob says:

    a 6S+ óta fejlődött a kamera, talán nézd meg egy újabb modell képeit, nekem nem tűnnek elmosott fosnak

  11. Avatar for Bob Bob says:

    De mindegyik “android” tudja már a két oldali vezeték töltést? Biztos vagy benne? Az összes?

    Kösz de én nem akarok kijelző alatti ujjlenyomat olvasót, legyen inkább kijelzőbe épített, hogy ne foglalja a helyet.

    Egyébként most miért egy hardvert hasonlítunk egy OS-hez? :wink: Inkább mondj egy két példát ami más gyártóknál már létezik, de az iPhone nem tudja, mert bedobni az egész konkurencia összes készülékét egy készülék ellen nem igazán fair. Arról nem is beszélve, hogy ott is találnánk olyan modelleket amikből hiányzik valami de a másik meg tudja (pl. samsung vs oppo)

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Végül is ez a gyártók között mintha egyezmény lenne titokban, hogy mindegyik modellből hiányzik ez az, mert ha valamelyik a sajátjába beletenné az összes dolgot amit a felhasználók szeretnének, akkor a konkurencia is erre kényszerülne és ez erősen rányomná a bélyegét a következő évek eladási számaira, amit ők értelemszerűen nem szeretnének. Na meg mindent amit szeretnének az emberek egy telóban, beleépíteni szinte lehetetlen és felesleges is, mert pl én minek fizessek olyanért amit nem használok és főleg többért is akár. Azaz mindig mindegyikből hiányozni fog ez v az és olyant kell venni amiben benne amit használok, vagy több eszközt kell használni értelmesen kiválogatva.

  13. Továbbra sem értem, hogy miért ragaszkodnak a sokszor kényelmetlen faceID-hoz. Jelen szituációban pl különösen idegesítő a maszk miatt bepötyögni a jelkódot, a f*sz kivan vele. Miért nem lehet a kijelzőbe építeni a touchID-t? Miért nem lehet mindkettőt felhasználni? Sokkal de sokkal kényelmesebb a touchID használata, mint állandóan felemelni a telefont és belevigyorogni, hogy feloldja…

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kivétel télen, kesztyűben. a Face ID kapcsán pedig elég lehetetlen szögekből is gond nélkül működik. azt meg nem kell megvárni a feloldással, hogy felismerjen, egyszerűen fellököd a kijelző tartalmát, és közben felold. a maszkabál okozta kényelmetlenségre is van már régóta áthidaló trükk.

  15. Engem pont nem érdekel, hogy melyik, de ne takarjon ki a kijelzőből egy jelentős részt. Engem ez zavar rohadtúl, még most is. Akkor váltotok 11 Pro-ról, ha már nem kell a notch-t bámulni.

  16. Nokia is pont ezt csinálta. Nem fejlesztgetett mindenféle marhaságnak tűnő dolgot, meg is lett az eredménye.Minek ide kapacitív kijelző, jó lesz a Symbiam+rezisztív nyomós(akarom mondani ütögetős) kijelző is

    440ezer forint egy olyan telefonért ami kis túlzással alig tud többet a 2 éve bemutatott XS-Xs Max családnál.
    Notch maradt ugyanakkora, mikor már 2018-ban is gáz volt hogy nem fejlesztettek rajta, erre kiadják 2020-ban ugyanúgy, bravo

    Egyetlen említendő telefon az az 5.4 colos iPhone 12 Mini, az tetszetős, persze itt is nyomtak egy szép áremelést, olyan áron jön mint előtte a 6.1 colos iPhone 11.
    iPhone 12 6.1 colos meg 800 dollár, a 128GB-os 12 és 12 Pro között alig 150 dollár különbség van szóval jövőre jöhet majd a Pro-k feljebb árazása 100 dollárral.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egy korábban nem is létező modell esetén nincs áremelés, hiszen nincs miről emelni az árat, korábban nem volt ilyen.

  18. Alig tud többet mint az XS :joy:Ezek alapján nem sokkal tud többet mint az iPhone 4, de áruld már el mit kéne tudnia egy okostelefonnak?

  19. A 12 Pro-val engem megvettek kilóra. Nagyon tetszik a dizájn és úgy általában az egész telefon. Az akksi egy kicsit kevesebbet bír mint a 11 Pro, de szerintem nem észrevehető a különbség. Úgyhogy összeségében nagyon telibe találták és most cserélni fogok 1 év után.

  20. Például a 120HZ-et nem ártana ha tudná, és az sem lenne rossz ha végre nem akkora lenne a kamerasziget és a káva mint 3 évvel ezelőtt.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát ezt el is mondta az Apple, hogy keskenyebb lett.

  22. Akkor egyszerűbb a sima 12-est nézni, 100 dollárral drágább lett az indulóára mint a 11-esnek volt ami az elődje, ez sajnos eléggé kimeríti az árnövelés fogalmát.
    Ha 128 GB-osat akar az ember akkor már alig van különbség közötte és a 128GB-ról induló 12 Pro között, így várható hogy jövőre a Pro-Pro Max árát fogják feljebb tornászni

    A káva így ránézésre nem lett kissebb a Pro modelleken, a sima 12-es modelleken természetesen igen, mivel megkapták az OLED kijelzőt, de még mindig ósdinak tűnik (sajnos) a konkurenciákhoz képest.
    Én többet vártam tőlük, ami ezekből tényleg kéne az a 12 Mini, de 300ezer forintért…Háát…

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ennyire nem tetszik, nem felel meg, bármi, akkor egyszerűen ne vedd meg. nem értem, mi ebben a nehéz, és mit kell folyton problémákat keresni.

  24. Engem nem zavar és nem is zavart eddig se s kamera sziget. A 120 Hz, ennyi? Ezzel kéne többet tudnia egy telefonnak? Pont most nem lehet áremelésről beszélni az Apple-nél és arról meg, hogy mi lesz jövőre megint csak badarság, nehogy azzal gyere, hogy jó most nem de jövőre tuti árat fog emelni

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    engem mondjuk az jobban zavar, hogy jobb kamerát kapott a Max. értem, hogy abban több hely volt a nagyobb méret miatt, de ettől még megint ugyanaz, mint amikor korábban is csak a Plus-ban volt portrékamera.

    plusz nem tudom, hogy a 120Hz egyébként segítene-e bármit is az OLED-kijelzőkön a sötét háttéren mozgatott világosabb elemek esetén jellemző laggolásra (black smearing):

  26. Avatar for expa expa says:

    Nekem tökéletesen működik maszkal is a FaceID, csak be kell állítani :smiley:

  27. Ettől a videótól rendesen jojózik a szemem. :smile:

  28. Avatar for atirag atirag says:

    Tök jók ezek a hozzászólások. I6-ról nem váltok és stb. Az aki ilyen és hasonló készülékekről nem vált az akkor sem váltott volna ha egy csoda készülék érkezik.
    Amúgy szerintem csak a forma el fogja adni az összes készüléket. Ha nem lenne bennea az 5G akkor is.
    A kijelző méret nagyobb és mégis akkora a készülék mint a 11 pro. És az mindenképpen pozitív,hogy minden kijelző oled(ahogy én értelmezem). Nekem a mini is jó lenne és a 12 pro is. És inkább ez lesz a nehész döntés ha már el tudtam dönteni vásároljal e avagy nem:)
    A mágneses cucc jó lehet ha lesznek hozzá olyan tartozékok amik okosan ki tudják használni. Persze az akku idő is nagyon sokat számít. Mert az X ,Xs szerintem pont a használhatatlan készülékek közé tartozik ezen a téren mert hosszabb útra nem lehet elindulni vele. Legalábbis ha nem csak pihen valahol használatlanul. Jó lesz majd látni a teszteket .

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is értelek? Mi volt vele a baj? Az hogy a konkurencia kisebbet csinált mivel az ott lemásolt szigetben sosem voltak olyan érzékelők mint az iphone-okban, és azután, hogy elmúlt a divatja persze a semmit sem tartalmazó szigetet ők könnyebben meg tudták oldani hogy a végén csak egy lyuk legyen. Ellenben az apple tett bele komoly F-ID -t és azt a biztonságos működéshez eddig nem tudták összébb nyomni ahogy látjuk. Szóval akkor miért is hasonlítható össze a kettő?
    Az alig tud többet mint az előző, csak van benne 5G, jobb lesz a kijelzője és más az anyaga nem gorilla mint a többieké, (talán jobb is, majd kiderül) ott biztosan jó helyre kerülő magsafe töltés, stb azért pár dolgot kihagytál, de akkor kevesebbet tudtad volna fikázni gondolom és ezért.
    Valóban ha nem kell megvenni senkinek ha nem jön be és venni kell a tutit a konkurens gyártók palettájáról amelyek mint itt írják többen is, hogy mennyivel jobbak olcsóbbak és stb. Szerintem itt mindenki aki marad az új iphone-ok vétele mellett, nem fog átmenni azok fórumoldalaira ha valami kiderül ami mégis rossz azokban (volt már pár eset így vélelmezem ezután is lesz) és fika áradatot zúdit azokra a vasakra, sőt amikor vmi új telót bármit kiadnak azokat sem fogjuk odamenve fikázni. Persze ha itt szó esik róla és lehúzzuk az sztem belefér a saját körünkben megejtve s aki olvassa onnan hát így járt.
    Én többféle gyártó többféle termékét használom rendszeresen és ez ezután is így lesz, mert nekem nem kell egy mindenre, nálam megfér az iphone mellett az androidos tablet és a windows-os noti is. mindnek vannak hibái és előnyei a másikéval szemben, de nekem ez azért jó így mert kb megfelelnek a felhasználói szokásaimnak, ha már valamelyik nem fog akkor simán cserélem akár másik gyártó valamiére.

  30. Mégis milyen áthidaló trükkre gondolsz?

  31. Tudja vagy sejti vki, hogy miért nem lesz mmWave az európai modelleken?
    Engem picit zavar, hogy többet fizetünk és kevesebbet kapunk.
    De úgye az USA-hoz képest hiányzó szolgáltatások miatt szinte már hozzászoktunk :frowning:

  32. Ez jelenleg még csak amerikában elérhetö, europában még nem, de még ott is csak 1-2 nagyváros.

  33. Mert az EU toketlenkedik a szabalyozassal.

  34. Most már nem lehet a hátlapon mint eddig, vagy mi? Nem találtam ilyen fajta változásról semmit.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon amúgy sincs mmWave.

  36. Most még. Mondjuk 5G is csak mutatóba.
    De nem valami olyasmit sugalltak a bemutatón, hogy ezzel a készülékkel a jövőt veszed meg :sunglasses:

  37. Mire europában elérhető lesz, ha egyáltalán lesz addigra ezt már az iOS se fogja támogatni :joy:

  38. Avatar for Czo Czo says:

    Sott, az sem biztos, hogy azokkal a bandokkal fog indulni, amivel az USA teruleten. Konnyen ugy lehet jarni, mint anno az iPhone 5 vagy az iPad LTE vasarlok. Utobbi egyaltalan nem tamogatta az europai frekvenciakat, az elobbinel pedg nem volt se B20 se B7. A B20 az azt hiszem meg hivatalosan is csak kiserleti freki volt abban az idoben (itthon is evekkel az iPhone 5 megjelenese utan indult a B20), de a B7-et kb majd minden europai orszag hasznalta, koztuk itthon a Vodafone is.

  39. Avatar for Before Before says:

    Nyugi, Bob, nem a 6S kamerája alapján ítélem meg, rendszeresen kapok munkaügyben ilyen-olyan iPhone-os fotókat. Amit te fejlődésnek gondolsz, az parasztvakítás, szoftveres baszakodás az egyre apróbb és egyre zajosabb érzékelők kompenzálására. Átlagfelhasználónak (kijelzőre, instagramra) jó, de ezekhez meg pont felesleges a megapixel-pumpálás. Egy 12MP-es képet nyomdai minőségben lehet A/3 méretben kinyomtatni, mármint elméletben, ha a kép jó minőségű. Otthonra a fele is bőven elég lenne, ahogy írta is valaki, a nagyobb pixelszámnak - a felhasználók 99.999 százalékának két hozadéka van: a baromi nagy fileméret és a zaj, illetve azt kezelni próbáló szoftver maszatolása.

    atirag: való igaz, kinőttem már a folyamatosan új cuccokat hajkurászó korból, és teljes őszinteséggel mondhatom, hogy nincs igazán olyan igényem, amit a 6S ne tudna kielégíteni. Eddig egy korlátba ütköztem, a full hd x265 filmek éppen csak elmennek rajta (egy-két durvább jelenetnél még akad is), és brutálisan eszi az aksit. De 720p-ben már nem gáz, meg amúgy is van már Netflix, ha annyira rám jön a nézhetnék.
    Én két konkrét dolgot szeretnék megkapni egy új iPhone-tól, legyen szebb (ez most összejött), és tegyék vissza a touchID-t (ez nem jött össze). Persze tudnék még sorolni pár általános igényt, mint például a szignifikánsan jobb akkuidő, de még ha mindezek meg is lennének, az árazást akkor is erősen visszatartónak gondolom.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lesznek egyre apróbbak az érzékelők. sőt, a Pro Max esetén még valamivel nagyobb is lett az érzékelőn az egyes pixelek mérete.

  41. Avatar for Bob Bob says:

    Parasztvakítás a jobb képminőség?:slight_smile:

  42. Avatar for Before Before says:

    PONT AZÉRT, mert nem ment feljebb a felbontás.
    Amit beidéztél, azt általánosságban írtam a megapixel-háborúval kapcsolatban. Mint azt már írtam, az ilyen irányt csak üdvözölni tudnám, sőt, visszavágnám a felbontást legalább egyharmadnyit. Persze ezt még az Apple se tudná meglépni, annyira ostobán van kondicionálva a piac.

  43. Avatar for Before Before says:

    Nem igazán értem, mit akarsz ezzel mondani. Vagyis kérdezni. A jobb képminőség nem parasztvakítás. A nagyobb felbontás nem jobb képminőséget jelent, hanem több pixelt. Illetve jó ideje már csak “pixelt”. Az, hogy felhúzzák a szaturációt, meg a kontrasztot, hogy jobban mutasson az erre optimalizált mini kijelzőn, aztán mindenféle marketinganyagon keresztül sulykolják, hogy “mégsosevoltennyiredurva”, meg megint csak nem valódi képminőség-javítás.

  44. Avatar for Bob Bob says:

    Erre válaszoltam. A képminőség egyre jobb minden évben. Hogy szerinted ez hulyeseg meg hogy trükköznek, teljesen lényegtelen ha egyszer a kép jobb, és nem csak a telefonomon vagy másén hanem a laptopomon, a tv-n, kinyomtatva barhol ahol megnézem.

  45. Hmm. Ma kiderült valami érdekes a MagSafe tokkal kapcsolatban, vagyis ennek még utána kell kérdezzek, hogy miért van. Van egy Mophie 3in1 vezeték nélküli töltőm. A telefont rátettem MagSafe tokkal és csak 92%-ig töltötte mindent megpróbáltam, újraindítani, reset, optimatizált töltés kikapcsol,stb, de semmi. Akkor is csak 92%-ig. Aztán levettem a tokot és rögtön feltöltötte 100%-ra.

  46. @SzifonAdmin, én egy óceánkék színű Pro-ra váltottam, hát nem vagyok benne biztos, hogy nem fogod megszeretni, ha kezedben lesz kipróbálásra, vagy már van is és azon gondolkozol, hogy váltani kéne mégis? Szerintem külsőleg nagyon brutál jóra sikerült.

  47. Még nincs nálam, a héten lesz majd. Kaptam volna pénteken és szombaton is 1-1 napra, de nem kértem. 1 hét tesztnek akarom mindenképp alávetni, és nem ért annyit hogy kezembe fogjam, rohangásszak érte 1 napot. Valamikor a héten kapom meg, pont az óceánkéket. ETTŐL tartok én is basszus, hogy a design miatt KELLENI fog. :confused:

  48. Esetleg lesz nálad szilikon MagSafe tok is? Nekem egyszerűen nem tölt fel teljesen, ha a tok rajta van sima vezeték nélküli töltőn. 🤷🏻

  49. A napokban megjön hozzá a Clear Case. Kipróbálom azzal is. Sehol nem találok semmit ezzel kapcsolatban, hogy miért nem tölti fel tokkal. A MagSafe töltő feltölti meg tok nélkül is, de azzal egyszerüen megáll 92%-on.

  50. Nem tudom, lehet hogy csak kalibrálnia kellett magát vagy mi, de a 4. éjszaka végre 100%-ra töltötte magát. Először 92 aztán 94 majd 95 és végre most fullra. :partying_face:

  51. Nah igen, lett tokom, de még nem töltöttem vele, kíváncsi leszek. :slight_smile:

  52. Te mit tapasztaltál akkumulátor ügyileg? Tűrhető, nem olyan jó, nem vettem észre különbséget? :slight_smile:

  53. A 11 Pro-hoz képest rosszabb lett, direkt összehasonlítást én nem végeztem de olyan 20%-al kevesebb akkuval érek este haza mint 11 Pro-nál, de ez csak egy nagyon körülbelüli érték. Ami viszont pozitív, hogy az 5G automatikus és a 4G közt nem vettem észre különbséget. Pedig olyan helyen voltam a héten ahol váltogatott is a 4G és a 5G közt. Az biztos viszont, hogy akksis tokot veszek hozzá mert a 12 Pro tuti nem bír ki egy hosszú napot, töltési lehetőség nélkül. De a válasz a kérdésedre, hogy tűrhető, még a 11 Pro nagyon jó volt. :grin:

  54. Próbáltad már tokkal tölteni nem MagSafe vezeték nélküli töltővel. Nekem most megjött a Clear Case és azzal is ugyanazt csinálja, vagyis nem tölti fel a telefont teljesen. Tegnap reggelre megállt 85%-nál ma reggelre már 95-nél. :slight_smile:
    Amúgy a MagSafe tölti az Airpods Pro töltőtokot is, bár ez nem valami egetrengető újdonság :slight_smile:

  55. Már visszaadtam őket, így nem tudom sajnos kipróbálni de Dani kollégánk megnézni neked. :slight_smile:

  56. Köszi :+1:

  57. Közben kapható már az autós tartó is amit a bemutatón mutattak. :man_facepalming:t2: Hát az tényleg csak egy tartó amire hátulról rá lehet a kábelt akasztani és így mindig kéznél van töltéshez, de azt a telefonba kell bedugni mivel tölteni nem tölt mert mint mondtam csak egy tartó🤷🏻Akkor már inkább veszek egy nagyon olcsó tartót és ráragasztom a gyári MagSafe töltőt.:joy: Na de reméljük tényleg lesznek lassan hasznosabb MagSafe kiegészitők is… :smile:

  58. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehet, hogy annyira nem erősek a mágnesek, hogy a kocsiban az útközbeni rázkódás esetén megtartsák, és azért.

  59. Az megtartja, mert nekem egy hete már fel van a kocsiban egy ragasztva, de vártam ezt mert szeretem, ha a szellözörácson van a telefon, de így marad a barkácsolás. :grinning: De mondjuk akkor se értem miért nincs belőle töltős változat.

  60. Erre ismerős is rákeretezett, hogy figyu már, ez csak tartja?!!?!?! NEm is tölti?? Mi a f@sz!!!

  61. Nekem is ennyi volt a reakcióm :joy:

  62. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is értelek benneteket! Ennyi pénzért még tőccse is??? Hol éltek? :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:

  63. Egy enyhítő szempont:
    Akinek az autójának CarPlay rendszere vezetékes (döntő többség), annak a legtöbb esetben amúgyis célszerű veztekésen is kapcsolni a kocsihoz a telót, akkor meg már a töltés is megoldódik.
    Részemről kétféle képpen használom jelenleg a kocsiban (vezetékes CarPlay) a telót:

    • Bluetooth: Rövid út, ismert helyen (ki se veszem a zsebemből a telót)
    • Vezetékes CarPlay: Hosszú út, ismeretlen reláció (kell a navi (GMaps, Waze))

    U.i.: Belegondoltam a döntő többségnek nem biztos, hogy egyáltalán adott a lehetőség a CarPlay használatára (javaslat, ha vki új autót vesz ezt szerintem nem érdemes kihagyni belőle)

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ebben pont azt írják, hogy az iOS 14.2-vel az Apple ezeket orvosolta.

  65. Hogy feltehetően megoldotta. De mégse oldotta meg minden töltőnél. De nem baj, szombat besétálok hozzájuk mert szerencsére a mophie 3in1 állványt is náluk vettem 2hónapja.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for pette07 Avatar for ApplePen Avatar for Szifon Avatar for Roorszag Avatar for Before Avatar for Bruream Avatar for nord Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for atirag Avatar for farkas63 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Sajnos megint nem csak a kijelzo lesz a kulonbseg a sima es a max kozott…en tavaly megvettem a 11pro-t a 7 utan. Szeretem, de azert nem vagtam hatast a kamerajatol, pedig ezt is agyondicsertek, kivancsi leszek a 12pro-ra. Bar inkabb 13, 14 korul fogok valtani :rofl::rofl::rofl:

  2. Talán mintha az optikai képstabilizátor sem egyforma lenne a Proban és a Maxban.

  3. Avatar for rXc rXc says:

    Végignéztem a bemutatót.
    Ezt az elképesztő mennyiségű bullshitet amit összehordtak, hihetetlen. Persze profin volt összerakva, ahogy mindig.
    Gyakorlatilag annyi történt, hogy megkapta a kötelező 5G-t, és… ja és a Lidar scannert. Ami benne van az iPademben is. Fél éve van meg. Eddig egyszer használtam.
    Az pedig, hogy 2020-ban egy “pro” telefon, amit a kamerákkal akarnak eladni, még mindig csak 12 MP, az több mint szánalmas.

    Szóval nekem marad az XS, amíg ki nem leheli a lelkét… :smiley:

  4. Avatar for Before Before says:

    Nekem végig bejelzett a gag-reflexem, annyira hányingerkeltően édes-nyálas-bűbájos a szöveg, végtelenül szánalmasan túltolt rettenet. Egyszerűen alig lehet kihámozni belőle a lényeget, az ember szeme - önvédelmi reflexként - át-átugorja a részleteket. Egyszerűen rossz olvasni és inkább elveszi a kedvem a vásárlástól, semmint felkelti a vágyat, hogy legyen egy ilyen telefonom.
    Ami viszont hülyeség, nem is értem, hogy létezhet még manapság is valaki, aki a faszméregetős MP-háborúban látja a lényeget egy kameráról szóló kommentben. Igen, a 12MP gáz, bőven elég lenne 6-8, ami alacsony zajszinttel dolgozik, éles és pixelpontos képet ad. Magyarázhat az Apple bármit, a fotói olyan szarok, hogy rémálom velük dolgozni. Persze az erre kihegyezett kijelzőn, agyonszaturálva lehet, hogy jól mutatnak, de ennyi. Ha belenéz az ember egy képbe, csak maszatos foltok vannak pixelek helyett.

    Már régóta érik a telefoncsere, bár őszintén szólva tökéletesen elvagyok a 6s+ iPhone-ommal, de ez még mindig nem tűnik kihagyhatatlannak. A dizájn javult egy hangyányit, de a kamerasziget számomra feldolgozhatatlan, bár az is nyilvánvaló, hogy ez így is fog maradni, amit valahol tisztelni is tudok, mert ekkora optikákat nem lehet jobban besüllyeszteni a házba, legalább ebben nem áldozták be a minőséget a dizájn oltárán. Ami nekem nagyon hiányzik, az az ujjlenyomat-olvasás, valahogy azt érzem “selling pointnak” a magam számára, ha az a funkció visszakerülne az iPhone-okba. Ja, meg instant get max féláron lenne, ez így kicsit meredek.
    A cikkhez hozzáfűzött árösszehasonlítás pedig erősen sánta, nettó ára bruttóval összehasonlítani nem túl informatív. Persze kint sokkal kevesebb az ÁFA, így a 999 dollár nem lesz 1270, de ha már magyar adókkal számolunk, mégiscsak ezt illene összehasonlítani.

  5. Hát jah.

    • Nincs 2 oldali vezeték nélküli töltés amit minden Android telefon tud már.
    • Nincs kijelző alatti ujjlenyomatolvasó ( tudjuk az csak jövőre jön ).
    • A kamerája valszeg megint el fog vérezni a dxomark-nál.
      +ba lehetne írni, hogy nincs gyorsabb vezetéknélküli és sima töltés.
      Meg lehetne sorolni mi hiányzik ami Androidnál már van.
      semmi olyan újítást nem látok amitől váltanom kellene i8-ról. (Na jó, egy faceID már jó lenne).
  6. A megapixel harcnak nincs sok értelme, de erre már lassan kezd mindenki rájönni. Lehet nyavalyogni, hogy mi már a 12 mp, de a zajosságon és a gigantikus fájlokon kívül nem sokkal tettek le többet a riválisok. Itt kell előhozakodni a szuper zoommal, de szerintem használhatatlan és amatőr megoldás fotózáshoz.
    A Lidar scannerre meg annyit reagálnék, hogy én több képet csinálok fél év alatt, mint te. Vagy csak nem vagy tisztában a technikával és azt hiszed, csak dinókat lehet vele varázsolni a nappalidba.
    Engem például az 5G nem hat meg egyáltalán, jobban örültem volna a 120as kijelzőnek, de majd legközelebb.
    Valóban lehet karcsúnak tartani az újításokat, de akkor is, legalább járjunk utána a dolgoknak és utána írjunk véleményt.

  7. Igen, az apple mindig lassú, a sok-sok androidos cég meg persze, hogy gyorsabb.
    Mert többen vannak és kisebbek, nagyobbat kockáztatnak és sokszor felelőtlenek.
    Ez mindenkinek a saját döntése, hogy mire vevő, de egy nagy gigacéget nem lehet egy mini kockáztatóssal összehasonlítani.
    Szóval egy multi fejlesztései kontra 20 cég fejlesztései.
    De hozhatom példának a Samsung Fold-okat vagy akár az összes hajtogatós kudarcot a piacon.

  8. Avatar for nord nord says:

    Azért kifejthetnéd, hogy miért is szánalmas a 12 megapixel! 10 megapixeles fotót nagyíttattam 50x70-es faliképre, tökéletes lett. Képernyőn megint bőven elég a 12 megapixel. Vagy ez csak valami óvodás korból megmaradt, autóskártya szintű baromság, mert azt hiszed, a nagyobb felbontás jobb egy körömnyi méretű szenzoron? Óriási tévedés…

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Megint kijött az új és megy a mutogatós számháború, a valós értelme nélkül. Várható volt, ahogy minden új apple termék esetében szokássá vált már.
    Szvsz az apple ugyan kicsit lassan, de jól csinálja amit, mert nézi mire van valós igény és nem fejleszt marhaságokat mint régebben amik azóta eltűntek a múlt homályában, senkinek sem kellettek címmel, de beleöltek legalább jó sok pénzt. Fejetlenül kiadni az új dolgokat kezd lekopni a palettáról náluk és inkább kivárnak okosan és tojnak a sok fikamatyira. Ellenben nekem az tűnt fel, hogy ez a mostani design olyan mint amit legtöbben az SE2-nél vártak, remélem ez nem véletlen és figyelemmel kísérik mit szeretnének az emberek és a kisebb mérethez való visszatérés is ide sorolható. Amennyiben igen, akkor ez az igazi profit orientáció náluk. Bár valóban nem ezt várjuk tőlük, hanem igazi nagy dobásokat, csak akkor meg megint jönne fikások hada, "hogy ez meg minek nekem nem kell, drága és a konkurencia olcsóbb " stb Azt rendszerint senki nem említi a fika mellett, hogy a konkurenciánál sok esetben azonos funkciók nem feltétlenül működnek a célnak megfelelően.

  10. Avatar for Bob Bob says:

    a 6S+ óta fejlődött a kamera, talán nézd meg egy újabb modell képeit, nekem nem tűnnek elmosott fosnak

  11. Avatar for Bob Bob says:

    De mindegyik “android” tudja már a két oldali vezeték töltést? Biztos vagy benne? Az összes?

    Kösz de én nem akarok kijelző alatti ujjlenyomat olvasót, legyen inkább kijelzőbe épített, hogy ne foglalja a helyet.

    Egyébként most miért egy hardvert hasonlítunk egy OS-hez? :wink: Inkább mondj egy két példát ami más gyártóknál már létezik, de az iPhone nem tudja, mert bedobni az egész konkurencia összes készülékét egy készülék ellen nem igazán fair. Arról nem is beszélve, hogy ott is találnánk olyan modelleket amikből hiányzik valami de a másik meg tudja (pl. samsung vs oppo)

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Végül is ez a gyártók között mintha egyezmény lenne titokban, hogy mindegyik modellből hiányzik ez az, mert ha valamelyik a sajátjába beletenné az összes dolgot amit a felhasználók szeretnének, akkor a konkurencia is erre kényszerülne és ez erősen rányomná a bélyegét a következő évek eladási számaira, amit ők értelemszerűen nem szeretnének. Na meg mindent amit szeretnének az emberek egy telóban, beleépíteni szinte lehetetlen és felesleges is, mert pl én minek fizessek olyanért amit nem használok és főleg többért is akár. Azaz mindig mindegyikből hiányozni fog ez v az és olyant kell venni amiben benne amit használok, vagy több eszközt kell használni értelmesen kiválogatva.

  13. Továbbra sem értem, hogy miért ragaszkodnak a sokszor kényelmetlen faceID-hoz. Jelen szituációban pl különösen idegesítő a maszk miatt bepötyögni a jelkódot, a f*sz kivan vele. Miért nem lehet a kijelzőbe építeni a touchID-t? Miért nem lehet mindkettőt felhasználni? Sokkal de sokkal kényelmesebb a touchID használata, mint állandóan felemelni a telefont és belevigyorogni, hogy feloldja…

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kivétel télen, kesztyűben. a Face ID kapcsán pedig elég lehetetlen szögekből is gond nélkül működik. azt meg nem kell megvárni a feloldással, hogy felismerjen, egyszerűen fellököd a kijelző tartalmát, és közben felold. a maszkabál okozta kényelmetlenségre is van már régóta áthidaló trükk.

  15. Engem pont nem érdekel, hogy melyik, de ne takarjon ki a kijelzőből egy jelentős részt. Engem ez zavar rohadtúl, még most is. Akkor váltotok 11 Pro-ról, ha már nem kell a notch-t bámulni.

  16. Nokia is pont ezt csinálta. Nem fejlesztgetett mindenféle marhaságnak tűnő dolgot, meg is lett az eredménye.Minek ide kapacitív kijelző, jó lesz a Symbiam+rezisztív nyomós(akarom mondani ütögetős) kijelző is

    440ezer forint egy olyan telefonért ami kis túlzással alig tud többet a 2 éve bemutatott XS-Xs Max családnál.
    Notch maradt ugyanakkora, mikor már 2018-ban is gáz volt hogy nem fejlesztettek rajta, erre kiadják 2020-ban ugyanúgy, bravo

    Egyetlen említendő telefon az az 5.4 colos iPhone 12 Mini, az tetszetős, persze itt is nyomtak egy szép áremelést, olyan áron jön mint előtte a 6.1 colos iPhone 11.
    iPhone 12 6.1 colos meg 800 dollár, a 128GB-os 12 és 12 Pro között alig 150 dollár különbség van szóval jövőre jöhet majd a Pro-k feljebb árazása 100 dollárral.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egy korábban nem is létező modell esetén nincs áremelés, hiszen nincs miről emelni az árat, korábban nem volt ilyen.

  18. Alig tud többet mint az XS :joy:Ezek alapján nem sokkal tud többet mint az iPhone 4, de áruld már el mit kéne tudnia egy okostelefonnak?

  19. A 12 Pro-val engem megvettek kilóra. Nagyon tetszik a dizájn és úgy általában az egész telefon. Az akksi egy kicsit kevesebbet bír mint a 11 Pro, de szerintem nem észrevehető a különbség. Úgyhogy összeségében nagyon telibe találták és most cserélni fogok 1 év után.

  20. Például a 120HZ-et nem ártana ha tudná, és az sem lenne rossz ha végre nem akkora lenne a kamerasziget és a káva mint 3 évvel ezelőtt.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát ezt el is mondta az Apple, hogy keskenyebb lett.

  22. Akkor egyszerűbb a sima 12-est nézni, 100 dollárral drágább lett az indulóára mint a 11-esnek volt ami az elődje, ez sajnos eléggé kimeríti az árnövelés fogalmát.
    Ha 128 GB-osat akar az ember akkor már alig van különbség közötte és a 128GB-ról induló 12 Pro között, így várható hogy jövőre a Pro-Pro Max árát fogják feljebb tornászni

    A káva így ránézésre nem lett kissebb a Pro modelleken, a sima 12-es modelleken természetesen igen, mivel megkapták az OLED kijelzőt, de még mindig ósdinak tűnik (sajnos) a konkurenciákhoz képest.
    Én többet vártam tőlük, ami ezekből tényleg kéne az a 12 Mini, de 300ezer forintért…Háát…

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ennyire nem tetszik, nem felel meg, bármi, akkor egyszerűen ne vedd meg. nem értem, mi ebben a nehéz, és mit kell folyton problémákat keresni.

  24. Engem nem zavar és nem is zavart eddig se s kamera sziget. A 120 Hz, ennyi? Ezzel kéne többet tudnia egy telefonnak? Pont most nem lehet áremelésről beszélni az Apple-nél és arról meg, hogy mi lesz jövőre megint csak badarság, nehogy azzal gyere, hogy jó most nem de jövőre tuti árat fog emelni

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    engem mondjuk az jobban zavar, hogy jobb kamerát kapott a Max. értem, hogy abban több hely volt a nagyobb méret miatt, de ettől még megint ugyanaz, mint amikor korábban is csak a Plus-ban volt portrékamera.

    plusz nem tudom, hogy a 120Hz egyébként segítene-e bármit is az OLED-kijelzőkön a sötét háttéren mozgatott világosabb elemek esetén jellemző laggolásra (black smearing):

  26. Avatar for expa expa says:

    Nekem tökéletesen működik maszkal is a FaceID, csak be kell állítani :smiley:

  27. Ettől a videótól rendesen jojózik a szemem. :smile:

  28. Avatar for atirag atirag says:

    Tök jók ezek a hozzászólások. I6-ról nem váltok és stb. Az aki ilyen és hasonló készülékekről nem vált az akkor sem váltott volna ha egy csoda készülék érkezik.
    Amúgy szerintem csak a forma el fogja adni az összes készüléket. Ha nem lenne bennea az 5G akkor is.
    A kijelző méret nagyobb és mégis akkora a készülék mint a 11 pro. És az mindenképpen pozitív,hogy minden kijelző oled(ahogy én értelmezem). Nekem a mini is jó lenne és a 12 pro is. És inkább ez lesz a nehész döntés ha már el tudtam dönteni vásároljal e avagy nem:)
    A mágneses cucc jó lehet ha lesznek hozzá olyan tartozékok amik okosan ki tudják használni. Persze az akku idő is nagyon sokat számít. Mert az X ,Xs szerintem pont a használhatatlan készülékek közé tartozik ezen a téren mert hosszabb útra nem lehet elindulni vele. Legalábbis ha nem csak pihen valahol használatlanul. Jó lesz majd látni a teszteket .

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is értelek? Mi volt vele a baj? Az hogy a konkurencia kisebbet csinált mivel az ott lemásolt szigetben sosem voltak olyan érzékelők mint az iphone-okban, és azután, hogy elmúlt a divatja persze a semmit sem tartalmazó szigetet ők könnyebben meg tudták oldani hogy a végén csak egy lyuk legyen. Ellenben az apple tett bele komoly F-ID -t és azt a biztonságos működéshez eddig nem tudták összébb nyomni ahogy látjuk. Szóval akkor miért is hasonlítható össze a kettő?
    Az alig tud többet mint az előző, csak van benne 5G, jobb lesz a kijelzője és más az anyaga nem gorilla mint a többieké, (talán jobb is, majd kiderül) ott biztosan jó helyre kerülő magsafe töltés, stb azért pár dolgot kihagytál, de akkor kevesebbet tudtad volna fikázni gondolom és ezért.
    Valóban ha nem kell megvenni senkinek ha nem jön be és venni kell a tutit a konkurens gyártók palettájáról amelyek mint itt írják többen is, hogy mennyivel jobbak olcsóbbak és stb. Szerintem itt mindenki aki marad az új iphone-ok vétele mellett, nem fog átmenni azok fórumoldalaira ha valami kiderül ami mégis rossz azokban (volt már pár eset így vélelmezem ezután is lesz) és fika áradatot zúdit azokra a vasakra, sőt amikor vmi új telót bármit kiadnak azokat sem fogjuk odamenve fikázni. Persze ha itt szó esik róla és lehúzzuk az sztem belefér a saját körünkben megejtve s aki olvassa onnan hát így járt.
    Én többféle gyártó többféle termékét használom rendszeresen és ez ezután is így lesz, mert nekem nem kell egy mindenre, nálam megfér az iphone mellett az androidos tablet és a windows-os noti is. mindnek vannak hibái és előnyei a másikéval szemben, de nekem ez azért jó így mert kb megfelelnek a felhasználói szokásaimnak, ha már valamelyik nem fog akkor simán cserélem akár másik gyártó valamiére.

  30. Mégis milyen áthidaló trükkre gondolsz?

  31. Tudja vagy sejti vki, hogy miért nem lesz mmWave az európai modelleken?
    Engem picit zavar, hogy többet fizetünk és kevesebbet kapunk.
    De úgye az USA-hoz képest hiányzó szolgáltatások miatt szinte már hozzászoktunk :frowning:

  32. Ez jelenleg még csak amerikában elérhetö, europában még nem, de még ott is csak 1-2 nagyváros.

  33. Mert az EU toketlenkedik a szabalyozassal.

  34. Most már nem lehet a hátlapon mint eddig, vagy mi? Nem találtam ilyen fajta változásról semmit.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon amúgy sincs mmWave.

  36. Most még. Mondjuk 5G is csak mutatóba.
    De nem valami olyasmit sugalltak a bemutatón, hogy ezzel a készülékkel a jövőt veszed meg :sunglasses:

  37. Mire europában elérhető lesz, ha egyáltalán lesz addigra ezt már az iOS se fogja támogatni :joy:

  38. Avatar for Czo Czo says:

    Sott, az sem biztos, hogy azokkal a bandokkal fog indulni, amivel az USA teruleten. Konnyen ugy lehet jarni, mint anno az iPhone 5 vagy az iPad LTE vasarlok. Utobbi egyaltalan nem tamogatta az europai frekvenciakat, az elobbinel pedg nem volt se B20 se B7. A B20 az azt hiszem meg hivatalosan is csak kiserleti freki volt abban az idoben (itthon is evekkel az iPhone 5 megjelenese utan indult a B20), de a B7-et kb majd minden europai orszag hasznalta, koztuk itthon a Vodafone is.

  39. Avatar for Before Before says:

    Nyugi, Bob, nem a 6S kamerája alapján ítélem meg, rendszeresen kapok munkaügyben ilyen-olyan iPhone-os fotókat. Amit te fejlődésnek gondolsz, az parasztvakítás, szoftveres baszakodás az egyre apróbb és egyre zajosabb érzékelők kompenzálására. Átlagfelhasználónak (kijelzőre, instagramra) jó, de ezekhez meg pont felesleges a megapixel-pumpálás. Egy 12MP-es képet nyomdai minőségben lehet A/3 méretben kinyomtatni, mármint elméletben, ha a kép jó minőségű. Otthonra a fele is bőven elég lenne, ahogy írta is valaki, a nagyobb pixelszámnak - a felhasználók 99.999 százalékának két hozadéka van: a baromi nagy fileméret és a zaj, illetve azt kezelni próbáló szoftver maszatolása.

    atirag: való igaz, kinőttem már a folyamatosan új cuccokat hajkurászó korból, és teljes őszinteséggel mondhatom, hogy nincs igazán olyan igényem, amit a 6S ne tudna kielégíteni. Eddig egy korlátba ütköztem, a full hd x265 filmek éppen csak elmennek rajta (egy-két durvább jelenetnél még akad is), és brutálisan eszi az aksit. De 720p-ben már nem gáz, meg amúgy is van már Netflix, ha annyira rám jön a nézhetnék.
    Én két konkrét dolgot szeretnék megkapni egy új iPhone-tól, legyen szebb (ez most összejött), és tegyék vissza a touchID-t (ez nem jött össze). Persze tudnék még sorolni pár általános igényt, mint például a szignifikánsan jobb akkuidő, de még ha mindezek meg is lennének, az árazást akkor is erősen visszatartónak gondolom.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lesznek egyre apróbbak az érzékelők. sőt, a Pro Max esetén még valamivel nagyobb is lett az érzékelőn az egyes pixelek mérete.

  41. Avatar for Bob Bob says:

    Parasztvakítás a jobb képminőség?:slight_smile:

  42. Avatar for Before Before says:

    PONT AZÉRT, mert nem ment feljebb a felbontás.
    Amit beidéztél, azt általánosságban írtam a megapixel-háborúval kapcsolatban. Mint azt már írtam, az ilyen irányt csak üdvözölni tudnám, sőt, visszavágnám a felbontást legalább egyharmadnyit. Persze ezt még az Apple se tudná meglépni, annyira ostobán van kondicionálva a piac.

  43. Avatar for Before Before says:

    Nem igazán értem, mit akarsz ezzel mondani. Vagyis kérdezni. A jobb képminőség nem parasztvakítás. A nagyobb felbontás nem jobb képminőséget jelent, hanem több pixelt. Illetve jó ideje már csak “pixelt”. Az, hogy felhúzzák a szaturációt, meg a kontrasztot, hogy jobban mutasson az erre optimalizált mini kijelzőn, aztán mindenféle marketinganyagon keresztül sulykolják, hogy “mégsosevoltennyiredurva”, meg megint csak nem valódi képminőség-javítás.

  44. Avatar for Bob Bob says:

    Erre válaszoltam. A képminőség egyre jobb minden évben. Hogy szerinted ez hulyeseg meg hogy trükköznek, teljesen lényegtelen ha egyszer a kép jobb, és nem csak a telefonomon vagy másén hanem a laptopomon, a tv-n, kinyomtatva barhol ahol megnézem.

  45. Hmm. Ma kiderült valami érdekes a MagSafe tokkal kapcsolatban, vagyis ennek még utána kell kérdezzek, hogy miért van. Van egy Mophie 3in1 vezeték nélküli töltőm. A telefont rátettem MagSafe tokkal és csak 92%-ig töltötte mindent megpróbáltam, újraindítani, reset, optimatizált töltés kikapcsol,stb, de semmi. Akkor is csak 92%-ig. Aztán levettem a tokot és rögtön feltöltötte 100%-ra.

  46. @SzifonAdmin, én egy óceánkék színű Pro-ra váltottam, hát nem vagyok benne biztos, hogy nem fogod megszeretni, ha kezedben lesz kipróbálásra, vagy már van is és azon gondolkozol, hogy váltani kéne mégis? Szerintem külsőleg nagyon brutál jóra sikerült.

  47. Még nincs nálam, a héten lesz majd. Kaptam volna pénteken és szombaton is 1-1 napra, de nem kértem. 1 hét tesztnek akarom mindenképp alávetni, és nem ért annyit hogy kezembe fogjam, rohangásszak érte 1 napot. Valamikor a héten kapom meg, pont az óceánkéket. ETTŐL tartok én is basszus, hogy a design miatt KELLENI fog. :confused:

  48. Esetleg lesz nálad szilikon MagSafe tok is? Nekem egyszerűen nem tölt fel teljesen, ha a tok rajta van sima vezeték nélküli töltőn. 🤷🏻

  49. A napokban megjön hozzá a Clear Case. Kipróbálom azzal is. Sehol nem találok semmit ezzel kapcsolatban, hogy miért nem tölti fel tokkal. A MagSafe töltő feltölti meg tok nélkül is, de azzal egyszerüen megáll 92%-on.

  50. Nem tudom, lehet hogy csak kalibrálnia kellett magát vagy mi, de a 4. éjszaka végre 100%-ra töltötte magát. Először 92 aztán 94 majd 95 és végre most fullra. :partying_face:

  51. Nah igen, lett tokom, de még nem töltöttem vele, kíváncsi leszek. :slight_smile:

  52. Te mit tapasztaltál akkumulátor ügyileg? Tűrhető, nem olyan jó, nem vettem észre különbséget? :slight_smile:

  53. A 11 Pro-hoz képest rosszabb lett, direkt összehasonlítást én nem végeztem de olyan 20%-al kevesebb akkuval érek este haza mint 11 Pro-nál, de ez csak egy nagyon körülbelüli érték. Ami viszont pozitív, hogy az 5G automatikus és a 4G közt nem vettem észre különbséget. Pedig olyan helyen voltam a héten ahol váltogatott is a 4G és a 5G közt. Az biztos viszont, hogy akksis tokot veszek hozzá mert a 12 Pro tuti nem bír ki egy hosszú napot, töltési lehetőség nélkül. De a válasz a kérdésedre, hogy tűrhető, még a 11 Pro nagyon jó volt. :grin:

  54. Próbáltad már tokkal tölteni nem MagSafe vezeték nélküli töltővel. Nekem most megjött a Clear Case és azzal is ugyanazt csinálja, vagyis nem tölti fel a telefont teljesen. Tegnap reggelre megállt 85%-nál ma reggelre már 95-nél. :slight_smile:
    Amúgy a MagSafe tölti az Airpods Pro töltőtokot is, bár ez nem valami egetrengető újdonság :slight_smile:

  55. Már visszaadtam őket, így nem tudom sajnos kipróbálni de Dani kollégánk megnézni neked. :slight_smile:

  56. Köszi :+1:

  57. Közben kapható már az autós tartó is amit a bemutatón mutattak. :man_facepalming:t2: Hát az tényleg csak egy tartó amire hátulról rá lehet a kábelt akasztani és így mindig kéznél van töltéshez, de azt a telefonba kell bedugni mivel tölteni nem tölt mert mint mondtam csak egy tartó🤷🏻Akkor már inkább veszek egy nagyon olcsó tartót és ráragasztom a gyári MagSafe töltőt.:joy: Na de reméljük tényleg lesznek lassan hasznosabb MagSafe kiegészitők is… :smile:

  58. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehet, hogy annyira nem erősek a mágnesek, hogy a kocsiban az útközbeni rázkódás esetén megtartsák, és azért.

  59. Az megtartja, mert nekem egy hete már fel van a kocsiban egy ragasztva, de vártam ezt mert szeretem, ha a szellözörácson van a telefon, de így marad a barkácsolás. :grinning: De mondjuk akkor se értem miért nincs belőle töltős változat.

  60. Erre ismerős is rákeretezett, hogy figyu már, ez csak tartja?!!?!?! NEm is tölti?? Mi a f@sz!!!

  61. Nekem is ennyi volt a reakcióm :joy:

  62. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is értelek benneteket! Ennyi pénzért még tőccse is??? Hol éltek? :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:

  63. Egy enyhítő szempont:
    Akinek az autójának CarPlay rendszere vezetékes (döntő többség), annak a legtöbb esetben amúgyis célszerű veztekésen is kapcsolni a kocsihoz a telót, akkor meg már a töltés is megoldódik.
    Részemről kétféle képpen használom jelenleg a kocsiban (vezetékes CarPlay) a telót:

    • Bluetooth: Rövid út, ismert helyen (ki se veszem a zsebemből a telót)
    • Vezetékes CarPlay: Hosszú út, ismeretlen reláció (kell a navi (GMaps, Waze))

    U.i.: Belegondoltam a döntő többségnek nem biztos, hogy egyáltalán adott a lehetőség a CarPlay használatára (javaslat, ha vki új autót vesz ezt szerintem nem érdemes kihagyni belőle)

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ebben pont azt írják, hogy az iOS 14.2-vel az Apple ezeket orvosolta.

  65. Hogy feltehetően megoldotta. De mégse oldotta meg minden töltőnél. De nem baj, szombat besétálok hozzájuk mert szerencsére a mophie 3in1 állványt is náluk vettem 2hónapja.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for pette07 Avatar for ApplePen Avatar for Szifon Avatar for Roorszag Avatar for Before Avatar for Bruream Avatar for nord Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for atirag Avatar for farkas63 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar