fbpx Skip to content

Nemrég bemutattuk az Apple otthoni szíjmérő megoldását az új sport és fonott körpántokhoz, ami egy egyszerű, de nagyszerű megoldás arra, hogy jó méretet tudjunk online rendelni. Az Apple Store-ok pultjaiban a dolgozók nem ilyen sablonokat vágnak napszámban, hanem egy, külön erre a célra készített minőségi, egyszer használatos (de újrahasznosítható) mérősablont próbálhat fel a vásárló.

Erre a megoldásra azért volt szükség, mert járványidőszakban nem a legokosabb, ha ugyanazt a szíjat naponta akár több száz ember felpróbálja, még ha közben mindig tisztítják is őket valamelyest. Később majd ezt a papír sablont fel fogja váltani egy kék szilikon változat, de arra még várnunk kell.

A gyári sablon lényegében csak annyiban különbözik attól, amit otthon mi is kinyomtathatunk, hogy az óra rész hátulján van egy ragadós felület, amivel a csuklónkon fixálni tudjuk az “órát”. Az Apple Store dolgozók felhívják a vásárlók figyelmét, hogy ezek a szíjak bizony idővel tágulni fognak, ezért ne azt a méretet vásárolják meg, amit a sablon mutat, hanem inkább egy vagy két mérettel kisebbet. Ez jófejség és érthető is, de már előre látom hány olyan tweet fog születni, amiben az emberek panaszkodni kezdenek, hogy kilazult a szíjuk és nem ezért fizettek. Mondjuk nem nagyon lehet ezzel mit csinálni, hiszen ezt hívják anyagfáradásnak.

Más módon is meg lehet John Gruber szerint közelíteni az új szíjak méretének kérdését. Ehhez szükségünk van egy gyári sport szíjra, amiből ugyebár két lyukacsos vég létezik S/M és M/L méretben. Ezt a két óraszíj darabot kell a sablonra tenni, és jól látszik, ahogyan a képen is, hogy a 38/40mm-es óra S/M része 1-7-es méretig jó, az M/L 4-10-ig, a 42/44mm-es óráknál pedig az S/M 3-9-es, míg az M/L a 6-12-es mérete közt jó. Több forrás megerősítette, hogy ez a mérés is pontos, csak kicsit bonyolultabb, mint a másik, illetve ezzel az Apple csak már meglévő ügyfeleknek tudna segíteni.

https://twitter.com/L0vetodream/status/1309088095220924418?s=20

A fonott körpánt új személyes kedvencem lett, azonban nem ajánlott például macska tulajdonosoknak, vagy olyanoknak, akik mindig beleakadnak apró dolgokba, mert sajnos a fonás technikájából adódóan egy-egy szál kihúzódhat a szélén. Ez a nem a világvége, mielőtt valaki nagyon felszisszenne, mert egyértelműen látszik, hol kell visszahúzni a szálat, persze egy közel 40 ezer forintos szíjnál nem szeretnénk ilyennel bajlódni, meg kérdés, az Apple mit reagál majd arra, ha sok ilyen eset lesz, sőt, ha az ilyen kósza szálak esetleg el is szakadnak, akkor cseréli-e például a szíjat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. meg is rendeltem a mono loopot… alirol :rofl::rofl::rofl:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. meg is rendeltem a mono loopot… alirol :rofl::rofl::rofl:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon