fbpx Skip to content

Az Apple a héten az online keynote keretében lerántotta a leplet az új Apple Watch Series 6-ról és a néhány top funkciót hiányoló SE modellekről. Jó szokásukhoz híven az új órák új színeket és új szíj típusokat is hoztak. Két igazán említésre méltó szíj típus jelent meg: a körpánt és a fonott körpánt.

Mindkét szíjnak az a különlegessége, hogy se csat, se átbújtatós és tépőzár nincs rajtuk, magyarán semmi, amivel a méretük állítható, hanem anyagukból adódóan nyúlnak annyira, hogy fel tudjuk őket venni és egész nap kényelmesek legyenek, ne szorítsanak és ne is legyenek lazák. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is oldja meg az Apple, hogy mindenki számára kényelmes legyen egy-egy ilyen szíj és vajon hogyan fog otthonról helyes méretet választani az online vásárló?

A két új típusú szíj az Apple állítása szerint csak a Series 4 vagy újabb modellekhez fog tökéletesen passzolni az újabb formavilágnak köszönhetően, persze a korábbi órák szíjvájatába is be fognak férni, csak oldalt ki fog lógni valamennyi a szíjból. Az Apple ezeket a szíjakat 18 különböző méretben árulja, ez úgy jön ki, hogy a 40mm-es, kisebb órához 1-9-es, a 44mm-es nagyobb órához pedig 4-12-es méretet ajánlja és az átfedésben lévő számok két méretben érhetőek el, ami kiadja a 18-as számot.

2015. februárjában még az első generációs Apple Watch megjelenése előtt készítettünk egy kivágható, összeragasztható papírmodellt, hogy ezzel segítsük a választást a két méret közt. Most az Apple is hasonló utat választott, hogy ne kelljen bajlódnia a sok hibás méretű szíj visszaküldésével. Ezért ők is csináltak egy otthon kinyomtatható szíj sablont, amivel mindenki le tudja mérni a csuklóját és egyből láthatja, melyik méret is lesz a számára a megfelelő.

Ahogyan a sablon is írja, figyeljünk arra, hogy az otthoni nyomtatók alapból nem 100%-os méretben nyomtatják ki a dokumentumokat, hanem csak 92–95%-osban, és manuálisan kell nekünk megadni, hogy ez bizony 100%-os méretben menjen. Egy bankkártya segítségével megbizonyosodhatunk, hogy helyes méretben sikerült-e a nyomtatás. Ezután már csak ki kell vágni a sablont, és lemérni, hogy a két nyíl közé melyik szám esik úgy, hogy nem húzzuk túl a papír szíjat, de nem is hagyjuk túl lazán, és ha ez megvan, már rendelhetjük is az új szíjunkat.

A sima körpánt a sport szíjhoz hasonló anyagból készült, de sokkal nyúlékonyabb, hogy fel tudjuk venni, de mi is kíváncsian várjuk, mennyivel lesz másabb a tapintása élőben. Az én új személyes kedvencem a fonott körpánt, csak az ára ne lenne ilyen magas, de az különösen tetszik benne a designon túl, hogy teljesen újrahasznosított anyagból készült.

Neked melyik a kedvenc új szíjad?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A fonott körpánt ára azért jóval magasabb, mert továbbfejlesztett csuklószőrtelenítőt tartalmaz :wink:

  2. De amúgy elég furcsa szíj ez az új, előben elég érdekesen néz ki. Ott voltam kb fél órát, több szíjat meg több órát is felpróbáltam és ez idő alatt kb 15 ember tett úgyanígy de ez az új szíj senkinek nem tetszett.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for iRon242 Avatar for 83miki83