fbpx Skip to content

Az Apple a múlt héten bejelentette az új Apple Watch Series 6-ot és az Apple Watch SE-t. A környezetvédelem miatt és a csomagolás csökkentése érdekében az új Apple Watch modellek töltőadapter nélkül kaphatók.

Az új Apple Watch doboza továbbra is 1 méteres mágneses töltőkábelt tartalmaz, de az 5W-os adapter – amely a Series 1 kivételével alaptartozék volt – már nem jár melléjük. Ez alól nem képeznek kivételt a drágább titán és Hermès modellek sem, ezekhez sem kapunk már hálózati adaptert.

A pletykák szerint az Apple azt is tervezi, hogy az 5G költsége miatt pénzt takarít meg, így a közeljövőben az iPhone modellek dobozából is kispórolhatják az adaptert. Az új iPad Air azonban továbbra is hálózati adapterrel lesz kapható. A doboz tartalmazni fog egy 20 W-os USB-C hálózati adaptert, amely a Lightning-portot helyettesítő új USB-C-porttal működik.

A nyolcadik generációs „olcsó” ‌iPad‌ ugyanazt a 20 W-os hálózati adaptert, valamint USB-C – Lightning-kábelt is tartalmazza.

Az új Apple Watch modellek és a nyolcadik generációs ‌iPad‌ már megvásárolható, míg az új ‌iPad‌ Air csak októberben lesz kapható.

Neked mi a véleményed a hálózati adapter kispórolásáról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Bob Bob says:

  Ha csökkentik a termék árát akkor rendben, ha nem akkor egy bújtatott áremelés…

 2. Szerintem emiatt biztos nem lesz olcsóbb. Vagy legalábbis nem olyan szinten, hogy értelme is legyen. Ha mondjuk 2-3 ezer forinttal olcsóbb akkor az annyira lényegtelen már ilyen összegű termékeknél, hogy nem oszt, nem szoroz. Igazán látványos csökkenésre meg nem számítanék sajnos…

 3. Egy ilyen töltő hivatalos ára kb. 7-10k Ft szóval annyit kellene levenniük az árból de tuti nem fognak mert ez az áremelés idén.
  Azt nehogy az iPhone 12 Pro Max ára 1200 dollár legyen mert az is elképzelhető. :smiley:
  Ezek után én ha eladok egy Apple terméket adapter nélkül fogom eladni változatlan áron, azt mehet reklamálni az Apple-hez aki megveszi.

 4. Nekem nincs úgy különösebb bajom vele. De idén minden új Apple termék USB-C ->USB-C vagy USB-C->Lighting kábellel jön forgalomba erre a Watch dobozába belerakják az USB-A mágneses töltőkábelt, de ezzel egyidejűleg kiadják az USB-C mágneses töltőkábélt ugyanolyan áron mint az USB-A-t. Szerintem ez egy kicsit arcátlanság.

 5. És még is drágább lett az S6 mint az S5 volt :frowning:
  Hogy …be már!!!

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt valószínűleg azért csinálják, mert az előző években a vásárlókat épp az USB-A-s hálózati adapterekkel látták el, így több mint valószínű, hogy már van nekik. aki meg közben gépet is váltott, és arról töltené az óráját, annak valóban nem jó opció. a legjobb opció szerintem az lenne, ha minden külön lenne, és te magad legózhatnád össze – no persze ez egyúttal több csomagolást is jelent, és igazából csak akkor volna értelme, ha ezzel egyúttal az órák alap ára csökkenne.

 7. Nekem még az is tetszen, ha meg lehetne csak az órát venni minden nélkül, értem itt a szíjat is, igen ahogy Te is írtad, tényleg mindent saját magad választhatnál ki.

 8. Avatar for Czo Czo says:

  Amikor meglattam, hogy a Series 4-nel mar kulon dobozban van az ora es a szij, azt hittem, hogy a kovetkezo evtol, megszunik az egyben torteno vasarlas. Nem igy tortent.

 9. apple fan vagyok, de ez szanalmas :ox::poop:

  “ A környezetvédelem miatt és a csomagolás csökkentése érdekében”

 10. Avatar for Czo Czo says:

  Apple hasznalo vagyok es orulok neki, legalabb nincs tele a doboz folosleges dolgokkal. Reszemrol egyebkent a magneses oratolto is mehet a levesbe, azt sem szoktam kibontani.

 11. Több csomagolást nem is biztos, hogy jelentene. Mert a kábelt meg a töltőt adhatnák azt amit eleve meg tudsz venni külön. Az óra elég lenne abba csomagolásba amilyenben akkor van mikor cserélik garanciában, és a külső összefogó csomagolást is elhagyhatnák mert a szíjat vagy meg veszed hozzá vagy nem. Mármint darabszámra több, de mennyiségre kevesebb.

 12. Most nézegettem a dobozokat a pincébe és 3 mágneses kábel+adapter figyel bontatlanul a dobozokban. Feleslegesen megvett kiegészítők. Mivel nekem is van, meg asszonynak is, így eleve 1 alapból felesleges volt már rögtön az első vásárlásnál.

 13. 7-10k ???
  Inkább 700-1000 Ft.

 14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az ilyen túl olcsó kínai szeméttel érdemes vigyázni. az Apple hálózati adapterei kicsit komolyabbak, mint ez az általad említett 700-1000Ft-os kategória.

 15. Az apple.com-on fent van már az 5 és 12W-os adapter is, 6.990-ért.

 16. Gondolom a Blackberry ami szintén amerikai mobil le tudja gyártani 1000 Ft körül akkor az Apple-nek se kerül többe. Vegyük figyelembe hogy nem egy-két darabot gyártanak hanem milliós tétel. Tiszaújvárosban dolgoztam tavaly a blackberry-rim összeszerelő rész logisztikáján és láttam az árakat shipping során. Nem beszélve arról hogy már type-c gyors töltőről van szó

 17. Bár ha jól tudom idén befejezték a gyártását minden mobiljuknak

 18. Hálózati tápból nekem is van több,
  (előző telefonok miatt) az 5S dobozában benne is van érintetlenül.

  De a mágneses kábelt szívesen átveszem bárkitől ingyen,ha nem kell.

  Abból nekem csak egy van. :grin::smiley:

 19. Örülök, hogy végre eljutottak idáig. :+1:
  Remélem a telefonok dobozaiból is kidobják a sok felesleges kacatot és csak a telefon lesz benne.

 20. Szívesen adok neked, de jövő nyárig előre láthatólag várnod kell még hazajutok vele. :grinning:

 21. Engem megdobhattok pár 18W-s adapterrel nyugodtan ha már nem lesz benne mert 1db 5W-s van csak itthon. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for Agent_H Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for kistamas Avatar for Mairtin Avatar for Bob Avatar for teddy212 Avatar for farkas63 Avatar for igerywhite Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83